Hamurlu Gerdan Çorbası HAZIRLAMA: Gerdanı suda haşlayın. Suyu başka tencereye alın. Yumurta sarıları, un, yoğurdu ayrı bir kapta çırpıp kaynayan et suyuna ekleyin. Hamur malzemelerini karıştırıp, sert bir hamur hazırlayın. Hamura galeta biçimi verip yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin. Hamurları sıvı yağda kızartıp, kaynamış et suyuna ekleyin. Tuz ve karabiberi ayarlayın. Tereyağını eritip, kırmızı toz biberi ekleyin. Sosla servis edin. MALZEME: 1 adet gerdan 6 su bardağı su 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ Hamuru için: 3 adet yumurta Aldığı kadar Un Tuz
Krema Soslu İstavrit HAZIRLAMA: Temizlediğiniz ve bol suda yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup, fırın tepsisine dizin. Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun. Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin. Bu arada beyaz sosu hazırlayın. Malzemelerin hepsini blender'dan geçirin. Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servise sunun... MALZEME: 8 adet istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı 1.5 çorba kaşığı limon suyu Tuz Sos için: Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu) 1 çorba kaşığından az tereyağı 1.5 çorba kaşığı un Yarım limon suyu 1 adet yumurtanın sarısı Yarım çay bardağı süt Maydanoz
Bayram Salatası HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranmış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip harmanlayın. Derin bir kaseye şeffaf bir folyo serin. Malzemeyi boşaltıp kaşıkla bastırın. Buzdolabında birkaç dakika bekletin. Çıkarttıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çevirin. Salatayı folyoyu üzerinden alın. Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün. Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin. Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpin. Kokteyl zeytinle sunun. MALZEME: 5 orta boy patates, 5 adet orta boy havuç, yarım demet dereotu, yarım demet taze soğan, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı mayonez, 10 kornişon turşu, 4-5 diş sarımsak, 2 adet haşlanmış yumurta, kokteyl zeytin, tuz