7 yaşında yetim kaldı... Yoksullukla yoğruldu... Yılmadı... Tahsilini burslu olarak yaptı... 7 dil öğrendi... 27'sinde müthiş bir direnç öyküsüne imza attı .
BABASI "OKUYUN" DEDİ Karadeniz Ereğlisi'nin fakir bir mahallesinde başladı Pınar Yıldızhan'ın öyküsü... 1980'de adımını attığı dünyada umduğu gibi bir hayat beklemiyordu Pınar'ı... Daha 7'sinde temizlikçi olarak çalışan babasını kaybetti. Babasının ona ve kardeşine vasiyeti "Okuyun" oldu. Pınar da bu dileği yerine getirdi ve babasının ruhunu şad etti.
TÜRKİYE'DE İŞ BULAMADI Fakirliği nedeniyle okuyamayacağını düşünen Pınar'a Darüşşafaka el uzattı. Ardından burslu Bilgi Üniversitesi yılları... İtalya'da Bocconi ve Parma Avrupa Koleji'nde mastır, Belçika'da Avrupa Parlamentosu Genel Başkanlığı'nda 5 aylık staj. 7 dil bilen ve yurtdışından birçok iş teklifi alan Pınar'ın Türkiye'de iş bulamamasına dikkat buyrun...
***
Pınar'ın işi mücadele
Ereğli'nin fakir bir mahallesinde doğdu, henüz 7 yaşındayken babasını kaybetti. Yokluk içinde geçen bir hayatın kahramanı olan Pınar, yurtdışında master yapan ve 7 dil bilen bir işsiz....
Her hayat bir öykü barındırır. İşte öyle bir hikayenin kahramanı 27 yaşındaki Pınar Yıldızhan... Pınar, Karadeniz Ereğlisi'nin fakir bir mahallesinde 29 Mayıs 1980'de doğdu. Sobalı bir evde hayata gözlerini açan Pınar, 7 yaşında babasını kaybetti. Temizlikçi olarak çalışan, hayatını ailesine adayan babanın çocuklarına bıraktığı tek vasiyet ise "Okuyun" kelimesi oldu. Kızı Pınar'a tek yadigarı da bir alfabeydi... HEM ÇALIŞTI, HEM OKUDU İlkokula başlayan Pınar, maddi durumları iyi olmadığı için hep "Okuyamayacağım" diye düşünüyordu. Umutsuzluk için düşünürken, Darüşşafaka'da okuma hakkı elde etti. İşte bu okul, Pınar'ın hayatını değiştirdi. Başarılı bir lise hayatı geçiren genç kız, Bilgi Üniversitesi Karşılaştırılmalı Edebiyat Bölümü'nde burslu okumaya hak kazandı. Bir yandan okuyor, bir yandan da çalışarak harçlığını çıkartıyordu. Bu dönemleri, "Hocalarımdan ve arkadaşlarımdan destek aldım" diyerek anlatan Pınar, okulu 4 üzerinden 3.65 ortalamayla birinci bitirdi.
HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI Yine kendi okulunda Kültürel İnceleme Bölümü'nde burslu olarak mastır yapan Pınar, Mardin'de el sanatlarının geliştirilmesi üzerine bir proje ile kendini yurt dışında buldu. Avrupa Parlamentosu'nda staj yapan ve geleceğini garantiye alan Pınar, yurt dışından gelen iş tekliflerini kabul etmedi. Onun tek amacı vardı, ülkesinde çalışmak. Ancak Türkiye'ye döndüğünde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çaldığı tüm kapılar, yüzüne kapandı. Ama o hala, ülkesinde kalmanın planlarını yapıyor.