Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Daha güçlü daha iddalı
Cimbom 10'u çok özlemişti
Otoritelere göre Galatasaray
Almanya hiç yaramadı

Daha güçlü daha iddalı

Lincoln ve Linderoth gibi yıldızları kadrosuna katarak uzun yıllar sonra transferin şampiyonu olan Sarı-Kırmızılılar, 73 yaşındaki Kalli'nin yönetiminde büyük başarılar hedefliyor.. Takımın tek eksiği ise yırtıcı bir forvet.



Geçtiğimiz sezonu büyük hayal kırıklıklarıyla tamamlayan Galatasaray, bu kez çok daha güçlü, çok daha iddialı... Sezonun sona ermesiyle birlikte Teknik Direktör Erik Gerets'in görevine son veren yönetim, çok tartışılan bir karara imza atarak 73 yaşındaki Karl Heinz Feldkamp'ı takımın başına getirdi. Fakat yönetim üzerindeki baskı, transfer çalışmalarının başlamasıyla sona erdi. Uzun bir aradan sonra transferin en hareketli ve en flaş takımı olmayı başaran Galatasaray, Schalke'den Cassio Lincoln'ü alarak yıllardır süren 10 numara hasretini sona erdirdi. Sarı-Kırmızılılar ayrıca, Kopenhag'dan Tobias Linderoth'u renklerine bağlayıp ön libero sıkıntısını da çözdü. Sivasspor'dan Servet Çetin, Kaiserslautern'den Ismael Bouzid, Antalyaspor'dan Volkan Yaman, Erciyesspor'dan Orkun Usak, Essien'den Barış Özbek ile Serkan Çalık, Cimbom'un diğer transferleri oldu. Tolga, Fevzi, Inamoto, Mondragon, Ergün ve Iliç de takımdan ayrıldı. Yeni sezon hazırlıklarına 27 Haziran'da Florya'da start veren G.Saray, 6 Temmuz'a kadar kendi tesislerinde çalıştıktan sonra İsviçre'nin yolunu tuttu. Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki günlerde yurt içinde üç hazırlık maçı oynayıp Süper Lig'e hazırlanacak. Lig öncesinde G.Saray'ın en büyük sıkıntısının forvette yaşandığı gözleniyor. Kalli'nin takımdan gönderme kararı aldığı Necati ve Hasan Kabze'nin gitmesiyle hücum hattı güç kaybetti. Hakan Şükür'ün sakatlığı, Özgürcan'ın son vuruşlardaki yetersizliği baş ağrıtabilir. Fakat kaliteli bir yabancı golcü transfer edilirse, çok renkli bir G.Saray futbolseverlerin karşısında olacaktır. Cimbom'da çözüm bekleyen ikinci problem ise savunmanın ortası. Elinde Song, Tomas, Bouzid, Emre ve Servet gibi kaliteli stoperler bulunan Feldkamp, en doğru ikiliyi bulmakta bir hayli zorlanıyor. Tabii ki, tüm bu değerlendirmeler Lincoln'süz bir Galatasaray için geçerli. Yurt dışı kampındaki hiçbir maçta oynamayan Brezilyalı yıldızın, forma giymesiyle birlikte savunmadan hücuma, yani tüm takıma olumlu katkı yapacağı kesin. Kamp döneminde en çok dikkat çeken isimler ise, genç gurbetçiler Serkan ile Barış, eski günlere dönüş sinyali veren Hasan Şaş ve Kalli'nin gözdesi Sabri oldu. Ayrıca Servet de Alman teknik adamın gözüne girmeyi başardı.

ORKUN: Bazen inanılmaz güzel kurtarışlar, bazen de çok basit hatalar yapabiliyor. Özellikle yan toplarda çok zayıf. Daha fazla çalışmalı.
AYKUT:Orkun'la tatlı bir rekabet yaşıyor. Görev aldığı hazırlık maçlarında göze batacak büyük hata yapmadı. Ancak onun da yan toplarda zaafı var.
SERVET: Kampta çok iyi çalıştı. Çok yönlü bir oyuncu. Sık sık ileri çıkıyor ve gol arıyor. Tam Feldkamp'ın istediği türde bir oyuncu.
SONG: Hazırlık maçlarında Feldkamp zaman zaman ona ön liberoda görev verdi. Çok iyi çalıştı. Verilen görevleri en iyi şekilde yaptı. Gerçek bir profesyonel.
TOMAS: Kampın en çalışkan isimlerinden biriydi. Hazırlık maçlarında ortaya koyduğu futbol ve gösterdiği mücadele Feldkamp'ı etkiledi. Yerini garantiledi.
EMRE AŞIK: Bu sezon defansın göbeğinde forma giymesi çok zor. Ancak her şeye rağmen çok çalıştı ve göreve hazır durumda. Feldkamp onu yedek düşünüyor.
ORHAN AK: Feldkamp'ın kara listesinde Köln karşısında oynadığı futbolla oynamaya hazır olduğunu gösterdi. Ancak bu sezon ona yer yok.
LİNCOLN: Hiçbir hazırlık maçında görev almadı. Ancak idmanlarda ortaya koyduğu performans mükemmeldi. Tam bir 10 numara. Gol atıyor, attırıyor herşeyi yapıyor.
LINDEROTH: Galatasaray'a çok çabuk uyum sağladı. Antrenmanlardaki hırsı ve disiplini tüm takıma örnek olacak. Takıma çok katkı sağlayacakbir transfer.
VOLKAN YAMAN: Antalyaspor'dan transfer edilen genç oyuncu kısa zamanda takıma uyum sağladı. Feldkamp onu Hakan Ünsal gibi kullanmayı düşünüyor.
AYHAN: Hazırlık maçlarında ve idmanlarda kendini göstermeye çalıştı. Bochum'a attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon ilk 11'i zorlayacak..
CİHAN: Orhan gibi o da takımdan gidecek. Antrenmanlara tam performansla katıldı ve elinden geleni yaptı. Teknik Direktör Feldkamp onu takımda görmek istemiyor.
ANIL: PAF takımdan çıktı. Göze batan bir oyuncu oldu. Sol kanatta özellikle Young Boys maçında Volkan'la birlikte çok iyi anlaştı. Futboluyla dikkat çekti.
ÖZGÜRCAN: Herkes onu Hakan Şükür'ün veliahtı olarak görüyor. İdmanlardaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Çok çalışıyor. Disiplinli.
OKAN BURUK: Feldkamp'ın eski gözağrısı. İdmanlarda profesyonelce çalışıyor. Ancak fizik kondisyon olarak 90 dakikayı çıkaracak kapasitede değil
ARDA: Geçen sezon yıldızı parlayan Arda, bu defa kendini gösteremedi. Hasan Şaş gibi ayağında fazla top tuttuğu için hocasından uyarı alıyor. Daha çok çalışmalı.
BOUZİD: Savunmadan çok iyi top çıkarıyor. Verdiği isabetli paslarla dikkat çekti. Yalnız bire bir pozisyonlarda rakibini zaman zaman kaçırıyor. Kolay faul yapıyor.
ÜMİT KARAN: Antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında çok tutuktu. Lincoln ile oynayacak olması büyük avantaj. Ancak bunu ne kadar kullanır o bilinmez.
HASAN KABZE: Gönderileceği yolunda çıkan haberler onu çok etkiledi. Feldkamp'ın da kafasında ona yer yok. Üç hazırlık maçında yedek soyundu.
FIRAT: Kalli ona çok güveniyor. İdmanlarda ve Düsseldorf maçında kumaşının iyi olduğunu gösterdi. Fakat tecrübe eksikliğini gidermesi gerekiyor.
HASAN ŞAŞ: İdmanlarda ve hazırlık maçlarında çok iyiydi. Zaman zaman ayağında fazla top tuttuğu için eleştirilse de kampın yıldızlarından biri oldu.
BARIŞ ÖZBEK: Alman Ümit Milli Takımı'nda boşu boşuna forma giymemiş. Ne kadar kaliteli olduğunu maçlarda ve idmanlarda gösterdi. Tam bir profesyonel.
SERKAN ÇALIK: Fiziği zayıf ama top tekniği çok yüksek. Özellikle kapalı defans yapan takımlara karşı etkili bir silah olabilir. Çok iyi bir transfer. ?
HAKAN ŞÜKÜR: Feldkamp'ın gelmesiyle hazırlıklara çok iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak Anderlecht'le oynanan maçta sakatlanması onu olumsuz etkiledi..
NECATİ ATEŞ: Feldkamp'la bir türlü yıldızı barışmadı. Antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında fazla kendini gösteremedi. O da takımdan ayrılıyor.
SABRİ: Antrenmanlarda ve maçlarda çok iyi çalıştı. Feldkamp'ın gözüne girmeyi başardı. Sağ kanatta kendisine verilen görevleri eksiksiz yerine getirdi.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Ortalık tozdumanYa Halil ya Kuranyi
Büyük buluşmaBu kafayla daima 3. kulup...
Tek derdim stoperSanta Cruz için yeni atak
Yıldırım düştüİlk 2 takım direkt, 3.
Efes Pilsen'e 3 adayBisikletçiler Sofya'da
Briegel sahaya döndüYelken şöleni başladı
Dünkü at yarışı sonuçlarıİddaa Maç Programı...
Spor Turu
SAKLAMBAÇ
Kabuslar Kabuslar sona eriyor...
Akupunkturun özel iğneleri ile alerji, uyku apnesi ve sinüzit de...
Ünlü yazar Başar Aslı'ya...
Romantik başarı
Tek derdi kiloymuş!
Nurgül'ün evlatlık hayali
Dikkat! Naomi geliyor
Eğlence tam gaz
EKONOMİ
S&P, S&P, 'Not artmaz' dedi Şimşek'in tahmini tutmadı
Moody's'ten sonra S&P de risklere dikkat çekerek not artırımının...
Denetçi yakınlarının banka...
Bankalar Merkez Bankası'nı...
Erkekler de yedi, pazar 1...
Bolu Dağı Plaza, 2 bin 800...
Turkland Bank'a 100 milyon...
Borsada kâr satışları...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 36°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 39°C 21°C 
İZMİR Açık 43°C 27°C 
ANTALYA Açık 38°C 25°C 
ADANA Açık 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.930,740 D:% -1,25
DOLAR S: 1,240 D:% -0,88
EURO S: 1,714 D:% -0,67
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu