KALP krizinden korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. İşte sağlıklı kalp için sağlıklı öneriler... EKMEK: Kepek ve çavdar ürünleri, beyaz un ürünlerine göre daha sağlıklıdır. Çünkü bunlarda daha çok vitamin ve mineral vardır. ÇİLEK: Bol vitamin ve lifli madde içerir.
KIZARMIŞ TAVUK: Derisi olmadan yenildiğinde, kalp için mükemmel bir besindir.
TATLI VE ÇİKOLATA: Bunlar sadece kalp için değil, genel sağlık ve dişler için de iyi değildir. Beyaz şeker ihtiva eden tüm yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Asıl ihtiyaç olan glikoz, beyaz şeker ihtiva eden yiyeceklerden değil de doğal glikoz içeren (meyveler, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru dut, kuru incir, pekmez) gibi yiyeceklerden sağlanmalıdır.
TEREYAĞI İLE YAPILMIŞ PASTA VE KEKLER: Tam bir kalori bombasıdır ve vücuda yağ depolarlar. Kalp için ne kadar az yenilirse o kadar iyidir.
TON BALIĞI: Kalp için çok faydalıdır. Ayrıca balıkta bol miktarda protein de vardır. SUCUK: Bu gibi yiyeceklerde fazla miktarda yağ bulunur. CİPS: Yağ ve tuz içerir. MARGARİN: Bitkisel yağ içerdiği için kolesterol tehlikesi yoktur, ancak yine de yemeklerde sızma zeytinyağı kullanılması daha sağlıklıdır. PEYNİR: Kemikler ve dişler için çok önemli olan kalsiyum, peynirde bol miktarda vardır. Fakat bazıları çok yağlıdır. O yüzden az yağlılar yenilmelidir.
PATATES KIZARTMASI: Kalp için sağlıksızdır. En iyisi fırında pişirmektir.
MISIR GEVREĞİ: Şekersiz olarak ve yağsız sütle yenildiğinde kalp için sağlıklı bir kahvaltılıktır. YUMURTA: Kalbin düşmanı olarak bilinir. Ancak haftada yenilen 3 yumurta, tehlikeli değildir.