Dişlerin az ya da tamamen eksik olması durumunda 'implant' yöntemi uygulanıyor. Bu sayede, var olan estetik bozukluklar da ortadan kaldırılıyor....
Dişlerin az sayıda ya da tamamen eksik olması durumunda, çiğneme fonksiyonlarında azalma ile konuşma ve estetik bozuklukları ortaya çıkar. Bilinen protez yöntemleri; sabit protezler, hareketli ve tam protezler, kaybedilen fonksiyonların yerine getirilmesinde ve estetiğin sağlanmasında halen başarı ile uygulanmaktadır. Medicana Diş'ten Doktor Nazan Bozkurt, bazı hastalarda gerek fonksiyonel gerekse psikolojik olarak bu tarz protez kullanımında uyumsuzluk olabileceğini söylüyor.
TİTANYUMDAN YAPILIR Özellikle tutuculuğun azaldığı aşırı kemik erimesi olan çenelerde, ön bölgede estetik nedenlerle komşu dişlerin kesilmesinin istenmediği tek diş eksikliklerinde, tek veya çift taraflı serbest sonlu vakalar implant uygulamaları çok iyi alternatifdir. Yaşayan bir organizmaya yerleştirilen bir materyal anlamını taşıyan implant, diş hekimliğinde ise kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen, diş kökünün görevini görmek üzere doku dostu bir materyal olan titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridirler.
HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK Lokal anestezi altında çok kısa süren bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilir. Ağızda ömür boyu sorunsuz fonksiyon görmeleri amaçlanan implantlar, yüzeyleri özel işlemlerden geçirildiği için kemiğe özel bir bağ oluşturarak mekanik ve hücresel tutunurlar. İmplantlar, organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden üretilmiş ve yıllardır yapılan yoğun araştırmalar sonucunda belirli bir düzeye gelmişlerdir.