Tıpatıp
Tıpta büyük devrim. Laboratuvar ortamında bebek üretildi Üstelik anne karnında büyüyenlerden hiçbir farkı yok....
Anne-baba spermlerini veriyor. Yumurta, anne rahminde değil, laboratuvarda dölleniyor; cenin haline geliyor, büyüyor. Ve o bebek, 9 ay 10 gün sonra laboratuvarda doğuyor! Bilim kurgu filmi gibi. Ama değil. Tamamen gerçek...
Kanada'da dünyanın ilk nur topu gibi laboratuvar bebeği doğdu. 3 bebek ise yolda. Yöntem, kanser tedavisi gören kadınların da anne olabilmesi için geliştirilmiş. İlk laboratuvar bebeğinin sağlığı süper, cinsiyeti ise gizli tutuluyor.
*** Laboratuvar doğum yaptı
Bilimadamları ilk kez, laboratuvarda büyüttükleri yumurtadan bebek dünyaya getirdi. Tekniğin, kanserli ve rahminde sorun bulunan kadınların da hamilelik yaşamadan anne olmasına imkan tanıyacağı belirtildi.
Artık bebekler, laboratuvarda üretiliyor. Duyanları hayretler içinde bırakan araştırmayı, Kanadalı doktorlar yaptı. Araştırmacılar, laboratuvarda olgunlaştırdıkları bir yumurtayı önce dondurdu, ardından çözdü ve suni dölleme yaptıktan sonra bebeğin doğumuna kadarki tüm evrelerini laboratuvarda gerçekleştirmeyi başardı. Böylece, anne karnında döllenmeden ve gelişmeden bir bebek dünyaya gelmiş oldu.
'3 YENİ BEBEK DAHA YOLDA' Araştırmayı yapan Mcgill Yeniden Üretim Merkezi'nden Dr. Hannal Holzer, testin 20 yumurtada denendiğini ve 3 bebeğin daha yolda olduğunu söyledi. Dr. Holzer, şu bilgileri verdi: Hamilelik çok güzel bir süreç. Ancak hamilelik için çok sayıda yumurtaya ihtiyaç duyulabilir. Bu devrim yaratan teknik, doğurganlık sorunu olanlar için çok uygun. Ayrıca bu teknik, kanser yüzünden doğurganlık sorunu yaşayan kadınlar için de umut olacak.
|