Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Efsane geri dönüyor
Otoritelere göre Trabzonspor

Efsane geri dönüyor

Kadrosunu Serkan, Jabi, Tolga gibi yıldızlarla güçlendiren Trabzonspor, şampiyonluk için iddialı. Kaplanlar yarın Galati'yi yenerek ilk etapta UEFA Kupası'na katılmayı hedefliyor.



Tam 23 yıl. En son 1984-85 sezonunda lig kupasını kaldıran Bordo-Mavililer, aradan geçen 23 yılda bu başarıya hasret kaldı. Türkiye Ligi'nde İstanbul'un 3 büyüğüne 70'li yıllarda kafa tutarak 6 defa şampiyonluk ipini göğüsleyen ve 4. büyük unvanını kazanan Trabzonspor, yeni sezon öncesi taraftarına umut dağıtıyor. UEFA Kupası'na katılmanın eşiğine gelen Karadeniz Kaplanları'nın, Romen Galati karşısında yarın yapacağı maç, camia için büyük önem taşıyor. 1. Lig'de 33 yıllık geçmişinde 6 lig şampiyonluğu kazanan Trabzonspor, Avrupa kupalarında da en çok maç kazanma oranına sahip Türk takımı. Trabzonspor, Liverpool, İnter, Barcelona, Aston Villa ve Olimpic Lyon'u deviren bir dev. Karadeniz ekibi, 2-1 mağlup olduğu Galati'yi yarın yenerek UEFA kapısını aralamak istiyor. Bu sezon kadrosuna F.Bahçe'den Serkan, K.Erciyes'ten Jabi, Shakhtar'dan Tolga, Samsunspor'dan Adnan'ı katarak kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da, taraftarların olgun tavrı, yeni sezon öncesi Bordo-Mavilileri şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi haline getiriyor.

ADNAN: Samsun'dan alınan genç oyuncu, fazla şans bulamadı. Hırslı ve presi seven bir anlayışta oynaması Adnan'ı Trabzon'un değişmezi yapar.

AHMET : İntertoto maçlarında kaleyi devraldı. Kendinden emin tavrı ve savunma ile iyi bir uyum içinde olması, Trabzonspor'a büyük katkı sağlayacak.

AYMAN: Ziya Doğan'ın prensi. Gittiği her takıma Ayman'ı götürdü. Mısırlı oyuncu, tam bir görev adamı. Yeni sezonda daha faydalı işler yapacak.

CELALEDDİN: Malatyaspor'daki o muhteşem görüntüsünü ne yazık ki, Trabzonspor'da ortaya koyamadı. Sol kanatta kadronun yine değişmezi olur.

CEYHUN: Orta sahada tam bir maestro. Geçen sezon ortasında gelen Ceyhun Trabzonspor'un süper starı olmaya aday. Formuyla milli takıma da gider.

ÇAĞDAŞ: Yüksek toplardaki kesiciliğini zaman zaman attığı gollerle de süsleyen Çağdaş, yeni sezonda takımın vazgeçilmezlerinden birisi olacak.

TOLGA SEYHAN: Hırsı ve çabukluğuyla Çağdaş'la birlikte defansı derleyip toparlayacak. Sert futbolunun penaltıya sebebiyet vermesi handikap olabilir.

JABİ: Yönetimin yaptığı en akıllı transfer. K.Erciyes'te tek başına takımdı. Orta sahada presi ve oyun kurucu özelliğiyle lige damga vuracak.

ERDİNÇ: Defansın hamallarından. Enerjisi, hırsı ve çabukluğuyla ilk 11'in değişmezlerinden. Atağa çıktığında geri dönmemesi tek zaafiyeti.

ERSEN: Uzun boyu ve golü koklamasındaki becerisiyle Galati maçında yine klasını konuşturdu. Doğan'ın Ersen'i yanında oturtması takım için zarar.

FERHAT: Trabzon'un jokerlerinden. Defansta, orta sahada, forvette her yerde görmek mümkün. Kesiciliğine oyun kurma özelliğini de katmalı.

GÖKDENİZ: Trabzon ve Türk futbolunun değeri. Geçen sezon ki formunun üzerine bu sene daha da koyarak Trabzon'u sürükleyecek yıldız olacak.

HÜSEYİN: Kaptan takımın herşeyi. Trabzonspor kadrosunde an çok yer alan isim. İntertoto maçlarındaki başarılı performansıyla parmak ısırttı.

RİSP: Sakatlığı Trabzon için büyük kayıp. Lig maçlarında oynayacak. Disiplinli futboluyla tam bir görev adamı. Hırsıyla Trabzon'un Lideroth'u olacak.

MUSA: Yere daha sağlam basmalı. Aşırı sürati zaman zaman topun gerisinde kalmasına yol açıyor. Takım oyununa daha çok katılmalı.

YATTARA: Oynadığı zaman seyrine doyum olmuyor. Müthiş bir yetenek. Biraz da profesyonel olmayı becerebilse Trabzon'u sürükleyecek ama...

MUSAMPA: Ziya Doğan ile yıldızı barışmadığı için kadro dışı bırakılan Kiki, Trabzonspor kadrosunda rahatlıkla yer bulacak kapasitede bir oyuncu.

MUSTAFA KEÇELİ: Denizli'den büyük umutlarla alındı. Sezon hazırlıklarında en çok çalışanların başındaydı. Doğan, ligde kendisinden yararlanmalı.

ÖMER RIZA: Takımın belki de en hızlı oyuncularından birisi. Top tekniği zayıf. Kampın en çok çalışan futbolcularındandı. İlk 11 için kendini zorlamalı.

SERKAN: Trabzon'da aranan kan bulunmuştur. F.Bahçe'den alınan Serkan, sağ kanadı kimseye bırakmaz. Takıma her yönüyle büyük katkı sağladı.

TAYFUN: Son derece yetenekli. Çalışkan, hırslı ve top tekniği çok yüksek bir isim. Hazırlık döneminin yıldızlarından ama ilk 11'de zorlu rakipleri var.

TOLGA : Türk futbolun yıldız kalecilerinden olmaya aday. Gençliği, çabuk demoralize olmasına yol açıyor. Fiziki olarak kendini çok güçlendirmeli.

UMUT: Trabzonspor'un yanı sıra Türk futbolun da umudu olacak. Kendisini sürekli geliştirerek yeni sezonda atacağı gollerle kral olmaya en yakın isim.

HASAN ÜÇÜNCÜ: Antrenmanların en çalışkanlarından. İlk 11'de sürekli olmamasına rağmen moralini yüksek tutması, kendisi açısından olumlu bir işaret.




DİĞER SPOR HABERLERİ
İşte Fener'in süper planıYeni aday McCarthy
Takımı verseler satmayızKanarya'nın ciğeri yandı
Bir daha konuşanı yakarımPostiga için son pazarlık
Telegol bomba gibi...Kabze'yi istiyorum
Oftaş, Vestel'i 90'da yakaladıHelder Postiga harekatı
Türkkanı çok şanslıSpor turu
Spor turu
SAKLAMBAÇ
Köşeyi Köşeyi döndü
Özel bir gençlik festivalinde program yapan Beyaz, organizasyon...
Muhteşem üçlü
Hüsrana uğradı
Coşturan Top 5
Şüpheleri ve ağrıları...
Erkeklerin korkulu rüyası:...
Başın öne eğilmesin...
EKONOMİ
Sendika Sendika yüksekten uçuyor çalışanları zora sokuyor
Özel sektörde zam oranı % 10'u geçmezken Hava-İş'in % 23.9 ısrarı,...
Devletin daha satacak 100...
Eskitmediğim ayakkabı kalmadı...
Mortgage Kabusu Borsaları...
Davası süren bonozede de...
Sıcaklık nedeniyle tüketim...
Hem doğalgazı ucuza alacağız...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 25°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Az Bulutlu 39°C 27°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 38°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.512,380 D:% -4,23
DOLAR S: 1,284 D:% 2,52
EURO S: 1,757 D:% 2,42
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu