Sağlıklı beslenme
Bazı oruç tutanlar sahura ya hiç kalkmazlar ya da sahuru uyumadan önce yaparlar. Bu durumda aç kalma süresinin artmasına bağlı olarak gün içinde halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü görülür. İftar yemeğine hafif bir çorbayla başlanılması, ardından etli veya etsiz fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği, yoğurt, meyve veya tatlının tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından en doğru tercihlerdir. Tatlı olarak sütlaç, keşkül, güllaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Hem iftarda hem de sahurda yavaş yavaş ve azar azar yemek yenilmesi ve yemeklerin ağızda iyi çiğnenmesi de sindirim şikayetlerini en aza indirecektir.
VÜCUDUMUZUN %70'İ SUDUR Su, düzenli günlük faaliyetler sırasında yaktığımız kalori miktarını artırır, kan hacminin korunmasına yardım eder. Ayrıca kabızlık, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı, mesane kanserinden korunmaya yardımcı olur. Vücudumuzdaki yağ stoklanmalarını azaltır. Su içmek tok hissetmemize yardımcı olarak, iştahımızı azaltır. Ayrıca göz, kulak ve burun kanallarımızın nemlenmesine yardımcı olur. Sıcak havalarda vücudumuzu serin tutar, soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar. Cilde tazelik, vücuda enerji katar. İçeriğindeki minerallerle vazgeçilmezdir. Tüm bu özelliklerinden dolayı, günlük su tüketimi 2 litreden az olmamalıdır. Daha az tüketimi verimi düşürür.