Diyarbakır'da küçük bir kasap dükkanından çıkıp, dev bir zincire dönüşen Canet, Antalya'da 2 bin metrekarelik, Türkiye'nin en büyük et marketini açtı. Şirket, 100 milyon YTL ciroya koşuyor.
1986 yılında Diyarbakır'da ufak bir kasap dükkanıyla yola çıkıp bugün Türkiye'nin en büyük et market zinciri haline gelen Canet, Türkiye çapına yayılacak. İstanbul'da 23, Marmaris'te 1 mağazası bulunan Canet, 25. mağazasını Antalya'da hizmete açtı. Açılış sonrası firmanın çalışmaları hakkında bilgi veren Canet Yönetim Kurulu Başkanı Servet Can, tüm yurtta mağazalar açarak, Canet'i markalaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
SEKTÖRÜN EN BÜYÜĞÜ Kendi mağazalarının yanı sıra bayilikler de vererek büyümeyi planladıklarını, ilk etapta Ankara ve Diyarbakır'da bayilik verdiklerini anlatan Can, "Anadolu başta olmak üzere tüm yurtta bayilik kanalıyla mağazalarımızı açmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 2006 yılında 10 bin ton kırmızı et ürettiklerini, bu yıl üretimi 12 bin tona çıkaracaklarını belirten Can, geçen yıl 96 milyon YTL olan ciroyu, bu yıl 100 milyon YTL'ye çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Sektörde en büyük et market zincirine sahip olduklarını vurgulayan Can, "Hızla yaygınlaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de İstanbul Bağcılar'da yeni bir mağazamız hizmete girecek. Amacımız daha az kârla çalışıp daha çok et satmak ve halkımızın daha uygun fiyatlarla et yemesini sağlamak" dedi. Türkiye'de dağınık ve geleneksel yöntemlerle üretim yapılan et sektöründe modern yöntemlerle üretim yapılması için sanayicilerin bu sektöre girmesinin önemli olduğuna işaret eden Can, şöyle devam etti: "Ülkemizde dededen kalma yöntemlerle üretim yapılıyor. Mevcut firmalar yetersiz. Bunun sonucu maliyetler yükseliyor. Türk halkı Avrupa'dan 2 kat daha fazla bir fiyatla et yiyor. Devlet desteğinin yanı sıra ülkemizin büyük firmaları da bu sektöre yatırım yapmalı."
TÜKETİM ÇOK DÜŞÜK Geçtiğimiz Kurban Bayramı'ndan bu yana sabit kalan et fiyatlarının son 1 ay içesinde hareketlendiğine değinen Can, bunu talep artışına bağladı. Can, "Ülkemizde hayvan potansiyelinin azalmasına karşın tüketim çok düşük. Avrupa'da yıllık kişi başı et tüketimi 25-30 kiloyken, ülkemizde bu rakam 11-12 kilo. Ancak son günlerde et talebinde bir artış görünüyor. Buna paralel fiyatlarda da yüzde 10 civarında artış oldu" şeklinde konuştu.