Ağız kokusunun nedenleri arasında görülen oral etkenler, genellikle şu şekilde belirtilmiştir: * Kötü ağız hijyeni veya ilerlemiş diş eti hastalığı, çürükler gibi dental veya periodontal problemler * Kirli protezler, apareyler, hatalı dental restorasyonlar (taşkın restorasyonlar, sızdıran kronlar) ve gıda birikim alanları * Dilde aşırı bakteri kolonizasyonu * Azalmış tükürük akımı * Ağız dışı etkenler * Sigara ve bazen içki * Ağız kuruluğuna yol açan antikolinerjikler, antidepresanlar, diüretikler, antiparkinson ve kemoterapötik ajanlar * Şeker hastalığı, mide problemleri, karaciğer hastalıkları, boğaz enfeksiyonları, sinüzit gibi birçok sistemik hastalık * Birçok vitamin ve mineral eksikliği örneğin A vitamini, B12 vitamini, demir veya çinko eksikliği ağızda kurumayla birlikte mukozada fissürleşmeye yol açar ki bu da gıda ve doku artıklarının tutunmasına dolayısıyla halitozise katkıda bulunur. * Birçok gıda ve içecekler, özellikle sarımsak ve soğan, geçici ağız kokusu yapabilir.