Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Kartal kanat çırpar
TELLO soldaki tüm problemleri bitirir
Tempolarıyla göz doldurdular
Hazırlık maçı sonuçları
Otoritelere göre Beşiktaş

Kartal kanat çırpar

Sol tarafa Tello'yu, sağa da M.Yozgatlı'yı transfer eden Kartal, Rüştü ve Hakan'la da kalesini güvence altına aldı. Cisse uyum sağladığı an daha da başarılı olacak. Siyah-Beyazlılar iyi bir stoper ve forvet alırsa ligin en büyük favorisi olur.



Beşiktaş geçtiğimiz sezon şampiyonluk şansını son haftalara kadar zorlamasına rağmen ligi 2. sırada bitirmişti. Şampiyonlar Ligi ön eleme turuna katılma hakkı elde eden Siyah-Beyazlılar, işe önce Teknik Direktör Tigana'yla yolları ayırarak başladı. Yönetim, tüm riskleri göz önüne alarak takımın başına bir dönem Beşiktaş forması giyen Ertuğrul Sağlam'ı getirdi. 39 yaşındaki genç hocaya bazı çevreler tereddütle bakmasına rağmen Başkan Yıldırım Demirören son sözü söyleyerek Ertuğrul'da karar kıldı. Transferde PSG'den Cisse, S.Lizbon'dan Tello, Ankaraspor'dan Hakan, Altay'dan Atilla ve F.Bahçe'den Mehmet Yozgatlı ile Rüştü alındı. Kleberson, Runje, Ali Güneş ise takımdan gönderildi. 2003'te olmak üzere son 10 yılda bir kez şampiyonluk yaşayan Beşiktaş'ın, Fenerbahçe ve G.Saray arasındaki farkın giderek açılması tüm camiayı endişelendiriyor. Bu nedenle bu sezon mutlu sona ulaşmaktan başka birşey düşünmeyen Kartal çalışmalarına 25 Haziran'da İstanbul'da başladı. Ertuğrul Sağlam takıma ilk başta kondisyon yüklemesi yaptırırken güç ve dayanıklılık çalışmasına da ağırlık verdi. Siyah-Beyazlılar 7 Temmuz'da Avusturya'ya giderek yurtdışı hazırlıklarına başladı. Burada 21 Temmuz'a kadar 4 hazırlık karşılaşması yapan Kartal'da yeni futbolcular ile eskiler kısa sürede kaynaşırken takımın kondisyon seviyesinin beklenenden daha iyi olduğu da gözlendi. 21 Temmuz'da İstanbul'a dönen Karakartal'da futbolculara 2 gün izin verilirken 23 Temmuz'da hazırlıklara yeniden başlandı. Lig öncesinde hala stoper ve forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta sorunlara henüz çözüm bulunabilmiş değil. Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek olan Siyah-Beyazlılar'da Rüştü, Hakan ve Murat gibi 3 başarılı eldivenin bulunması kalede bir sorun yaşanmayacağını gösteriyor. Tello yıllardır sol kanatta çekilen sıkıntıya çare olacak gibi görünüyor. Ancak sağda Mehmet Yozgatlı ve Ali Tandoğan kafalarda soru işareti bırakıyor. Büyük umutlarla alınan Mehmet Yozgatlı özel maçlarda hiç iyi görüntü vermedi. Kendisini toparlamazsa bu kanatta sorun yaşanır. Forvette Mert Nobre'nin sakatlığı, Bobo'nun verimsizliği düşündürüyor. Ricardinho'nun durağan oyunu Kartal'ın dezavantajı olarak gösterilebilir. Buna rağmen Delgado, İbrahim Üzülmez ve Serdar Kurtuluş'un gösterdiği performans alkışa değer. Ayrıca alınacak 2 iyi yabancıyla Beşiktaş'ın gücüne güç katacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

İ.TORAMAN: Savunmada güven verdi. Rüştü ve Hakan ile çok iyi anlaştı. Yıldız futbolcu zaman zaman orta sahaya kaydırılırken görevini harfiyen yaptı.

KORAY AVCI: Tek kelimeyle bir istikrar abidesi. İdmandaki çift kalede bile her şeyini ortaya koyuyor. Cisse ile iyi anlaşması da onun en büyük artılarından biriydi.

A.TANDOĞAN: Mehmet Yozgatlı'nın transferi onu daha da hırslandırmış. Hazırlık maçlarında iyi performans gösterirken Ertuğrul Sağlam'ın da beğenisini kazandı.

SERDAR ÖZKAN: Herkes onun gönderileceğini düşünüyordu. Ancak kendisini aşarak çok iyi bir duruma geldi. Bu sezon kadroya girecek düzeyde görüldü.

BATUHAN: Beşiktaş kampına geç katılmasına rağmen ağabeyleriyle iyi anlaştı. Gelecek 10 yıla damgasını vuracak bir futbolcu görüntüsü verdi.

İBRAHİM KAŞ: Yeni yeni yıldızı parlamaya başladı. Çok iyi mücadele ediyor ve topu ayağında fazla tutmuyor. Teknik açıdan da Sağlam'ın güvenini kazanmayı bildi.

FAHRİ TATAN: Teknik olarak yetersiz ama çok çalışarak bu açığını kapattı. İlk 11'de oynaması için daha çok çalışması gerekiyor. Yine de geçer not aldı.

BOBO: Kampta onu tanıyamadık. En az 5 kilo fazlası var. En azından geçen sezonki Bobo'yu seyredebilmemiz için daha fazla çalışması gerekiyor.

BAKİ MERCİMEK: İyi niyetli olduğu kesin. Çok da iyi mücadele ediyor ama savunmada yaptığı kademe hatalarıyla beklenenden çok uzaktı.

RİCARDİNHO: Sağlam onun koşmamasından şikayetçi. Ayrıca adam eksiltme ve topu taşımada zorlandı. Bu sezon kulübeye çekilirse bu sürpriz sayılmasın.

CİSSE: İlk başlarda tutuktu ama sonradan toparlandı. İyi bir kumaş olduğu kesin. Ancak defansif özellikleri kadar ofansif yönlerini de ortaya çıkarmak zorunda.

M.YOZGATLI: Büyük umutlarla alınmasına rağmen nedense tutuktu. Oynadığı maçlarda çok top kaybetti. Forma için daha iyi çalışmak mecburiyetinde.

DELGADO: Arjantinli oyuncuda inanılmaz bir değişim var. Rakibe basıyor, çok koşuyor ve hırslıydı. Delgado bu formuyla bu sezon çok ses getirir.

İ.ÜZÜLMEZ: Kaptan takımının en çalışkan isimlerinden biriydi. Tello'nun gelmesi onun yükünü hafifletecek. Mücadelesiyle gençlere de örnek oldu.

SERDAR KURTULUŞ: Beşiktaş'ın genç yıldızı yeni yeri sağ beke kolay uyum sağladı. Mükemmel bir performans gösterirken Sağlam'ın bankosu oldu.

RÜŞTÜ: Beşiktaş'a transfer olduğunda herkes ona tereddütle baktı. Ancak o uzun yıllar Siyah-Beyazlı formayı giymiş gibi rahattı. Kalesinde güven verdi.

TELLO: Şili Milli Takımı'nın maçları nedeniyle kampa geç katıldı. Buna rağmen çıktığı ilk maçta gol atarken sol kanattaki problemleri çözeceğini gösterdi.

AYDIN KARABULUT: Bu sezon en gelişme gösteren futbolcuların başındaydı. Bu formunu sürdürürse ilk 11'i zorlayacak oyuncuların en başında geliyor.

HAKAN ARIKAN: Rüştü ile birlikte transfer edilen Hakan Arıkan birinci sınıf bir kaleci olduğunu gösterdi. Profesyonellik açısından da tam not aldı.

GÖKHAN GÜLEÇ: Nobre'nin sakatlığında fırsatı daha iyi değerlendirebilirdi ama ilk geldiği sezonki görüntüsünden uzak. Kendisini toparlamazsa işi çok zor.

GÖKHAN ZAN: Sakatlıktan yakasını bir türlü kurtaramıyor. Daha sezon başında ayağının burkulması onun için hiç de iyi olmadı. Kendine daha iyi bakması şart.

M.DOĞAN: Kısıtlı yeteneklerini çok çalışarak kapatmaya çalışıyor ve tam anlamıyla profesyonel. Bu sezon iyi bir yedek olur. İlk 11 şansı fazla değil.

NOBRE: Ameliyat olduğu için düz koşuyla yetindi. Geçen sezon Beşiktaş'ta beklenen patlamayı yapamayan Mert Nobre her şeye rağmen ilk 11'de yer bulur.

İBRAHİM AKIN: Onun için ne yazık ki iyi şeyler söylemek zor. Sağlam onunla çok ilgilenmesine rağmen yine beklenen patlamayı gerçekleştiremedi.

BURAK YILMAZ: Sakatlığı nedeniyle onun için de bir yargıda bulunmak yersiz. İdman eksikliği nedeniyle form tutması zaman alacağa benziyor.

MEHMET SEDEF: Sezon başında yaşadığı sakatlık onun hızını kesti. Bu sezon tutunabilmesi için ekstra idman yapmak zorunda. Yoksa işi güçleşir.


Bora ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Yıldırım harekatOperasyon daha bitmedi
Schalke sert kayaya çarptıNicola Kartal'da
Kimse hakemlerimi dövemezEskilerine kalmadık
Fener ve Beşiktaş'ı reddettimNecati'ye Kıran engeli
Faturayı kim ödeyecek?İddaa maç sonuçları...
Dünkü at yarışı sonuçlarıSpor Turu
SAKLAMBAÇ
114 114 çantanın sırrı
'114 çanta alan assolistin' Sibel Can olduğu ortaya çıktı. Üstelik...
Eskiye rağbet olsaydı...
Sorulardan bıktı
Yaş 40 ama iş bitmemiş
Sindirimi düzenler, stresi...
Bira-kahve yerine soğuk su...
Bir günde ağrıdan kurtuluş
EKONOMİ
Telekom Telekom % 16 indirim yaparsa Cem'in dayısı kaç yaşında olur?
4 ay içinde 3 kez tarife değiştiren Türk Telekom, Cem Yılmaz...
Dubai Şeyhi %47'yi gördü...
Merkez Bankası faiz...
Türkiye'nin Al Gore'u...
Yeni vekile 8 bin 200 YTL maaş
Erdoğan'dan emekliye zam...
100 bininci Porsche yollarda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 25°C 
ANKARA Az Bulutlu 39°C 22°C 
İZMİR Açık 42°C 28°C 
ANTALYA Açık 36°C 25°C 
ADANA Açık 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.831,940 D:% -0,18
DOLAR S: 1,244 D:% 0,04
EURO S: 1,709 D:% -0,49
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu