Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Eylül 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Estetik olmadan kendi kanınla gençleş
Cerrrahi işlemler dünyada artık ilgi görmüyor
Cildinizin nüfus cüzdanı!

Estetik olmadan kendi kanınla gençleş

Artık gençleşip güzelleşmek için bıçak altına yatmaya gerek yok. Kendi kanınızla yapılan 'plazma tedavisi' ile sadece 1 saatte yüzdeki sivilce-yara izleri ve kırışıklıklar yok ediliyor....



Yaşlanmayı geciktirmek adına çeşitli çalışmalar yapan Dr. Erçin Özüntürk, son teknolojik gelişmelerle de önemli yol aldıklarını söyledi.

Kadın-erkek herkesin hayalidir genç kalmak, pürüzsüz bir cilde sahip olmak. Ancak zamana meydan okumak zor. Geçen yıllar beraberinde derin izler bırakır cildimizde. Bazen de geçirilen bir hastalık ya da kaza sonucu yüzümüzde istenmeyen durumlar ortaya çıkar. Ancak, ister yılların yorgunluğu olsun, isterse başka nedenlerden dolayı yaşansın, tıp bilimi ve gelişen teknoloji sayesinde bebek gibi bir cilde sahip olmak mümkün...

KUSURSUZ BİR CİLT İÇİN...
Türkiye Kozmetik Araştırmacılar Derneği Başkanı Dermatolog Erçin Özüntürk, 'plazma tedavisi' denilen yöntemle kişinin 1 saatte cilt sorunlarından kurtulabileceğini belirtiyor. Dr. Özüntürk bu yöntemi ve merak edilen pekçok estetik unsuru anlattı: "Deri hastalıklarıyla uğraşırken sadece klasik anlamda deriyle ilgili hastalıklar değil, derinin estetiğiyle de ilgilenmeye başladım. Dermatoloji herhalde bilimlerin içerisinde en fazla sayıda ismi barındıran bir bilim dalı. Deri hastalıklarında 3 binden fazla terminoloji isminin olduğu söylenmektedir. Deri, son derece önemli bir organ. İnsanın bütün yapısını muhafaza etmek üzere, korumaya alacak şekilde planlanmış, bunun ötesinde bir sürü fonksiyonları da var. Bizim kimliğimizi ortaya koyan bir organ. Sağlıklı bir insanın derisini eğer yan yana açıp yayabilmek mümkün olsa, 3 metrekareye varan bir alanı işgal ettiğini görürüz. Çok fazla sayıda hücre içerir. 1 santimetrekarelik deri alanında 3 milyon 250 bin tane hücrelerin varlığı, 17-18 damarın olması, 25 kadar sinir lifi, bunların yanı sıra diğer yapıların var olduğunu görürüz. Deri, gözümüz gibi doğar doğmaz yaşlanmaya başlayan organlardan bir tanesi. 20'li yaşlara ulaşıncaya kadar yaşlanmanın ne denli olduğunun farkına varamayız. 20'den sonra süratli olarak deri yaşlanması başlar. Derinin yaşlanmasında genetik faktörlerin önemi olduğu kadar, fizik etkenlerinin de çok büyük rolü vardır. Bunların içerisinde en önemli unsur güneş ışınlarıdır. Güneş ışınları sadece deriyi yaşlandırmakla kalmaz, hayatı tehdit edebilecek bir sürü deri hastalıklarının çıkmasına da neden olur. Bunların başında, özellikle deri kanserleri ve bazı benlerden kaynaklanan öldürücü deri lezyonları söz konusudur. Dolayısıyla hayatın herhangi bir yaşında biz, ivedilikli olarak güneşten korunmayı öneririz.

KÖK HÜCRELER

Yaşlanmayı duraksatmak adına pek fazla bir şey söylemek mümkün değil ama, yaşlanmayı geciktirmek için uğraşıyoruz. Bütün geriatri bilimi, tüm organların yaşlanmasını geciktirmek adına çaba gösteriyor. Bu konuda da çok yoğun çalışmalar var. Son zamanlarda bir 'kök hücre' tanımı ortaya çıktı. Kök hücreler kullanılarak bütün sistemlerin daha sağlıklı işlenmesi sağlanmakta. Deri de bunlardan bir tanesi. Bu nedenle deride de değişik tedaviler söz konusu oluyor. Derinin gençliğini sağlayabilmek adına 'plazma tedavisi' dediğimiz bir tedavi yöntemi uyguluyoruz. Kandan yararlanıyoruz. İnsanın kendi kanını alıyoruz, özel bir işlemden geçirdikten sonra arzu ettiğimiz amaç için iğneler vasıtasıyla istediğimiz bölgeye enjekte ediyoruz. Böylece kan hücrelerinin, insanın kendi yapısından aldığımız bu hücrelerin bir tamir yapması, yeniden kolajeni sentezlemesi söz konusu oluyor. Bu, hem yaraların iyileşmesinde hem arzu edilmeyen izlerin giderilmesinde, hem de derinin gençleştirilmesinde son zamanlarda ortaya çıkan özel bir tedavi yöntemi. Hastalarımıza bunu uyguluyoruz. Böylece daha sağlıklı görünebilme imkanına sahip olabiliyorlar.

DOĞUM ÇATLAKLARINA SON!

Yanık, yara, sivilce, kırışıklık, madde kaybıyla ortaya çıkan çöküntüler, doğum sonrası çatlaklar, hızlı büyüme esnasında ortaya çıkan vücut çatlaklarının tedavisinde plazma tedavisi uygulayabiliyoruz. Hiçbir kimyasal işlem yapılmıyor. Sadece kanın şekilli elemanları ile plazması birbirinden ayrılıyor ve bu ayrılan parçalar tekrar vücuda geri veriliyor. Her yaşta yapılabilecek bir tedavi. Ancak pahalı bir işlem. Bu işlemlerin maliyeti yüksek oluyor. Plazma tedavisi yapacağımız kişi, 15 dakika içinde kanı alınarak hazırlanıyor. Hazırlanan kan vücuduna veriliyor. Toplam 1 saat içerisinde de işlem tamamlanıyor. Bir kere tedavi yetmeyebiliyor. İkinci tedavi gerekebiliyor. Bu da mutlaka 1 ay sonra yapılmalı. İkinci tedavi sonrasında 6 ay içinde yeniden şekillenme, yapılanma ortaya çıkıyor.

'EHİL ELLERDE YAPILMALI'

Burada tedavi etmeye çalıştığımız organ deri. Dolayısıyla derinin kendi katmanları içerisine özel bir şekilde kanı veriyoruz. Burada kanı nereye, nasıl vereceğini çok iyi bilmek de büyük önem taşıyor. Çünkü yanlış bir yere verirseniz zarar vermez, ama faydası da olmaz. Boşu boşuna zaman geçirmiş olursunuz. 'Can yakıcı bir tedavidir' diyemem. İğnenin batma acısının dışında acı duyulan işlem değildir."


Hülya BALCI

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yeşil sahada ibadet kriziYeşil sahada ibadet
Milano Moda Haftası'na...Gazi'yi terk eden meçhul sevgili
Ünlü markalarda...Fazla kilo, selülit ve...
Nev'i şahsına münhasırMinik bedenler yatağa düşmesin
Beyaz Melek 'ilk'lerin filmiSen de oy ver sen de kazan!
Artık bir 'tık' kadar yakınBoynunuzda bakır güller açsın
Ramazan'da keyifli iftar...Yöresel damak tatları: Malatya
Etkinlik takvimiAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Kardiyolog Uzm. Dr. Nazan...
GÜNCEL
Gitme bir tanem 'Gitme bir tanem'
Teröristlerin hain saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Us ve er...
Bu ihmali kimse kaldıramaz
Çalışma şartları Ağır
James'e Türk eli değdi
Mayın değil hastane süründürdü
Evlat kurşunu
Israrla sahtekar
SPOR
Oh Oh be Fener varmış
Kanarya, 36'da Aurelio ve uzatmada Ali Bilgin'in at- tığı gollerle...
Hakkımızı yemeyin!
Devlerin sessiz dansı
Biraz insaflı olun
Kazanmak için Cimbom'dayım
Platini, Ülker'e teşekkür etti
Ankaraspor FIFA kapısında
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 16°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 21°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.035,370 D:% -0,65
DOLAR S: 1,204 D:% -0,86
EURO S: 1,710 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku