Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ekim 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Savaşçı kraliçe Zenobia
Ağabeyin gururu!

Savaşçı kraliçe Zenobia

'Kendimi savaşçı bir kraliçe olarak gördüğüm için albümümün adında Zenobia Tanrıçası'na yer verdim...' Bu sözler yeni albümüyle adından söz ettirmeye hazırlanan Zeynep Yılmaz'a ait.



Biz onu ilk kez 2003 yılında Miss Model of Turkey ve Miss Model Fashion TV Güzeli olunca tanıdık. O ise, meğer bu süre içerisinde aslında kendine kurduğu bambaşka bir dünyada yaşıyormuş. Kimden mi bahsediyoruz? Sadece magazin basınında yer alan, 'güzel ve manken' denilen Zeynep Yılmaz'dan... Ailesinde birçok sanatçı olması nedeniyle küçük yaştan beri müzikle iç içe olan Zeynep Yılmaz, büyük emekler harcayarak hazırladığı "Zenobia Karalama" isimli albümüyle karşımıza çıktı. Albümünü piyasaya sürene kadar hiç kimseden destek görmediğinin altını çizen Zeynep, "Tek desteğim, ailemin sevgisi odu" dedi. 10 yıldır sahne sanatçısı olan ağabeyi Rüzgar Yılmaz'ın kardeşi olmaktan da büyük gurur duyan Zeynep, farklı kişiliğini, hayata karşı ilginç bakış açısını kendine has cümleleriyle anlattı... İşte mankenlikten şarkıcılığa transfer olan Zeynep Yılmaz ve bilinmeyenleri...

HAYATI KARALIYOR!
* Albümün adında geçen "Zenobia" adı, Zeynep isminin kökenidir. Mitolojik bir kahraman olan Zenobia, Conan'ın savaşçı ruhlu karısıdır. Yani Zenobia, savaşçı kraliçedir. Ben de savaşçı bir ruh olduğunu düşündüğüm için, kendimi "savaşçı kraliçe" ilan ettim. İnsanlar beni Zeynep Yılmaz olarak tanıdığından da albüm adında sadece 'Zenobia' adını kullanmak yerine "Zeynep Yılmaz Zenobia"yı kullandım.
* "Karalama" ismi karaladığım kelimeler anlamına geliyor. Hayatı anlatan, herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği duyguları kelimelere döktüm, yani karaladım. Bu yüzden de 'Karalama' sözcüğüne albümün adında yer verdim.

'KİMSEDEN DESTEK GÖRMEDİM'
* Mankenlik ve fotomodellik yaparken 15 yıldır sahne sanatçısı olan ağabeyim Rüzgar'dan çok etkilendim. Çünkü onunla birlikte çocukluğumuz sürekli sahne eğitimlerinde, konservatuvarda, yani müzikle iç içe geçti. Son yıllarda da benim besteci kimliğim ön plana çıktı. Şarkı sözleri yazıp, besteler yaparak rahatlıyorum. Zaten içerisinde bulunduğum camia o kadar zor ki, bir şekilde rahatlamaya ihtiyacım oluyor.
* Albümümü sadece 1 yılda hazırladım. Yaklaşık 80 tane reklam filminde rol aldım. Kazandığım paralar sayesinde de albümünün prodüktörlüğünü bile kendim yaptım. Bu hazırlanma sürecinde hiç kimseden destek görmedim. Arkama sadece ailemin sevgisini aldım.
* 'Zenobia Karalama', isyankar bir albüm oldu. İçinde rahatsız edici , samimi olmayan insanların hoşuna gitmeyecek bir şeyler var.

TİCARİ KAYGISI OLMADI
3 Bu albümü hazırlarken asla ticari bir amaç gütmedim. Çünkü, müzik sayesinde para kazanmayı hedeflemek bana saçma geliyor. Müziğin sadece insanların ruhuna hitap etmesi ve onların duygularına tercüman olması gerektiğini düşünüyorum. 3 Vedat Dağlıoğlu'nun "Şanlıdır Ayyıldızlı Bayrağımız" şiirine albümümde yer vermekten ötürü gurur duydum.

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA...
Bu şarkıyı albümüme koyarak kimseye ne bir şeyleri ispat etmeye çalıştım, ne de acıtasyon yapmaya. Vedat Dağlıoğlu, bende bu şarkıyı söyleyecek bir güç olduğunu dile getirdi. Çünkü ben hayata realist bakıyorum. Ben de gururla albümüme bu şarkıyı koydum.
* Mankenlikten şarkıcılığa geçen diğer isimlerden, en başta müzik tarzım olarak ayrılıyorum. Çünkü benim tarzım pop-rock. Ayrıca ben popüler kültür değil bir müzik insanıyım. Ailemde müzisyenler, şairler, sanatçılar var. Podyumlardan sahnelere transfer olanların çoğunun bir enstürman çaldığını sanmıyorum. Ayrıca ben onlardan sesimle de ayrılıyorum. Çünkü benim aileden gelen bir ses yeteneğim var. Türk Sanat Müziği eğitimi de aldığım için bu müzik türünü de çok güzel bir şekilde seslendiriyorum. Bir de rap müzik seslendiriyorum. Bunu da dünyada başta Fergie olmak üzere çok az sayıda insan başarabiliyor.

MESLEKTAŞLARINA TAŞ...
* Mankenlikle müziğin alakası olduğuna inanmıyorum. Benim için de manken yerine müzisyen sıfatının kullanılacağından eminim. Çünkü hem yetenekliyim hem de Baha, Mirkelam, Haluk Levent gibi birçok müzisyen arkadaşımla ortak çalışmalar yapıyorum.
* İkinci klibimi "Şanlıdır Ayyıldızlı Bayrağım" şarkısına çekmek istiyorum. Bu konuda da yetkililerle görüşmelerimi sürdürüyorum. Buradaki hedefim askerlere sahip çıkan bir klip çekmek. Çünkü bu ülke artık gençlerin.

'ÖNAYAK OLMAK İSTEDİM'
Ama yeni jenerasyonun ülkede olup biten hiçbir şeyden haberi yok. Neden bizim gibi gençler bazı şeylere önayak olmasın ki? Ben kıvırtarak da gündeme gelmeyi seçebilirdim. Ama bu ülke adına doğru şeyler yaparak adımdan söz edilmesini tercih ettim.
* Hayatta 'keşke yapmasaydım' dediğim çok şey var. Birincisi ilk tanıştığımda insanlara çok fazla güvenip çok iyilik yapıyorum. Çünkü bizim ailenin felsefesidir, "Düşmanına bile destek ver."
* Bugüne kadar sürekli polemiklerle gündeme gelmemin nedeni magazin aleminin korkunç olması. Kıskançlıkları, kompleksleri olan insanlar sürekli bana sataşıyor. Çünkü bir şeyler üretebiliyorum, ortaya iyi işler çıkarıyorum.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
84 yıl önce bir geceTriko aşkına!
20 dakikada diz ağrısına veda etBir çocuğa tebessüm bir...
Bir çocuğa tebessüm bir...İpucu 'düğmeye' bastı
Ekranlarda gibi yenilikAsya, her ruha deva
Çocuklar eğlenirken...LG klimalar durakları...
Dyson'dan hiçbir şey kaçamaz!Geleceğin otomobilleri
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Öğrencileri Öğrencileri fişlediler
Okulda hırsızlık olunca, öğretmenler 62 öğrencinin parmak izini aldı...
Fair-Play ödülü psikolojisini...
Şırnak'ta kardeşlik mitingi
Maaşlarda eşitlik
Bir iş 110 şirkete havale
Yemek seçen çocuk özeldir
3 hayat kurtarın
SPOR
Fener'in Fener'in adı yetti: 2-1
Alex, Deniz ve Kezman gibi yıldızlarından yoksun Kanarya, 7'de Tümer...
Biraz ciddiyet lütfen
İşte müthiş plan
Canaydın el koydu
Listesi kabarık
Önce idman sonra imza
Timsah yine gülemedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 17°C 4°C 
İZMİR Az Bulutlu 24°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 19°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.446,590 D:% 1,29
DOLAR S: 1,188 D:% -0,54
EURO S: 1,708 D:% -0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku