Pazar günleri ne yapıyor?
Saat 05.45'te kalkıyor PROF. Dr. Mehmet Öz, cumartesi ve pazar günleri de erken kalkıyor. Ünlü cerrah, her gün aynı saatte kalkarak metabolizması ile kalp ve damar sağlığını koruyor.
Kahvaltısına önem veriyor ÜNLÜ cerrah, özellikle pazar günleri sabah kahvaltısına çok önem veriyor. Uyanır uyanmaz ılık suda bekletilmiş bir avuç ceviz yiyen Öz, ardından 10-15 dakika yoga yapıyor. Bundan sonra ailesiyle birlikte kahvaltıya oturan Prof. Dr. Mehmet Öz, pazar günleri beyaz peynir, zeytin, domates, salatalık, yumurta beyazı ve açık çaydan oluşan mönüyle güne başlıyor.
Türk kahvesinin çok yararı var PAZAR günleri kahve keyfi yapan Mehmet Öz, haftada bir fincan Türk kahvesi içiyor. Öz, Türk kahvesinin faydalarını şöyle sıralıyor: Kalp ve damar sağlığını korur. Tansiyonu düşürür. Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır. Metabolizmayı güçlendirir. Kemik, diş ve saç sağlığı için faydalıdır. Yazın aşırı terlemeyi önler. Bağışıklık, sinir ve sindirim sistemini güçlendirir. Saç ve cilt güzelliği için kadınların mutlaka, ama aşırıya kaçmadan tüketmesi gereken bir içecek.
Her fırsatta bol bol yüzüyor PAZAR günleri yarım saat yürüyüş yapan ünlü cerrah, fırsat buldukça da yüzüyor. YÜZMENİN en sağlıklı bir spor dalı olduğunun altını çizen Mehmet Öz, yüzme sporunun faydalarını ise şöyle sıralıyor: Kalp ile damar sağlığını korur. Tüm vücudu eşit oranda hareket ettirdiği için kas ve kemik sağlığını güçlendirir. Kadınların menopoz dönemindeki sıkıntılarını en aza indirir. Tansiyonu düzenler. Mutluluk hormonu seviyesini yükselttiği için kişiye enerji verir ve stresi azaltır. Yaşlanma etkilerini en aza indirip, uzun bir ömür sağlar.
Yaz aylarında yeşil çay içiyor YEŞİL çayın sağlık açısından çok yararlı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mehmet Öz, özellikle yaz aylarında yeşil çay içmeye özen gösteriyor. Öz'e göre yeşilçay; sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Kalp ve damar sağlığını koruyor. Tansiyonu düzenliyor. Kanser riskini büyük oranda azaltıyor.
Haftada bir tavuklu salata HER gün yaklaşık 9 porsiyon sebze tüketen Prof. Dr. Mehmet Öz, protein ihtiyacını ise haftada bir porsiyon tavuk yiyerek karşılıyor. Pazar günleri tavuklu salata yiyen Öz, 15 günde bir ise ton balıklı salatayı tercih ediyor. Mehmet Öz, tavuk ya da ton balığı yediği günün akşamlarında ise sadece sebze yemeği yiyor. Prof. Dr. Mehmet Öz, tavuğun faydalarını ise şöyle sıralıyor:
Tavuğun yararları... GÜNLÜK protein ihtiyacını büyük oranda karşılar. Kalp ile damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Gözler, dişler ve kemiklerin sağlığına yararlıdır. Kanser riskini büyük oranda önler. Kolesterolü düşürür. Vücuttaki şeker oranının dengelenmesine yardımcı olur.
Akşamları sebze yemeği PAZAR günleri öğlen tavuklu salata tüketen Mehmet Öz, bu nedenle akşamları kırmızı ya da beyaz et yemiyor. Eşi de vejetaryen olan Mehmet Öz, pazar akşamları sadece sebze yemeği tüketiyor. Yemeğine mutlaka havuç, sarımsak, kabak, dereotu, maydanoz ve enginar koyduran Öz, yemeği zeytinyağı ile yapıyor. Zeytinyağı ile yapılan sebze yemeğinin çok daha vitaminli olduğunun altını çizen Öz, kabak ile havucun faydalarını ise şöyle sıralıyor:
Mutlaka tüketin KABAĞIN faydaları: Kan yapar. Kolesterolü olanlar için çok yararlıdır. Kanser riskini büyük oranda azaltır. Cildi güzelleştirir, göz sağlığını korur. Böbrekleri temizler. Sindirim ile bağışıklık sistemine iyi gelir. Midedeki şişkinliği önler. Hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır. HAVUCUN faydaları: Özellikle göz sağlığı açısından çok faydalı olan havuç, kanser riskini de büyük oranda azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze, kansızlığa da iyi gelir. Ayrıca havuç, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Havuç, hamileler için de çok sağlıklı bir besindir.
Günde 5 porsiyon meyve şart MEHMET Öz, her gün en az 5 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Kavun, ananas, elma, portakal, armut, muz, şeftali, kayısı, çilek ve üzüm tüketenlerin kalp sağlığının çok daha iyi olduğunu vurgulayan ünlü cerrah, meyvelerin faydalarını da şöyle anlatıyor: KALP ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır. Bağışıklık, sinir ve sindirim sistemleri açısından son derece yararlıdır. Tüm kanser çeşitlerine yakalanma riskini düşürür. Enerji ve mutluluk verir. Yazın tüketildiğinde kaybedilen suyu geri kazandırır. Kemikleri korur.
|