Günün Mönüsü
Somonlu Ispanaklı Rulolar MALZEME: (4 kişilik) 2 paket dondurulmuş ıspanak, 30 gram yağ, 1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan, 1 kaşık dereotu, karabiber, 6 yumurta, 1 kaşık mısır unu, 1 kaşık limon suyu, 1/4 bardak parmesan peyniri Doldurmak için: 1/4 bardak doğranmış yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu, 1 kaşık limon suyu, 250 gram krem peynir, 250 gram somon füme HAZIRLAMA: Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyin. Karabiberle tatlandırıp ateşten alın. Yumurtaları çırpın. Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın. Sertleşinceye kadar fırında tutun. Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın. Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın. Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzeme bitinceye kadar aynı şekilde devam edin. Servis yaparken 2 cm. eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Yalancı Kızartma MALZEME: (6 kişilik) 2 kabak, 2 çay bardağı su, 8 çarliston biber, 8 taze kırmızı biber, 4 domates, 300 gr light yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı HAZIRLAMA: Kabakların kabuklarını kazıyıp halka şeklinde doğrayın ve cam bir kaba yerleştirin. Yarım çay bardağı su ekleyip kabın üzerini folyo ile kapatın. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Biberleri közleyin. Kabuklarını soyup kabuklarla birlikte servis tabağına yerleştirin. Rendelenmiş domatese biraz tuz serpip 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurda ekleyin. Sebzelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt döküp domates sosu gezdirin. Not: Yalancı kızartmayı dilerseniz soğuk da servis yapabilirsiniz.
Ballı Gevrekler HAZIRLAMA: Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde keserek servis yapın. MALZEME: (6-8 kişilik) 1 bardak toz şeker, 1 bardak su, 175 gr. tereyağı, 3 kaşık bal, 350 gr. yulaf ezmesi, 50 gr. fındık, 50 gr. ceviz, 125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği
|