Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Eylül 2007  

Günün Menüsü



Hamurlu Gerdan Çorbası
HAZIRLAMA:
Gerdanı suda haşlayın. Suyu başka tencereye alın. Yumurta sarıları, un, yoğurdu ayrı bir kapta çırpıp kaynayan et suyuna ekleyin. Hamur malzemelerini karıştırıp, sert bir hamur hazırlayın. Hamura galeta biçimi verip yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin. Hamurları sıvı yağda kızartıp, kaynamış et suyuna ekleyin. Tuz ve karabiberi ayarlayın. Tereyağını eritip, kırmızı toz biberi ekleyin. Sosla servis edin.
MALZEME: 1 adet gerdan 6 su bardağı su 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ Hamuru için: 3 adet yumurta Aldığı kadar Un Tuz

Krema Soslu İstavrit
HAZIRLAMA:
Temizlediğiniz ve bol suda yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup, fırın tepsisine dizin. Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun. Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin. Bu arada beyaz sosu hazırlayın. Malzemelerin hepsini blender'dan geçirin. Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servise sunun...
MALZEME: 8 adet istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı 1.5 çorba kaşığı limon suyu Tuz Sos için: Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu) 1 çorba kaşığından az tereyağı 1.5 çorba kaşığı un Yarım limon suyu 1 adet yumurtanın sarısı Yarım çay bardağı süt Maydanoz

Bayram Salatası
HAZIRLAMA:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranmış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip harmanlayın. Derin bir kaseye şeffaf bir folyo serin. Malzemeyi boşaltıp kaşıkla bastırın. Buzdolabında birkaç dakika bekletin. Çıkarttıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çevirin. Salatayı folyoyu üzerinden alın. Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün. Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin. Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpin. Kokteyl zeytinle sunun.
MALZEME: 5 orta boy patates, 5 adet orta boy havuç, yarım demet dereotu, yarım demet taze soğan, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı mayonez, 10 kornişon turşu, 4-5 diş sarımsak, 2 adet haşlanmış yumurta, kokteyl zeytin, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşk para etmediMali'nin Yolundan
Fatoş'a nikah göründüLida onu da delirtti!
Kalite simdi Cadır'daGebeliğe yakın takip
Ünlüler kapışıyorTaraftara kampanya
Loğusalık...İlk 3 aylık dönem...
3-6 aydaki durum...6 ay ve doğum arası
Diş bakımı çok önemliDepresyon pusuya yatar
Kısa... Kısa... Kısa...'Keyif'lerimiz kaçmasın
AŞK mesajlarıÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Yaşa göre tedaviACiL SERViS
Herşey kadınlar içinDokunma bana bebeğimiz olacak
Prof. Dr. Osman Uğur...
GÜNCEL
Hoşgeldin Hoşgeldin Ramazan
11 ayın sultanı yarın akşam kılınacak ilk teravih namazıyla...
Dişçilerin Kralı
ÖSS yollar hapse
'Ellerimden kaydı'
Tulum Hayri'yi kaybettik
2 kardeş yurttan firar etti
Diyarbakır 'Nispet' yapamadı
SPOR
Ders Ders almam ders veririm
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim sadece sağduyulu...
Emre 5 Milyon Euro
İbo dinler kebap yerim
Gecen yıldan iyiyiz
FarukSsüren ağır konuştu
En az 8 puan alırız
İllede Holosko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 25°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 27°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 17°C 
ANTALYA Açık 31°C 20°C 
ADANA Açık 33°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.296,180 D:% 1,54
DOLAR S: 1,285 D:% -0,04
EURO S: 1,775 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu