Günün menüsü
Enginar Sarması MALZEME: 4 enginar, 250 gr asma yaprağı, 1 limon, 2 soğan, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kesme şeker, 1 bardak pirinç, 1 bardak su, 1 kaşık dolmalık fıstık, 1 kaşık kuş üzümü, 1 çay kaşığı dolma baharatı, 5 karanfil, yarım demet dereotu, 1 havuç, 2 piyazlık doğranmış soğan, tuz, kuru nane ve rezene. Üzerine: Limon suyu, zeytinyağı ve su HAZIRLAMA: Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın. Soğan ve pirinci 5 dakika kavuru. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Kuş üzümü, dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak suda beklettiğiniz asma yapraklarını sıkıp suyunu çıkarın. Geniş bir tabağa 4 yaprağı yayın. Üzerine enginarları oturtun. Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun. Yaprakla bohça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın. Tencerenin dibine soğan havuç, karanfil ve dolmaları yerleştirip pişirin.
Buğu Kebabı MALZEME: 1 kilo kemiksiz koyun eti, yarım kg arpacık soğan, 6 diş sarımsak, 2 domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 3 defne yaprağı, 1 tutam kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLAMA: Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp, güvece alın. Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin. Domatesleri yıkayıp, rendeleyin. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip, güvecin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın. Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Alman Pastası MALZEME: Kek için: 1 paket pandispanya unu, 3 yumurta, 4 kaşık su Kreması için: 2 bardak süt, 1 yumurta sarısı, 3 kaşık un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 kaşık margarin HAZIRLAMA: 1 paket pandispanya ununa 3 adet yumurta ve 4 çorba kaşığı su ilave edin. Mikserle 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp, 170 dereceli fırında pişirin. Şimdi içinin kremasını hazırlayın. Süt, yumurta sarısı ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Ocaktan alınca içine 1 çorba kaşığı margarin ve 1 çay bardağı budra şekerini ilave edip, 4-5 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız keki ikiye kesin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine sürün ve diğer keki de üzerine kapatın. Kekin en üstüne bol miktarda pudra şekeri serperek, mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.
|