Saat 05.45'te kalkıyor PROF. Dr. Mehmet Öz, "Sabahları uyandığımızda aç karnına mutlaka bir büyük bardak su içelim" diyor. Sabahları ılık olarak tüketilen suyun sinir, sindirim ve bağışıklık sistemleri açısından çok faydalı olduğunu söylüyor.
10-15 dakika yoga yapıyor MEHMET Öz, yoga yapmazsa günlük işlerine konsantre olamadığının altını çiziyor.
06.30'da işinin başında oluyor ÜNLÜ cerrah, kalp ameliyatlarına girmeden önce mutlaka bir avuç fındık ve ceviz yiyor.
Fındık nelere iyi geliyor? Yüksek kolestrol riskini azaltıyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlıyor. Kalp krizi riskini yaklaşık yüzde 30 oranında düşürüyor. E vitamini kaynağı olarak biliniyor. Kaslar ile üreme sistemini koruyor. Kanser riskini azaltıyor. Saç, deri ve tırnakları koruyor. Erkeklerde cinsel gücü artırmasıyla biliniyor.
Öğle yemeğinde sebze çorbası ÖZ, öğle yemeğinde eşinin hazırladığı sebze çorbasını içiyor. Bu çorbaya taze fasulye ile enginar koyduran Prof. Dr. Mehmet Öz, sebze çorbasını düzenli olarak tüketiyor. Öz'e göre kalp sağlığını korumak için mutlaka yenmesi gereken besinler şöyle: Domates, kayısı, sarımsak, enginar, taze fasulye, semiz otu, şeftali, barbunya, ceviz ve badem.
Enginarın yararları sayısız MEHMET Öz'e göre enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Kandaki üre ve kolesterolü düşürüyor. İdrar söktürüyor. Kandaki şeker miktarını ayarlıyor. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önlüyor. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı oluyor. Enginarın içinde bulunan silymarin maddesinin hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden Öz; ayrıca bu maddenin prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtiyor. Bu arada araştırmalar içinde fiber, magnezyum, folate ve C vitamini olan enginarı bol miktarda tüketenlerin bulundukları yaşın daha altında göründüğünü kanıtlıyor. Prof. Dr. Mehmet Öz, "Düzenli olarak enginar tüketin" tavsiyesinde bulunuyor.
Taze fasulyenin faydaları TAZE fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları gideriyor. Vücudun kuvvetlenmesini sağlıyor. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığını önleyip kandaki şeker miktarını düşürüyor. İdrar tutukluğunu gideriyor. Albümini düşürüyor. Karaciğer yetersizliğini tedavi ediyor. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendiriyor ve kalp çarpıntılarını gideriyor.
Bol bol ayran içiyor PROF. Dr. Mehmet Öz, yaz aylarında su ve ayran tüketenlerin sıcaklara bağlı rahatsızlanma riskinin çok düşük olduğunu vurguluyor. Ayranın faydaları: Yaz günlerinin vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen ayran, içeriğindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanserin başlangıcını önlüyor ve tümör hücrelerinin gelişimini geriletiyor. Kalsiyum, potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapıyor. A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposu olma özelliğini taşıyor. Yoğurt bakterileri taşıyan ayran ayrıca, kolesterol miktarını azaltmasının yanı sıra toksik maddelerin nötralizasyonunu da sağlıyor. Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle kaybedilen sıvının, yine mutlaka sıvı tüketimiyle geri kazanılması gerekiyor. Bu sıvının sodyum ile klorür iyonları açısından zengin olması büyük önem taşıyor.
Ayranın içine karabiber ekliyor KARABİBERİN faydaları: Mide ve pankreasın salgısını artırıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Kan şekerini düşürüyor. Bağırsaklarda gaz oluşmasını önlüyor. Kan yapımına destek oluyor. İştah açıyor. Enerji veriyor. Sakinleştirici bir etki yapıyor. Dışardan masaj yapmak suretiyle ağrılı kaslara fayda sağlıyor.
Aralarda bol meyve tüketiyor MEHMET Öz, sağlıklı bir yaşam için her öğünde meyve tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Öz, yaz aylarında mutlaka günde 1 adet şeftali yiyor. Şeftalinin faydaları: Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlüyor. Bol miktarda C vitamini, potasyum, A vitamini ve folik asit içeren şeftali muciziler yaratıyor. Sindirim sistemini çalıştırıp hazmı kolaylaştırıyor. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlıyor. Cinsel isteği artırıyor. Bunun için Öz, şeftalinin sabahları aç karnına yenilmesi öneriyor.
Haftada bir akşam balık yiyor "HAFTADA bir balık tüketin" diyen Mehmet Öz, çarşamba akşamı balık yiyor. Balığın faydaları: Kalp hastalığını ve felci önlüyor. Kemikleri koruyor. Astım tehlikesini azaltıyor. Prostat kanserini önlüyor. Kırışıkları gideriyor. Mutluluk ve enerji veriyor. Alzheimer riskini azaltıyor. Kangren olma riskini yarıya indiriyor. Migrene iyi geliyor. İltihabi hastalıkları önlüyor.