Gıda zehirlenmesi, burkulmalar ve boğulma gibi yazın sıkça ortaya çıkan durumlar ilkyardım gerektiriyor.
YAZ aylarında özellikle gıda zehirlenmelerinde artış yaşanıyor. Dondurma, pasta gibi süt ürünleriyle yapılan kremalı yiyecekler, taze olmayan balık, dışarıda bırakılmış ve iyi pişmemiş yemekler, etler, tavuk ve pilavdan zehirlenenler hastanelerin acil servislerini dolduruyor.
MUTLAKA DUŞ ALIN Gıda zehirlenmelerindeki belirtileri Dr. Tansel Turan şöyle sıralıyor: "Bozuk gıdanın tüketilmesini takip eden birkaç saat içinde, ishal, bulantı, karın ağrısı, kusma, bazen de ateş görülür. Balık ve kabuklu deniz ürünleri zehirlenmelerinde aşırı terleme, duyu kayıpları baş ağrıları ve görme bulanıklığı olur." Zehirlenme durumunda bol sıvı alınması, ishal kesici ilaçlardan uzak durulması, nefes güçlüğü var ise mutlaka doktora gidilmesi gerekiyor.