Kuzu Etli Bahar Türlüsü HAZIRLAMA: Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip, iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip, ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip, kıyın. Soğanları soyup, küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip, soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip, karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp, kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip, tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 500 gr kuzu kuşbaşı 4 soğan 300 gr bezelye 300 gr bakla 2 enginar 5-6 kiraz domates 2 taze sarımsak 2 çorba kaşığı un 1'er çay kaşığı kekik, karabiber 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber
Perde Pilavı HAZIRLAMA: Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın. Soğanı kıyın ve soteleyin. Pirinci ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip, kapağını kapatın ve pişirin. Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp yufka büyüklüğünde açın. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp, bademleri yapıştırın. Üzerine yufkayı keyayın. Pilavı ilave edip, sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Isıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEME: Hamur için: 2 su bardağı un Yarım su bardağı su 1 yumurta 15 gr margarin İç malzeme: 2 su bardağı pirinç 2.5 su bardağı tavuk suyu 300 gr tavuk göğüs eti 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 soğan 1 su bardağı soyulmuş badem 1 kahve fincanı kuşüzümü 1'er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar 2 çorba kaşığı limon suyu 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı Kızılcık Suyu MALZEME: 1 kg taze kızılcık HAZIRLAMA: Kızılcıkları bol suyla yıkayıp, saplarını temizleyin. Geniş bir tencereye alıp, üzerine 5 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeye 1-2 dakika kala limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kevgirden çekirdeklerini ayırıp, suyunu süzün. Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz.