Sinüs kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan sinüzit, sıradan ağrılardan çok farklıdır; yüz kemiklerinde şiddetli bir ağrı yaşanır, göz etrafında şişlik olur.
SİNÜZİT ağrısını yaşayan bilir! Küçük-büyük herkeste ortaya çıkan sinüzite 'Haemophilus influenzae' ve Streptococcus pnomaniae' adlı mikroplar neden oluyor. Sıradan baş ağrısıyla kesinlikle karıştırılamayacak olan sinüzit, burun tıkanıklığı ve iltihaplı akıntının yanı sıra yüz kemiklerinde şiddetli ağrılarla kendini gösteriyor. Baş öne eğildiğinde ağrı belirgin şekilde artıyor. KRONİKLEŞEBİLİR' Sinüzitin diğer belirtileri arasında göz yaşarması, göz etrafında şişlik, 38'i geçmeyen ateş, yüze basma ile ağrının artması sayılıyor. Medicana Hastanesi KBB Uzmanı Op.Dr. Ahmet Kızılağaçlı, "Genel olarak söylemek gerekirse, sinüsleri temizleyen ince kanalların tıkanmasıyla sinüzit hastalığı başlar" diyor. Bu tıkanıklık tedaviyle ya da kendiliğinden açılırsa sinüzit iyileşiyor. Ancak açılmazsa hastalık kronikleşiyor. Sinüs kanallarının tıkanıklığına bazı burun içi ve sinüslerle ilgili yapısal koşullar, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, alerjik sebepler, polip ve geniz eti gibi oluşumlar yol açabiliyor. Bazı kalıtsal problemler ve bağışklık sorunları da sinüzitin diğer sebepleri arasında yer alıyor.
İNATÇI ÖKSÜRÜKLER "Burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, koku duygusu bozuklukları, sık nezle, grip olma ve bunların kolay kolay geçmeyişi, özellikle çocuklarda daha fazla olmak üzere inatçı öksürükler, sinüzitin eseridir" diyen Dr. Kızılağaçlı, şöyle devam ediyor: Sanıldığının aksine akut sinüzitlerin dışında baş ağrıları sinüzitte sık değildir. Burada ağrılarda etkili olan, sinüs kanallarını etkileyen bazı yapısal koşullardır.