Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Sağlığın ana kuralı 'iman'
Pazar günleri ne yapıyor?
Pirinçten kaçının
Cep telefonundan uzak duruyor!
Kızartmanın tadını bile hatırlamıyor...

Pazar günleri ne yapıyor?



Saat 05.45'te kalkıyor
PROF.
Dr. Mehmet Öz, cumartesi ve pazar günleri de erken kalkıyor. Ünlü cerrah, her gün aynı saatte kalkarak metabolizması ile kalp ve damar sağlığını koruyor.

Kahvaltısına önem veriyor
ÜNLÜ cerrah, özellikle pazar günleri sabah kahvaltısına çok önem veriyor. Uyanır uyanmaz ılık suda bekletilmiş bir avuç ceviz yiyen Öz, ardından 10-15 dakika yoga yapıyor. Bundan sonra ailesiyle birlikte kahvaltıya oturan Prof. Dr. Mehmet Öz, pazar günleri beyaz peynir, zeytin, domates, salatalık, yumurta beyazı ve açık çaydan oluşan mönüyle güne başlıyor.

Türk kahvesinin çok yararı var
PAZAR
günleri kahve keyfi yapan Mehmet Öz, haftada bir fincan Türk kahvesi içiyor. Öz, Türk kahvesinin faydalarını şöyle sıralıyor: Kalp ve damar sağlığını korur. Tansiyonu düşürür. Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır. Metabolizmayı güçlendirir. Kemik, diş ve saç sağlığı için faydalıdır. Yazın aşırı terlemeyi önler. Bağışıklık, sinir ve sindirim sistemini güçlendirir. Saç ve cilt güzelliği için kadınların mutlaka, ama aşırıya kaçmadan tüketmesi gereken bir içecek.

Her fırsatta bol bol yüzüyor
PAZAR
günleri yarım saat yürüyüş yapan ünlü cerrah, fırsat buldukça da yüzüyor. YÜZMENİN en sağlıklı bir spor dalı olduğunun altını çizen Mehmet Öz, yüzme sporunun faydalarını ise şöyle sıralıyor: Kalp ile damar sağlığını korur. Tüm vücudu eşit oranda hareket ettirdiği için kas ve kemik sağlığını güçlendirir. Kadınların menopoz dönemindeki sıkıntılarını en aza indirir. Tansiyonu düzenler. Mutluluk hormonu seviyesini yükselttiği için kişiye enerji verir ve stresi azaltır. Yaşlanma etkilerini en aza indirip, uzun bir ömür sağlar.

Yaz aylarında yeşil çay içiyor
YEŞİL
çayın sağlık açısından çok yararlı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mehmet Öz, özellikle yaz aylarında yeşil çay içmeye özen gösteriyor. Öz'e göre yeşilçay; sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Kalp ve damar sağlığını koruyor. Tansiyonu düzenliyor. Kanser riskini büyük oranda azaltıyor.

Haftada bir tavuklu salata
HER
gün yaklaşık 9 porsiyon sebze tüketen Prof. Dr. Mehmet Öz, protein ihtiyacını ise haftada bir porsiyon tavuk yiyerek karşılıyor. Pazar günleri tavuklu salata yiyen Öz, 15 günde bir ise ton balıklı salatayı tercih ediyor. Mehmet Öz, tavuk ya da ton balığı yediği günün akşamlarında ise sadece sebze yemeği yiyor. Prof. Dr. Mehmet Öz, tavuğun faydalarını ise şöyle sıralıyor:

Tavuğun yararları...
GÜNLÜK
protein ihtiyacını büyük oranda karşılar. Kalp ile damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Gözler, dişler ve kemiklerin sağlığına yararlıdır. Kanser riskini büyük oranda önler. Kolesterolü düşürür. Vücuttaki şeker oranının dengelenmesine yardımcı olur.

Akşamları sebze yemeği
PAZAR
günleri öğlen tavuklu salata tüketen Mehmet Öz, bu nedenle akşamları kırmızı ya da beyaz et yemiyor. Eşi de vejetaryen olan Mehmet Öz, pazar akşamları sadece sebze yemeği tüketiyor. Yemeğine mutlaka havuç, sarımsak, kabak, dereotu, maydanoz ve enginar koyduran Öz, yemeği zeytinyağı ile yapıyor. Zeytinyağı ile yapılan sebze yemeğinin çok daha vitaminli olduğunun altını çizen Öz, kabak ile havucun faydalarını ise şöyle sıralıyor:

Mutlaka tüketin
KABAĞIN faydaları:
Kan yapar. Kolesterolü olanlar için çok yararlıdır. Kanser riskini büyük oranda azaltır. Cildi güzelleştirir, göz sağlığını korur. Böbrekleri temizler. Sindirim ile bağışıklık sistemine iyi gelir. Midedeki şişkinliği önler. Hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır. HAVUCUN faydaları: Özellikle göz sağlığı açısından çok faydalı olan havuç, kanser riskini de büyük oranda azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze, kansızlığa da iyi gelir. Ayrıca havuç, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Havuç, hamileler için de çok sağlıklı bir besindir.

Günde 5 porsiyon meyve şart
MEHMET
Öz, her gün en az 5 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Kavun, ananas, elma, portakal, armut, muz, şeftali, kayısı, çilek ve üzüm tüketenlerin kalp sağlığının çok daha iyi olduğunu vurgulayan ünlü cerrah, meyvelerin faydalarını da şöyle anlatıyor: KALP ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır. Bağışıklık, sinir ve sindirim sistemleri açısından son derece yararlıdır. Tüm kanser çeşitlerine yakalanma riskini düşürür. Enerji ve mutluluk verir. Yazın tüketildiğinde kaybedilen suyu geri kazandırır. Kemikleri korur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ask 'Vadi'siFrikik Top 5
İçiniz rahat etsinYılın filmi seçildi
Sağlığın ana kuralı 'iman'Yıldızlar toplandı
Ne yardımı! Amaç şöhretHayalini ertelemedi
Avşar'ın Kayboluşunun...Gençlerin sevgilisi
Pastaneciden sponsor olmazTürk sinemasına TÜRSAB jesti
Özhan'ın Mevlana'sıİstanbullular caz müziğe doyacak
En güzel açılış Sezen'le yapılırAnne-baba olmanın yolu...
Hemoroidi kabızlık tetikliyorSıcak çarpmasın
Selülit tarih oluyor!..Sağlıklı bronzlaşmak için...
'Aloe Vera' mucize gibiKuş kafesi
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıGünün Mönüsü
Hiperbarik Dr. Doğu...
GÜNCEL
Acı Acı 'Hız' kesmedi
Bugün, 40 kişinin öldüğü Pamukova'daki tren kazasının 3'üncü...
Gazze'den kacış
OKS'de 493 hata
Burcu Burcu hayat
Tam doktorluk olay!
Kötü kader
Motorunu ölüme sürdü
SPOR
Ateş Ateş bacayı sardı
Galatasaray'dan gönderilmesi hemen hemen kesinleşen yıldız...
Kuranyi yarın bitebilir
Cimbom'a acı gurbet Almanya
4x4 Kanarya
Avusturya'da olay!
Sağlam bizi zafere taşır
Tur Trabzon'a kaldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Açık 41°C 25°C 
ANTALYA Açık 38°C 26°C 
ADANA Açık 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.935,750 D:% -0,73
DOLAR S: 1,272 D:% 0,28
EURO S: 1,754 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu