Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Ağustos 2007  

Günün mönüsü



Pelit Bohça
HAZIRLAMA: Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. Ardından hamuru 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbetini hazırlayın; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin. Soğuyunca servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 1 su bardağı su, 2 adet yumurta, 750 gr margarin, 1 çay kaşığı limon tuzu, 2 çay kaşığı tuz, 1 kg un, 4 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağından az toz şeker. Üzerine: Yarım su bardağı Antep fıstığı. Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, yarım limon suyu

Ton Balıklı Makarna
HAZIRLAMA:
Sardalyeleri soğuk suda yıkayıp kılçıklarını çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Ton balığını ilave edip karıştırın. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Balık karışımını ilave edip birkaç dakika çevirin. Şarap, tuz ve karabiber serptikten sonra makarna sosunu ateşten alın. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp hazırladığınız sosla üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (5 kişilik)1 paket makarna, 200 gr ton balığı, 4-5 tuzda bekletilmiş sardalye, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı beyaz şarap, 5-6 dal maydanoz, tuz, karabiber

Kabak Soft

HAZIRLAMA: Kabakları yıkayıp kurulayın. İnce şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın. Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın. Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın. Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pul biber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin. Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın. NOT: Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz.
MALZEME: (4 kişilik) 6 adet kabak, 8 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı su, 2 adet domates, tuz, karabiber, nane, pul biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Huzur yuvalarıHalkın istediğini
Sevmek gerekHer şey çok daha ucuz
Gözünüzü açmayın!İdrar kaçırma kader değil
Tatil saçları yoruyorŞöhret sahte aile gerçek
Bu kaçıncı ihtar?Şöhretler cezaevine girdi
Asuman sırasını bekliyorAyrılığı maviturla kutluyor
Neyapacağını şaşırdıTatilde tek başına
Çapkınlıktan yorulunca!Ona 'evet' dedirtin
Evlenmeye gerek yokTeknoloji dünyası
Yeni bir marka daha Lobi'deRengarenk ve desenli bir...
Mevlana yılına özel tasarımlarDört mevsim bronz...
Saçlarınız ışıldayacakBüyülü afrodizyak
Portal kabuğu görünümüne sonGüç ve hırs sembolü oldu
Zıt kozmetiklere dikkat!Sofranızdan tahıl eksik olmasın
Acil servisAşk mesajları
Psikolog Güray Hoş: Otizm (2)
GÜNCEL
Yasak Yasak Bahçe
Zengin semti Bahçeşehir'deki gölet 'varoşlara' karşı telle çevrildi.
Gözyaşı seli kızına
Annenin yaşam çığlığı
Tümörden kurtulunca boyu...
İlacı kurum verecek
Doyumsuz transfer
Miras yar olmadı
SPOR
Gurbette Gurbette süper hesaplaşma
İkinci kez düzenleniyor
Bugün Türk futbolunda...
Kupayla başlayacağız
Dostluk kazansın
Carew zirvesi
Aslan'ı kral güldürdü
Pauleta'nın şansı fazla
Alırsak en iyisini alırız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL 28°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 36°C 19°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 34°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 26°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.716,440 D:% -1,32
DOLAR S: 1,269 D:% -1,21
EURO S: 1,741 D:% -0,71
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu