Teknoloji sayesinde belirti vermeyen sağlık sorunu da saptanıyor. Haydi, vücudunuzu değil uzmanları dinleyip check-up'tan geçin.
İnsan vücudu, kapalı bir kutu. Bu nedenle birçok hastalık herhangi bir belirti yoksa geç fark edilebiliyor. Tıbbın büyük ilerlemeler kaydetmesine rağmen tanıda geç kalındığı için üzücü sonuçlar doğabiliyor. Bu nedenle "Kontrol etmek" anlamına gelen check-up'ı yaptırmak gerekiyor. Bahçelievler Medicana Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Küçükyılmaz, "Check-up'ın amacı, hastalıkları ilerlemeden en erken devrede, kişinin yaşam kalitesini bozmadan teşhis koyup tedavi olabilmesini sağlamaktır" dedi. Dr. Küçükyılmaz, check-up konusunda hastaları erkek-kadın, 40 yaş altı ve 40 yaş üstü olarak 4 gruba ayırdıklarını söyledi. Dr. Küçükyılmaz, şunları açıkladı: Hastalıkların cinsiyet dağılımı nedeniyle gruplara ayrılması pratik kolaylık sağlıyor. Diğer ülkelerde de bu yol izleniyor.
HİKAYENİZDEN HAREKET EDİLİYOR Check-up yaptırmak isteyenler hastaneye aç gelmelidir. Doktor kontrolünde planlanan ve sadece 3 saat süren check-up'ın birinci basamağı mutlaka yapılması gerekenler, ikincisi ise hastanın anamnez bilgileridir (hikayesi, özgeçmiş, soygeçmiş). Hastanın taşıdığı risk faktörlerine göre ekstra program geliştirilebir.