Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Sebzesiz bir hayat düşünemiyorum'
Salı günleri ne yapıyor?
Sağlığın ana kuralı: Sevgi

Salı günleri ne yapıyor?



Saat 05.45'te kalkıyor
KENDİSİNİ
dinç ve sağlıklı hissetmek için her sabah erken kalkmaya özen gösteren Mehmet Öz, "Sabahları aynı saatte kalkın" diyor.

Saat 06.00'da 10-15 dakika yoga yapıyor
MEHMET
Öz, yoga sayesinde stresinden arınıp işine konsantre olabiliyor. Öz, yogayı 'kalbin en iyi dostlarından' biri olarak görüyor.

Sabah kahvaltısı çok önemli
PAZARTESİ
günü kalp krizi riski yüksek olduğu için kahvaltıda sadece sebze püresi içen Prof. Dr. Mehmet Öz, salı günleri kahvaltısına önem veriyor.

İşte Öz'ün salı kahvaltısı
1 kaşık (1/3 fincan) Soya Proteini (Nature's Plus Spiru-Tein gibi
) yarım çorba kaşığı ketentohumu yağı Çeyrek fincan donmuş çay üzümü 1 büyük boy muz (veya hangi meyveyi seviyorsanız) Yarım çorba kaşığı elma konsantresi veya bal 1 çay kaşığı Psyillium çekirdeği kabuğu 340 gram buzlu su ve eğer isterseniz, vitamin tozları Hepsini bir blender yardımıyla istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın. Çay üzümü

Öz'e göre balın faydaları:
MİDEYE kuvvet verir, midedeki fazlalıkları dışarı atar.
Sindirimi kolaylaştırır, sindirim organlarının düzenli çalışmasını sağlar. Hazmı gerektirmediği için kolayca kana geçer, baldaki şeker emilimi, en kolay olan şekerdir. Kabızlık vakalarında sıcak bal, ishalde ise soğuk bal şerbeti çok faydalıdır. Bal şerbeti karın ağrısını dindirir. Kansızlığı giderir. Hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Şerbeti içilirse damarları açar, kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir, kalp hastalıklarına faydalıdır. Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir. Alerjik vakalarda, özellikle bahar alerjisine yakalanan kişiler hangi koku ve tozun kendilerinde alerji yaptığını bilir veya bulursa o çiçek balını ya da bal şerbetini yerlerse giderir. Bal ısıtılıp buharı buruna çekildiğinde, hastanın ağrı ve sızısı birkaç dakika sonra dinmeye başlar. İçerdiği A, B, C ve diğer vitaminler ile minerallerle insana zindelik verir. Bal, dişleri ve dişetlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve dişetlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.

08.30'da ilk ameliyatına giriyor
ÜNLÜ kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, kalp ameliyatlarına girmeden önce bir avuç ceviz ve badem yiyor. "Bu yiyecekler hem kalp sağlığına yararlı, hem de enerji veriyor. Ancak bir avuçtan fazlasını yememek lazım. Fındıktaki faydalı yağlar da kalp sağlığı için bulunmaz bir nimet" tavsiyesinde bulunuyor.

Cevizin yararları:
ÖZ, cevizin yararlarını şöyle sıralıyor: Cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik ve tümör engelliyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir. Ceviz, kan dolaşımı ile karaciğer fonksiyonlarını düzenler, serum kolesterolünün azalmasını sağlar ve anormal antikor oluşumunu engeller.

Bademin yararları:
ÜNLÜ cerraha göre badem, yorgunluğu önler. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihabı giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Dolabı kuruyemiş dolu
HASTANEDEKİ
dolabında fındık, ceviz ve badem bulunduran Prof. Dr. Mehmet Öz, ara öğünlerde bunlardan bir avuç yiyor. Mehmet Öz, hastanede asansöre binmiyor ve merdiven kullanıyor. Çünkü cerraha göre, günde 10-15 dakikalık bir fiziksel aktivite bile kalp ve damar sağlığı için büyük önem taşıyor.

Görünmez sandalye formülü
ÖZ, 'görünmez sandalye' formülünü de uyguluyor. İşte formül: Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın. İşiniz bittiğinde ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik derecelik açıyla tutun; omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız duvara dayanmalıdır. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve süreyi 2 dakikaya çıkarmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin.

Öğle yemeğinde lifli gıda yiyor
ÜNLÜ cerraha göre, lifler bitkisel besinlerin insan bağırsağında parçalanmayan ve dolayısıyla sindirilemeyen kısmını oluşturuyor. Bu lifli kısım, enerji veya besin yönünden fazla bir şey sağlamamasına karşın, diğer besin maddelerinin sindirilmesi ve emilimine yardımcı olması nedeniyle gereklidir. Lifler, sindirilmiş besinlerin sindirim sistemi boyunca ilerlemesini sağlayan dalga şeklindeki kas hareketlerinin artmasına yol açar. Yüksek lifli diyet kabızlık, bağırsak divertikülleri, spastik kolon sendromu ve bazı bağırsak tümörlerinin önlenmesine yardımcı olur.

Başlıca diyetsel lif kaynakları
TAM
undan yapılmış ekmek, işlenmemiş tahıllar, kepekli makarna ve esmer pirinç gibi rafine edilmemiş kompleks karbonhidratlar. Kuru yemişler, tohumlar ve baklagiller. Kök sebzeler, taze veya kurutulmuş meyveler. Kepek içeren kahvaltılık tahıl gevrekleri. Esmer pirincin faydaları: B vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Her fırsatta şınav çekiyor
ŞINAV çekmenin kalp ve damar sağlığı için çok yararlı olduğunu söyleyen Öz, doğru şınav çekmenin yolunu şöyle anlatıyor: Ellerinizi omuz genişliğinde duracak şekilde yere koyun, sırtınız düz duracak şekilde şınav pozisyonunda yerleşin. Elleriniz ve ayak parmaklarınız üzerinde durmalısınız. Göğsünüz yere değecek kadar vücudunuzu alçaltın ve yukarı itin. Kolay gelmeye başladığında tekrar sayısını artırabilir, ellerinizin pozisyonunu değiştirebilirsiniz.

Akşamları bir parça tavuk tüketiyor
EŞİ
Lisa'nın vejetaryen olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Öz, salı akşamları tavuk ile salata yiyor. Öz, tavuğu kesinlikle kızartmıyor ve yağsız tavada pişirmeye özen gösteriyor.

Tavuğun yararları çok fazla
PROF
. Dr. Mehmet Öz'e göre küçük bir parça tavuk günlük protein ihtiyacının tamamını karşılıyor ve enerji veriyor.

Greyfurt suyu içiyor
AKŞAM
yemeğinden sonra bir bardak greyfurt suyu içen Mehmet Öz, bu meyvenin faydalarını şöyle anlatıyor: C vitamini bakımından zengindir. Kanserden korur.

Ailesiyle birlikte oyun oynuyor
TEK
başına yürüyüş yapmayı sevmeyen Mehmet Öz, "Yemekten sonra apartmanımızın altındaki büyük salonda çocuklarla 45 dakika ebeleme benzeri bir top oyunu oynarız. Bunu spor olarak yapıyorum" diyor.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gölge'nin gücüNe Çeşme ne Kıbrıs bir...
'Sebzesiz bir hayat...'Bekle gör' politikası
Egzersiz yap, ağrı çekmeKadınların korkusu mantar
Sosyetik parti Ebru'ya yasakReklamdan ayrılık
Frikik ParisHatırla Sevgili-184
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıGünün Menüsü
GÜNCEL
Ortaç Ortaç hasta mı!
Serdar Ortaç'ın Multipl Skleroz hastası olduğu ileri sürüldü. Sinsice...
Emekli huzur istiyor
Pitbull yine saldırdı
Durdurun bunları
Hız merakı 2 cana mal oldu
Alevler Alanya'ya sıçradı
Rüşvet uçuşu
SPOR
Real'e Real'e hücum
Forvet arayan Fenerbahçe, Galatasaray'ın ısrarla istediği...
Borcumu ödeyeceğim
Her ikisi de oynar
Şov başladı
Sadece işime bakıyorum
Şampiyon olacağız
Horozlar'da isyan çıktı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 20°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 15°C 
İZMİR Açık 37°C 25°C 
ANTALYA Açık 39°C 27°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.774,430 D:% -0,60
DOLAR S: 1,277 D:% 0,16
EURO S: 1,757 D:% 0,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu