Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Ağustos 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Kadın pedi reklamı yapacağım
Ahmet Çakar mideye kelepçe taktı
Kadın görünce BAKACAKSIN altı mı kuvvetli üstü mü?
Carlos küfür etti... Sen olsan atar mıydın?
Ağladığın oldu mu hiç?

Petek dokulu Erman Toroğlu



Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu, yaşamındaki en özel sayfaları TAKVİM için açtı. Siyasetten spora birçok konuda görüşlerini açıklayan Toroğlu, yakın zamanda bir kadın pedi reklamında oynayacağını da ilk kez Savaş Ay'a açıkladı.

***

Kadın pedi reklamı yapacağım

Tuğba Özay su yolunda kırılan testi oldu. Futbolcular ve mankenler eğitimsiz. DYP'den aday oldum, kıl payı kaçırdım. Kazansam bakandım.

Erman Toroğlu röportajım, tam bir 'Maraton' oldu. Zor buluştuk, zor konuştuk, maça zor yetişti, bandı zor çözdüm, son anda yetiştirdim, sayfayı yapan Özlem'e zor anlar yaşattım... Ama değdi...

* Hocam memlekette de saha karışıyor bazen. Kime çekersin kırmızı kartı? Deniz Baykal'a. Yenilgi, başarısızlık hepsi var, 6 kere seçim kaybetti hâlâ konuşuyor, sahada duruyor. Git kardeşim, demir mi attın? Hakem olsam önce onu atardım.

* Kime oy verdiniz sorsam ayıp mı? Daha önce CHP'ye verirdim. Baykal yüzünden MHP'ye verdim.

* Var mı geçmişte ülkücülük? Yok, ben sağcı solcu değil futbolcuydum. Ama Devlet Bahçeli'yi çok önemsiyorum. Öğrencilik yıllarımda aynı okuldaydık. Samimiyetim yok ama tanıyorum. O hariç herkes kavgaya girerdi. Mesela rahmetli Mustafa Taşar ve ekibi vardı. Günde 8-10 kişiye çöker, pataklarlardı. Devlet Bey asla kavgaya karışmazdı. Okur, dinler, mantıklı konuşmalar yapardı.

* Siz de dövüp dövüldünüz mü? Ben yırttım. Önünü keserler sorarlar: "Sağcı mısın solcu musun?" Bakıyorsun, tipine göre cevap vereceksin. Çıkaramıyorsun. "Abi ben ne sağcıyım ne solcuyum" dersen yandın. "Vaaay şahsiyetsiz o.. çocuğu" der girerler.

* Zor günlerdi o günler. Sen benim siyasete girdiğim zamanı bilir misin?

* Hiç bilmem. 91 seçimlerinde de DYP'den aday oldum.

* DYP mi, niye? Bir gün Ankara Bakanlıklar'da yürüyordum. Bir Mercedes durdu. Cam açıldı, baktım Cavit Çağlar. Ayaküstü teklif yaptı. "Seni Mersin'den aday göstereceğiz" dedi.

* Siz de ayaküstü kabul mü ettiniz? Önce reddettim. "Ailece CHP'liyiz" dedim. Amcalarım belediye reisliği yapmıştı Halk Parti'den. Babam Kasım Gülek'in yakın dostuydu. İnönü'nün evine çok gidip elini öptüm. Beraber fotoğraflarımız var...

DEMİREL'İN BAKANI OLACAKTIM

* Sonra nasıl oldu? Cavit Çağlar ısrar etti. "Süleyman Bey de çok istiyor dedi. Hizmet her yerde verilir, gel bize" dedi, gittim...

* Neden yürümedi? Fikri Sağlar bizim akrabadır. "Ne işin var senin DYP'd, zaten 5-0 yapacağız, silme götüreceğiz. Rakibin de okuldan hocan Aydın Güven Gürkan, ayıp ettin" dedi.

* Gönül koymuş demek ki. Burkulmuştu. Fikri Bey'e, "Fotofiniş olur, ya siz az önde ya biz az farkla çıkarız" dedim. Kontenjandan koymuşlardı beni, genelde oy fazlasıyla CHP aldı, dediğim gibi fotofinişle kaybettim. Cavit Bey sonradan daha önemli bir şey söyledi. nNe dedi? Erman Yerdelen de vardı adaylar arasında. "Kazansaydık siz iki Ermanlar bakan olacaktınız. Sen spor bakanı, Yerdelen de turizm bakanı" dedi. Boş ver, iyi ki de olmamışız.

EYLEMCİYDİM SU SIKTILAR

* Niye iyi ki? Ben FIFA hakemiydim. Avrupada FIFA hakemi bir mahkemeye şahit gitse dediği dediktir. Çünkü yalan söylemez FIFA hakemi.

* Siyaset böyle başladı bitti demek. Olur mu öyle başladı. Ben Ankaralı'yım. 2 ihtilal, 1 ihtilal teşebbüsü gördüm. 555K'yı bilirim.

* !!!!!! 555K. Yani, beşinci ayın beşinci günü saat beşte Kızılay'da. Hani bu "Deniz Baykal gençti, Menderes'in yakasına yapıştı" dedikleri olaylar. Küçüktüm ama orada kitlenin içinde itfaiyeden su yiyordum.

* Gel de arama o günlerini Ankara'nın. Niye ki, kavga gürültüyü mü arayacağız?

* Yok, "Hortumla su sıktılar" dediniz ya, Ankara'da su bolmuş o zaman. (Gülüyor) Ben 2 defa Melih Gökçek'e oy attım Savaş. Ama bu onun ayıbı. Hâlâ da konuşabiliyor. 3 dönemdir Başkan'sın. Önünü göremedin mi kardeşim?

* Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini nasıl yorumlarsınız? Frankfurt'a maça gitmiştik. Hürriyet, Milliyet yazarları da var. Seçimden önce, Sezer sonrasının konuşulduğu günlerdi. Gazeteciler Hasan Cemal'e sordular "Ne olacak?" diye. Hasan dedi ki: " Tayyip Bey elini kolunu sallayarak Çankaya'ya çıkar, kimse de gık diyemez." Sonra bana da sordular, "Bir futbol yorumcusu da yorumlasın" dediler.

HASAN CEMAL BANA BORÇLU


* Ne dediniz? "Ne Tayyip Bey, ne Gül, ne de Arınç bu dönemde Cumhurbaşkanı olamaz" dedim. Güldüler. İddiaya girdik Hasan Cemal'le.

* Nesine bu iddialaşma? Aynı yerde, Frankfurt'ta, aynı kadroya yani oradaki 10 kişiye yemeğine...

* Biraz eli sıkıdır Hasan Ağabey'in, ödedi mi? (Gülerek) Ödemedi. Hâlâ da tık yok Hasan'dan.

* Maçta ne arıyor ki siyasi yazarlar? Hasan Cemal anlıyor mu yani futboldan? Anlıyor. Oynamış daha önce amatör olarak. siyaset yazınca bozuluyorlar. Bir ara baktılar ki futbol yazısı iyi okunuyor, hücum ettiler bu alana.

* Sakıncası mı var ? Olabiliyor. Mesela bir baktık, Fatih Terim Milli Takım uçağına sadece bunları alıyor. Reha Muhtar, Fatih Altaylı ellerinde küçük kameralar uçakta çekim yapıyorlar. Muhabirler, spor yazarları alınmıyor uçağa.

* Vay canına! Yaaa. Ben de bir yazı döşendim Terim'e. Hatayı anladı, hepsine yemekverip gönüllerini aldı spor basınının.

* Hocam demin iddialaşma dediniz, fotofiniş dediniz de aklıma geldi. Ne geldi?

* Siz reklam yıldızı oldunuz bir de. Boya reklamı, kola reklamı, at yarışı reklamı. Sen asıl yeni haberi bilmiyorsun. Kimse de bilmiyor zaten.

* İlk ben duyup duyurayım öyleyse. Acayip bir reklamda oynayacağım.

* Acayip mi? Kadın pedi reklamında oynayacağım.

* !!!!!!!! Organik kadın pedi hem de. Muayyen günlerde kullanılan pet var ya. İşte onun organik olanını yapmış İngilizler. 20-30 büyük eczaneyi pilot seçip, satıp değerlendirme yapıyorlar.

ÜMİT KARAN GAFI

* Koskoca Erman Toroğlu'nun kadın pedi reklamında işi ne hocam? Adamlar araştırma yapmış. "Bu ürünü kim önerse güvenirsiniz?" demişler. Kadınların tamamı "Erman Hoca söylerse kullanırız" demişler.

* Hocam sen bu özel işlerle karışmasan. Nasıl özel işler?

* Ümit Karan'ın da özeline bir laf ettin çarşı karıştı. Yahu ben orada espri yaptım. Ters anlaşıldı.

* Ters anlaşıldı değil, tersti zaten. Bizim Oğuz Tongsir aracı olunca laf başka türlü gitti. Anlayamadı Ümit Karan.

* Epey bozuldu. İngiltere'den bile mesajlar geldi. "Hıyar şakanı kavrayamadı" diye.

* !!!!!!! Oysa cevap olarak, "Hocam ben gol krallığına gidiyorum. Her yerde atacak golüm var" dese olurdu.

* Çok hayalperestsin abi. Niye yahu? Biz aramızda konuşurken yapmaz mıyız böyle şakalar,

* Aramızda mı? Abi canlı yayındasın, tekmil ahali seyrediyor. Ne olmuş ki?

* Ne işiniz vardı Karar Anı'nda, Hülya Avşar'la ortak şovda. Karar anının reytingleri çok iyiydi. Diğerinin de basına yansıması kuvvetliydi. Ama tehlikeli programlardı. RTÜK cezayı kesince kurala göre Maraton'u da yapamazdım. O nedenle bıraktım.

* Çok şiddetli tartışmalar olduydu. Bir keresinde bekaret konuşuyorduk. Zeynep Tunuslu döndü; "Bekaretinizi ne zaman nerede verdiniz?"diye sordu bana.

* Yanıtladınız mı? "Lise sondaydım, 17-18 yaşında, Ankara genelevinde" dedim, güldü.

* Sonra... Sonra ben de sordum aynı soruyu ona. Kızardı bozardı, cevap veremedi...

* Ağır kaçmış. Sorulmasını istemediğin şeyi sen de karşıya sormayacaksın arkadaş. Kontrayı yer, dağılırsın öyle...

TAKSİCİYİ GÖNLÜMCE DÖVEMEDİM
* Tipinde, tavrında hep böyle bir kostak, külhanbeyi, kabadayı havası var. Nereden geliyor bu etkilenme? Öyle değilim. Kabadayı değilim yani. Haksızlığa gelemiyorum, girişkenim.

* Vukuatlar mebzul. Taksi şoförünü nasıl dövmüştün. Dövemedim ki. Keşke dövseydim. Bırakmadılar.

* Doğru muydu yaptığın peki hocam? Adam önüme kırdı, palmiyeye çarpmama ramak kaldı. Takip ettim. Yol vermedi, dalga geçti. İzledim, yan yana geldiğimizde vitesi 2'ye atıp küçülttüm, tüm gücüyle çaktım arabamı arabasına. İndim. Beni görünce dağıldı. Abi mabi dedi. Buna bir tane çıkarttım, yüzüğüm yanağını yaladı. Bir tane daha vurdum sağa geçti, öbür kapıdan kaçtı.

* Kovaladınız mı? Elbette. Ama o dakikadan sonraki Erman iğrenç bir Erman oldu.

* !!!!!! Çıldırmış gibiydim. Koştum yakaladım, hırpaladım. "Polis yok mu?" diye bağırdım. Restoranlar, çevredekiler çığlık çığlığa.

* Geldi mi polisler? Anında 3 sivil polis bitti, aldı ikimizi de. Ama ah tam dövemedim ki. Hürriyet "Dövdü" diye başlık attı benim için. Gerçekten dövüp de çıksaydım gam yemezdim.


SAVAŞ AY

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aslanlar gibi aşıkBundan sonra beni ancak...
Bu sezon da atv seyredeceksinizSağlıklı büyü canımın ici...
Önce tedavi sonra diyetKırışıklıklara meydan oku
Yanalım güzelleşelimMagazin alemini bombaladı
Bir Teoman klasiğiZevkinizi yansıtacak
Ruhunuza renkli mesaj var...Rengarenk ve şık ürün...
En büyük Bauhaus Ankara'daOturma ve uzanma rahatlığı
Acil servisAşk mesajları
Günün mönüsüGöğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Kaptı Kaptı Kaçtı A.Ş.
Temelini bile atmadığı evleri birden fazla kişiye sattı. Bu şekilde...
Resmi elden hatırlatma
Bu işte kusura bakılır
Para teknesi
'100 numaralık' hizmet
'Naz'lı parmak
Katili polis çıktı
SPOR
Fatih'te Fatih'te mutlu son
Sarı-Lacivertli yöneticiler, Rus kulübüyle 6 milyon euro bonservis...
Yine şok etmeyin!
Ocağına düştüm doktor
Kartal'da son aday Koevermans
Trabzon nihayet güldü: 2-0
Nihat 10 ay sonra kadroda
Erciyes and içti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Açık 38°C 25°C 
ANTALYA Açık 33°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 26°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.576,860 D:% 4,73
DOLAR S: 1,346 D:% -3,52
EURO S: 1,815 D:% -2,73
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu