Kötülüklerle mücadele ettiklerini savunan Çarşı grubu, 'Akıllı ol Çarşı burada' sloganıyla hareket ediyor. Grup, buradaki anlamın diğer rakiplerine değil, kötülere bir gözdağı olduğunu dile getiriyor.
Çarşı, 'en ateşli taraftar grubu' olarak tanınıyor. Peki ismi ve takımlarına bağlılığı nereden geliyor? 1982 yılında kurulan Çarşı grubu, futbol maçlarını ağırlıklı olarak Kapalı tribünde izler. En bilinen sloganları "Çarşı her şeye karşı"dır. En tanınan amigosu ise Alen Markaryan. Bu grup diğer taraftarlardan ilginç bir bileşen olmasıyla ayrılmakta, maçlardaki tavırları, açtığı pankartlar, tezahuratlarla farklı bir taraftar profili çizmektedir. 1980'lerin ortalarından itibaren belirginlik kazanan grup, belli başlı üyelerden ibaret sayılmamaktadır.
MUHALİF GÖRÜNÜM
* Farklı sosyal tabakalardan, kültürel çevrelerden ve etnik kimliklerden, farklı ve hatta çatışan politik ve ideolojik alanlardan insanlar Çarşı adı altında toplanmaktadır. Bununla birlikte genel olarak muhalif bir görünüm ve söylem, Çarşı grubunun temel özelliği olarak işaret edilebilir.
ANARŞİZMİN SEMBOLÜ
* Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin de içinde yer aldığı bir grup olarak bilinmektedir. Bunun sonucu olarak grubun öne çıkan özelliği hazır cevap ve mizahi yönü gelişmiş bir topluluk olmasıdır. Şiddet olaylarında, taraftarlar arası çatışmalarda da grubun ismi sıklıkla anılmaktadır. Bununla birlikte Çarşı Grubu denilence akla gelen daha çok tribünlerde görmeye alışık olunmadık tarzda muhalif bir söylem kullanması, sol politik söyleme ait kavramları ve sembolleri benimsemesi, güncel politik konulara ilişkin çoğu zaman beklenmedik tavır takınması olmaktadır. Örneğin Çarşı yazarken "A"yı anarşizmin sembolü olan yuvarlak içindeki 'a' şeklinde yazmaları, milliyetçi ve ülkücülerin egemen olduğu kabul edilen tribünlerde başlıbaşına bir ilginçlik olarak görünmektedir. İlginç yapısı nedeniyle dikkat çeken Çarşı grubu bu nedenle medyada yer almıştır.
ÇOCUKLARA YARDIM
* 32. Gün, Çarşı için özel bir program yapmıştır. "Çarşı Alayına karşı" sloganı da sözkonusu grubun hem öteki takımlara hem de politik kimliklere karşı duruşunu ifade etmektedir. Bülent Ecevit'in ölümü üzerine resmi sitelerine koydukları "Kara Kartal seni unutmayacak Karaoğlan" sloganıyla ilgi çekmiştir. Dikkat çekici eylemleri arasında Barcelona CF'nin Kamerunlu siyahi oyuncusu Samuel Eto'o'ya La Liga'da hemen her maçta yapılan ırkçı tezahuratlar nedeniyle "Çarşı ırkçılığa karşı, hepimiz Eto'yuz" pankartları ile destek vermeleri gelmektedir. Çarşı grubunun dikkat çeken bir diğer tavrı, nükleer enerji santrallerine karşı duruşudur.
* 2005/2006 sezonunda bazı maçlardan önce açtıkları "Çarşı Nükleer Santrallere Karşı" yazılı pankartlarla dikkat çekmiş ve Sinop'taki nükleer karşıtı gösterilere katılmışlardır. 2007 yılında kuruluşunun 25. yılını kutlayan Çarşı, etkinliklerine Kızılay'a kan bağışında bulunarak başlamıştır. 25. yılın anısına düzenlenen bir başka sosyal etkinlik ise kimsesiz çocuklara oyuncak ve kırtasiye dağıtılan organizasyon olmuştur.