Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Şampiyon kaldığı yerden
FENER'İN ENERJİ KAYNAĞI
Otoritelere göre Fenerbahçe
Kavga Edecek Kadar Hırslılar
Fener'in hazırlık maçları

Şampiyon kaldığı yerden

Kadrosunu Roberto Carlos gibi dünyaca ünlü bir yıldızla takviye eden Sarı-Lacivertliler Tuncay'ın gidişiyle büyük kan kaybetti ama yapılan hazırlık maçlarında ortaya konan futbol, alınan sonuçlar Kanarya'nın şampiyonluğun bir numaralı adayı olduğunu gösteriyor.



Şampiyon Fenerbahçe, yeni sezona yepyeni bir kadroyla giriyor.. Tuncay, Ümit Özat, Rüştü, Mehmet Yozgatlı ve Serkan Balcı gibi önemli isimleri kaybeden Sarı-Lacivertliler, Real Madrid'den Roberto Carlos'u transfer ederek sadece Türkiye'yi değil dünyayı ayağa kaldırdı.. Kanarya ayrıca, Antalyaspor'dan Ali Bilgin, Sheffield United'dan Colin Kazım Richards, Ankaraspor'dan Vederson, Kayserispor'dan İlhan Parlak ve Gençlerbirliği'den Gökhan Gönül'le de kadrosunu takviye etti. Yeni sezon hazırlıklarına 2 Temmuz'da Samandıra Tesisleri'nde start veren Fenerbahçe, 9 Temmuz'da yurt dışı kampı için İsviçre'nin yolunu tuttu. 22 Temmuz'da İstanbul'a dönen Sarı-Lacivertliler, hazırlıklarına Türkiye'de devam ediyor. Yurt dışı kampında oynadığı 4 hazırlık maçını da kazanmayı başaran Kanarya'da en fazla dikkat çeken isimler, geçtiğimiz sezon bekleneni veremeyen Deivid ve Uğur Boral oldu. Teknik Direktör Zico'nun ısrarla destek çıktığı Brezilyalı Deivid, hem hazırlık maçlarındaki performansı, hem de idmanlardaki neşeli tavırlarıyla Avusturya'nın yıldızı oldu. Zico'nun geçtiğimiz sezondan farklı olarak orta alanda görevlendirdiği genç Uğur da hırsı ve yüksek formuyla alkışlandı. Ligin başlamasına kısa bir süre kala Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntısının forvette yaşandığı gözleniyor. Kezman'ın yanına uzun boylu ve pivot santrfor özellikleri olan bir ismi transfer etmek isteyen Sarı-Lacivertli yönetimin, bu hedefine ulaşıp ulaşmayacağı merakla bekleniyor. Taraftarların kafasını kurcalayan bir bir başka soru ise, yeni transferlerin Middlesbrough'ya giden Tuncay'ın boşluğunu nasıl dolduracağı. Fakat hazırlık maçlarında sergilenen futbol F.Bahçe'nin fazla sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Alex, Lugano, Appiah ve hazırlık maçlarında oynamayan R.Carlos da bu takıma katılınca F.Bahçe bu sezon lige yine damgasını vuracak.

SERDAR: Geçen sezonki formunu korumuş. Yine idmanlarda ve maçlarda başarılı gözüktü. Bu istikrarla yine takımın birinci kalecisi olacak.

EDU: Lugano'nun yokluğunda hazırlık maçlarında yeterli gözükmedi. Geçen yılki grafiğinden uzak. Sık sık ileriye iyi çıkıyor ama açık veriyor.

CAN: İlk 11'de oynayacak düzeyde değil. Kampta fazla bir gelişme kaydedemedi. Kadroya girmek için çok daha fazla çaba göstermeli.

VOLKAN BABACAN: Üçüncü kaleci için yeterli değil. Yeteneği tartışılmaz ama daha çok çalışması gerekiyor. Henüz hazır gözükmüyor.

VOLKAN: Maç eksiği var. Kampta çok çalıştı. Serdar ile forma savaşına girecektir.

COLİN KAZIM: Çok çalışkan ve iyi niyetli. Ancak henüz uyum sağlayamadı. Biraz zaman lazım.

GÖKHAN: Geç katıldı ama kısa zamanda kalitesini ortaya koydu. Üzerinde durulması gereken bir oyuncu. Fenerbahçe'ye çok katkı sağlayacak.

DENİZ: Kampta çok çalıştı. Formanın ağırlığını rahatlıkla taşıdı. İlerleyen günlerde daha da iyi olacak. Uğur gibi büyük aşama kaydetti.

UĞUR: Kampın yıldızlarından oldu. Son derece başarılıydı ama Kezman'la kavgası etmesi tatsızlık yarattı. Bu sezon farklı bir Uğur izleyeceğiz.

ROBERTO CARLOS: Çalışmalara geç katıldı. Hazırlık maçlarında görev yapmadı. Ama Fenerbahçe'ye büyük hava kattı. Kondisyon çalışmalarına devam ediyor.

TÜMER: Profesyonel bir şekilde çalıştı. Takıma katkısı tartışılmaz. Ancak çok kavgacı. Farklı bir dünyada yaşıyor gibi. Bu sorununu aşmalı.

DEIVID: Kampın en çalışkan isimlerinden biriydi. Bu nedenle de Zico onun kesinlikle takımda kalmasını istiyor. Takımın neşe kaynağı.

GÜRHAN: F.Bahçe'de ayrı kaldığı dönemde çok tecrübe kazanmış. Bunu kampta yansıtmaya başladı. Soğukkanlı ve yaratıcı. Faydalı olacak.

ALİ BİLGİN: Çok yetenekli. Ancak sürekli Tuncay ile kıyaslanmak onu rahatsız ediyor. Zamanla takıma çok yararlı oalacak bir oyuncu.

KEZMAN: Kampın en büyük hayalkırıklığı oldu. Hem sahada hem özel yaşamında yalnız kalıyor. Bu da onun performansını olumsuz etkiliyor.

KEMAL: Yine vasat. Kampta bir şeyler yapmaya çalıştı ama sonuçta Zico onu yedek düşünüyor.

SELÇUK: Zico bu sezon ondan çok şeyler bekliyor. Fiziksel sıkıntısı yok, İyi bir yedek olacak.?

SEMİH: Kampa çok iyi başladı. Ama şanssızlık yakasını bırakmadı. Tam idmanlardaki golleri alkışlanırken, sakatlandı ve kampı erken bitirdi.

VEDERSON: Adaptasyon sorunu yaşamadı ama Fenerbahçe adına farklı bir kimlik de ortaya koymadı. Solda şans bulması biraz zor.

AURELİO: Tam bir görev adamı. Yine arı gibi çalıştı. Takımın vazgeçilmez bir oyuncusu.

ÖNDER: İdmanlarda ve maçlarda çok iyiydi. Savunmanın en önemli isimleri arasında. ?

KERİM: Sakatlığı nedeniyle hep takımdan ayrı çalıştı. Bu sezon ondan fazla bir şey beklememek lazım. O da bunun bilincinde.

APPIAH: Bir an önce düzelmek için programını itinayla uyguladı. Görüntü lige doğru hazır olacağı şeklinde. Ancak idman eksiği var.


Onur ÖZKAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Arsenal'den Appiah'a...4 formaya 12 aday
Ve Tolga yuvadaTransfer yemeği
Alırsak çok iş yaparTekke bunaldı
Efsane Telegol Kanal 1'de...Son bomba Gonzalez
Yasin'den yeşil ışık5'incisi süper olacak
Böyle bir sevinç görülmediG.Antepspor Volkan'ı kaptı
Gözü krallıktaİstanbul at yarışı sonuçları
Spor turu
SAKLAMBAÇ
Haddini Haddini aştı
Basının desteği sayesinde 'Hülya Avşar' olup yüklü bir servet yapan...
Okan bunu hep yapıyor
Boyu kadar kızı var, Ahu'nun...
Akupunktur her derde deva
Taşlardan kurtuluş...
Bel, dikkatsizliği affetmiyor
Hamileler için en ideal spor...
EKONOMİ
AKP'nin AKP'nin 108 milyar YTL'lik sosyal yatırım mucizesi
AKP, sandığın şifresini çözdü. Dar gelirlilere ulaşmaya yönelik...
İş dünyası istihdam ve...
Borsa tek partiyle coştu...
'Global likidite devam...
Çağlayan: Başbakan hangi...
Ekonomi vitrini yenileniyor
Akgül: Esnafın kredi limiti...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Açık 36°C 24°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 22°C 
İZMİR Açık 41°C 27°C 
ANTALYA Az Bulutlu 39°C 27°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 37°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 55.625,440 D:% 5,08
DOLAR S: 1,253 D:% -2,34
EURO S: 1,730 D:% -2,34
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu