Günün mönüsü
Pelit Bohça HAZIRLAMA: Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. Ardından hamuru 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbetini hazırlayın; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin. Soğuyunca servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 1 su bardağı su, 2 adet yumurta, 750 gr margarin, 1 çay kaşığı limon tuzu, 2 çay kaşığı tuz, 1 kg un, 4 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağından az toz şeker. Üzerine: Yarım su bardağı Antep fıstığı. Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, yarım limon suyu
Ton Balıklı Makarna HAZIRLAMA: Sardalyeleri soğuk suda yıkayıp kılçıklarını çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Ton balığını ilave edip karıştırın. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Balık karışımını ilave edip birkaç dakika çevirin. Şarap, tuz ve karabiber serptikten sonra makarna sosunu ateşten alın. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp hazırladığınız sosla üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (5 kişilik)1 paket makarna, 200 gr ton balığı, 4-5 tuzda bekletilmiş sardalye, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı beyaz şarap, 5-6 dal maydanoz, tuz, karabiber
Kabak Soft HAZIRLAMA: Kabakları yıkayıp kurulayın. İnce şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın. Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın. Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın. Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pul biber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin. Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın. NOT: Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz. MALZEME: (4 kişilik) 6 adet kabak, 8 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı su, 2 adet domates, tuz, karabiber, nane, pul biber
|