Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Eylül 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Genç sevgililer yapmacık!
Ece'nin Aynası:

Genç sevgililer yapmacık!

atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Avrupa Yakası'yla yıldızı parlayan Sarp Apak, yazarımız Ece Vahapoğlu'na kariyeri ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Şöhrete ulaşmasında tesadüflerin çok etkili olduğuna inanan genç oyuncu, şimdilerde ise 16 Kasım'da vizyona girecek olan 'Beyaz Melek' filminin heyecanını taşıyor..



Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si ve İşTcell reklamlarının yıldızı Sarp Apak ile Nişantaşı Marca Restaurant'ta buluştuk. 1981 doğumlu Sarp Apak, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. BKM Grubu'na dahil oldu; Organize İşler'de oynadı, 'Mutfak' adlı projede stand-up yaptı. Sarp Apak şöhretini Avrupa Yakası'ndaki 'Tanrıverdi' rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı Turkcell reklamlarında beğenildi. Koyu Beşiktaşlı Apak, kendi yazıp bestelediği 'Aşkınla Yandım' şarkısıyla rock müzik listelerine girdi. Hayatı kısa sürede değişen Sarp Apak mütevazılığını bozmadı. Hedefiyse iyi bir komedyen olmak ve bir tiyatro grubu kurmak.

GÜNEY DOĞUYU UNUTMADI

* Baban Adanalı, annen Hataylı. Adana'yı bilir misin? Adana zihniyetini bilirim. Her şehrin bir yaşam tarzı var. İstanbul'a alıştım ama güney doğuyu unutmadım.

* Çok şehirde yaşadın. Kendini nereye ait hissediyorsun? Bursa'da okudum, İstanbul'da oturuyorum, üniversiteyi İzmir'de okudum. Kütüğüm Adana. Doğum yerim Diyarbakır. Karadeniz dışında her yerden yakalarım.

* Karadeniz şivesini yapabilir misin? Şivesini iyi bilirim; ama iyi yapmazsam oynamam. Sadece 'uy haçan' değil.

* Şivelere çok hakimsin, değil mi? Şehirlere göre ağızlar konusunda uzmanlaşmak isterim. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nda vardır.

* Şive ustası mı olursun? Şive olarak daraltmak istemem. İyi ve özgün bir komedyen olmak isterim.

* Dizideki Diyarbakırlı çaycı rolünde de şiven başarılı. Diyarbakır'da doğdum. Bana Güle Bacı bakmış. Anne-babam Türkçe'yi düzgün konuşuyor. Ama ben Güneydoğu gırtlağını doğrudan almışım.

CEM YILMAZ'A ÖVGÜLER

* Annen edebiyat öğretmeni. Dizide konuşmanı duyunca tüyleri diken diken olmuyor mu? Yok canım. Annem 'iyi yapıyorsun' diyor. Ben 'daha iyisi olabilir' diye düşünüyorum. Bu şiveleri herkes her yerde yapıyor. Ben çok önemsiyorum.

* Mimiklerini iyi kullanıyorsun... 'Mimiklerimi kullanayım' demedim. Çocukluğumdan beri böyle güldürüyorum. Okula girdiğimde şunu gördüm; inandırıcı olmalı.

* Stand-up yapmayı düşünüyor musun? BKM'de Mutfak'ta yaptım, 40 dakikalık. Özgün bir şey olmadıkça yapmak istemem. Cem Yılmaz o kadar iyi yapıyor ki, üstüne çıkmaya gerek yok.

* Ekrandaki gibi büyük görünmüyorsun. Boyun ve kilon kaç? Boyum 1.81 cm, kilom 76 kg. Dizi başladığından beri, 'ekranda dev gibisin, gerçekte küçüksün' derler.

* Hedefin nedir? Hedefim, kendi kurduğum bir tiyatro. Arkadaşlarımla tiyatro yapıp, reklam ve sinema filmlerinde oynamak. Parayı reklamdan kazanıp tiyatroya yatırayım. Sinema filmlerinde oyunculuğumu sunabileyim. Dizi oyuncuyu ve oyunculuğu yıpratan bir şey. Hepimiz için para kazanma yeri.

* Yatırım yapıyor musun? İstanbul'da ev almayı planlıyorum. Kısa amaçlar koyuyorum ve para harcıyorum, veriyorum. Birinin profesyonel yardım etmesi gerekli. Konforu seviyorum ama para düşkünlüğüm yok.

* Şu an nerede oturuyorsun? Beşiktaş'ta 3 kişi oturuyoruz; 2 yıldır okul arkadaşlarımla aynı evdeyim. 8 yıldır bekar hayatı yaşıyorum, ailemden uzaktayım. Hayat tarzım biraz değişti. Ama arkadaş grubum değişmedi. Aynı şeylerden zevk alıyorum. Erkekler yurdu gibi yaşıyoruz. Maça gidiyoruz. Haftada 2 gün halı saha maçı yapıyorum. Stresimi atıyorum. Maçtan sonra orgazm oluyorum.

* Şöhret seni şımartmadı yani? Şöhret bana bir şey yapmadı. Sadece daha fazla insan tanıyor. Ben aynıyım. Umarım ileride de kendimi kaybetmem ve değişmem. Mahalle kültüründen hiç kopmadım.

* Kız arkadaşın var mı? Kız arkadaşımla ilişkim 6 ay önce bitti. Şimdi sevgilim yok, bekarım. Bundan da çok memnunum. İlişki enerjiyi alan bir şey. Partnerin çok özel biri olursa, ender durumlarda, ilişkiye değer. En azından ben böyle düşünüyorum. Şu anda bir sevgili aramıyorum. O dönemde değilim. Tabii ki gayet sağlıklı bir insanım. (gülüyor) Ama ilişki başka bir şey.

* Kariyer ve şöhret mi bunlara sebep oluyor? Bu kariyer benim için bir ufuk açtı. Bu dünyada 'bir değersin' dedim. Kariyer manyağı değilim. Birilerini kıracaksam iyi bir işe 'hayır' da derim. Kimseyle ilgili kötü düşünmüyorum. Samimiyetle insanın kendisini açmasını olgunluk olarak görüyorum artık.

* İlişki yaşamayacaksın yani? Akıllı, eğlenceli, kendiyle barışık biriyle tabii ki ilişki yaşarım. Şu anda böyle biri varsa bile, göremiyorum.

* Bestelediğin şarkı dillere dolandı. Şarkı söylemeyi düşünüyor musun? Şarkı söylemekten, müzikle ilgilenmekten keyif alıyorum. Gitar çalıyorum. Evde güzel müzik yapıyoruz, ama kendimize. Bu tip gecelerden çıkan bir bestem vardı, Avrupa Yakası'nda kullandım, çok sevildi. Bana umut verdi. Okulda solfej, şan eğitimi aldık ama bunlar yeterli değilmiş. Samimiyetle ezgi bulmak önemli. Bu konumlara geleceğini hiç tahmin etmemiştim.

* Şarkıyı dizide Fatoş'a söylüyorsun. Gerçekte açılamadığın anlar oldu mu? Hayatımda hiç karamsar aşklar yaşamadım. Açılamadığım olmadı.

* Kendinden yaşça büyük biriyle çıkar mıydın? 'Yok' diyorum ama hayat bana şunu gösteriyor ki, hayatta her şey olabilir. Aşk başka bir şey. Ama tabii ki ilk tercihim olmaz.

* Genç sevgili modasına ne diyorsun? Bazıları gündem için bile ilişki yaşıyor olabilir. Bazıları gerçekten mutlu. Kadın yaşça büyük olabilir, belki içindeki çocuğu yaşatan bir kadındır. Medyatikler bana inandırıcı gelmiyor. Ciddiye almıyorum.

'VÜCUDUM AĞLADI'

* Yeteneğin nasıl keşfedildi? Tiyatroyla alakam yoktu. 17 Ağustos Depremi'nde Bursa'daydık. Annem, teyzem ve yengem toplanıp bana yetenek sınavı başvuru formu almışlar. Sabah sınava gideceğim. Oyunculuk nasıl yapılır bilmiyorum. Tabii Yalova, Gölcük yıkıldı; otobüsler gelmiyor. İzmir'de 4'te randevum var. Sınavlara 14 gün kala gittim. Benim sınav kazanmam ilginç. Sahnede durmayı bilmiyordum. Kafamda kural yoktu. Yumuşacıktım. O yüzden jüri beni tercih etti. Şimdi daha bilgiliyim. Oyunculuk çok konuşularak anlatılmaz. Çıkıp yapacaksın.

* En çok neye gülersin? Arkadaşlarıma ve aileme gülerim. Komedyenlerden Cem Yılmaz çok özel bir adam. Hayranıyım. Özgün bir mizahı olduğu için. Birçok insan hâlâ onun açtığı yoldan gidiyor. Leman grubu olarak hepsine hayranım. Gırgır'dan beri takip ediyorum. 18- 25 yaş grubunun espri anlayışını neredeyse bu dergiler belirliyor. Yiğit Özgür ve Umut Sarıkaya'nın sıkı takipçisiyim.

* Burhan Abi'ye gülüyor musun? Engin'le çok eğleniyoruz. Binnur da geldi diziye. Geçen gün bir yerde oturuyoruz. İkisine dönüp 'Burada normalmiş gibi oturuyoruz, ama ikinizin de hayranıyken partner olmak çok sevindirici' dedim.

* En son ne zaman ağladın? 5 yıllık ilişkimi 6 ay önce bitirdim ya, az ağlarım... O sancılı dönemde ben değil, vücudum ağladı. Birbirimizi yorduk. Başka bir ağlamam da; Marmara Depremi olduğunda İzmir'e sınava gittim. 3 gün sonra, depremde ölen bir arkadaşımın ölüm haberini öğrendim; Mustafa Çetinsu. Yetenek sınavına girmekten vazgeçtim, cenazeye gelmek için. Mustafa'nın annesi Hülya Teyze 'Hayır gir sınava, sonra gel evladım' dedi. Kazanıp döndüm. Benim için bir işaret oldu. Bir gün kendi işimi yaptığımda, altına Mustafa Çetinsu'nun adını yazmak istiyorum. Öyle bir borcum olduğunu hissediyorum.

* 16 Kasım'da bir sinema filmin vizyona giriyor. Ne diyorsun? 'Beyaz Melek' filmi için 'Mahsun Kırmızıgül' dediler. Başta kabul etmedim. Mahsun da bu varmış meğerse. Hepimizi şaşırttı. İnanılmaz bir kadro. Ustalarla çalıştık. Adap ve tiyatro disiplinini önemsiyorum. Meslekte hiyerarşiyi önemsiyorum. Daha önce de sinema filmlerinde rollerim olmuştu ama bu kez baştan sona bir karakter var; Doğu şiveli biri.

* Turkcell reklamları beğenildi... Evet, o da tesadüf oldu. Serdar Erener'in sete gelip Gülse Hanım'a beni sormasıyla gelişti. Onlar da o ara reklam için oyuncu arıyorlarmış. Ertesi gün bana Plato Film'den telefon geldi. Anlaştık. İlk çekimlerde repliğim 'Benim fikrim var' dı. İki kez söyledim, olmadı. 'Benim fikrim geldi' dedim. Sonra reklamın sloganı oldu.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sibel Can mektebiSezaryenle doğum kolaya...
Zayıflama yolunda...Boynunuzdaki şıklık
Ahu suçu sevdiYine mi ters ışık var!..
Bergüzar çok üzüldü'Enerjimi işime verdim'
Aşkta yaş önemlidirGünün mönüsü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıKısa... Kısa... Kısa...
Üroloji Uzmanı Op. Dr.
GÜNCEL
Kestim, çiğ çiğ yedim 'Kestim, çiğ çiğ yedim'
1997'de işlediği cinayetin ardından 3.5 yıl hapis yatan ve Rahşan...
Maganda direksiyonda
Üçüz karanlık
Vahşeti gördü
Seçim 'kaçağı'
Şartlar farksız
17 Eylül'e hazır mısın?
SPOR
Fener Fener ışık vermiyor
Teknik Direktör Zico'nun yeni sistemi de işe yaramadı.
Zico istifa... Zico istifa...
Kartal 'Yüksel'emedi
Nasibimiz 1 puanmış!
Sion'u unutun
Trabzon'a şok!
Paşa kazandı olay çıktı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 25°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 20°C 
ANTALYA Açık 32°C 22°C 
ADANA Açık 33°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.620,910 D:% 1,89
DOLAR S: 1,261 D:% -0,16
EURO S: 1,751 D:% -0,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku