Depresyondaki kişi, olumsuz düşünceler ön planda olduğu için iyileşemeyeceğine inanır. Sağlığına yakın çevresi ve uzman yardımıyla kavuşabilir....
Depresyon tedavisi, ilaçlar ve psikoterapi desteğiyle rahatlıkla yapılabilmektedir. Özellikle son dönemde geliştirilen antidepresan ilaçların etkinliği yüksektir ve yan etkisi oldukça azaltılmıştır. Ancak hasta, hastanın yakın çevresi ve hekimden oluşan üçgenin işbirliği önemlidir. KARAMSARLIK GÖRÜLÜR Depresyondaki kişide olumsuz düşünceler ön planda olduğundan, iyileşmeyeceğine inanır ve bir uzmana başvursa bile verilen tedaviyi uygulamayabilir. Ayrıca hekimler, hastaya verdikleri ilaçlarla ilgili yeterli açıklama yapmalıdır, aksi halde geçici birtakım yan etkiler nedeniyle birçok hasta tedavisini yarım bırakmaktadır. İlk kez depresyona giren kişi, çoğu kez bunun bir hastalık olduğunu ve tedaviyle düzeleceğini bilemez. Hayata, olaylara bakışı karamsarlaşmış, yaşam enerjisini-coşkusunu kaybetmiş, gelecekten beklentisi azalmıştır.
DOKTORA GİTMEZ Çamlıca Medicana Hastanesi'nden Psikiyatr Hülya Soylu, ancak kişinin bunları günlük olaylara ya da yaşamıyla ilgili birtakım nedenlere bağlama eğiliminde olduğunu belirtiyor. Kişi depresif durumunu fark etse bile doktora gitmeyi düşünmüyor. Çünkü çevre tarafından "ruh hastası-akıl hastası" olarak değerlendirilmekten korkuyor ve yaşadığı ruhsal değişimi hastalık olarak kabul etmiyor.