Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Haziran 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Roberto Carlos Türkiye'yi ayağa kaldırır
Fatih Akyel kimdir?

Roberto Carlos Türkiye'yi ayağa kaldırır

Galatasaray'da parladıktan sonra gittiği hiçbir takımda tutunamayan tecrübeli oyuncu, Sarı-Lacivertli ekibin çok büyük bir transfer gerçekleştirdiğini söyledi. Fatih Akyel, "Cimbom'da oynarken Carlos 2 kez rakibim oldu. Ona karşı hep üstünlük kurdum ama kendisinden hep çekinmişimdir" dedi.



Galatasaray'ın alt yapısından yetişip Sarı-Kırmızılı kulübe 12 yılını veren Fatih Akyel, gittiği birçok takımda futboldaki çirkinliklere karşı durduğu için kabul görmediğini söyledi. Cimbom'da yeni yönetimdeki bazı yöneticiler tarafından dahi istenmeyen ve dışarıdan bakıldığında istikrarsız bir imaj sergileyen eski milli futbolcu; dünü, bugünü, gerçek Fatih'i ve F.Bahçe hayranlığının yanında gündem yaratan transfer Roberto Carlos ile ilgili olan düşüncesini TAKVİM'e anlattı.

* G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ve bazı yöneticiler yeniden takıma dönmenizi niçin istemedi? Beni kulübe istemeyen şampiyonluğu yaşadığımız şaşaalı dönemde G.Saray'da olmayan şu an mevcut bazı yöneticilerdir. Zaten bana göre kulübün başarısızlığında da oyuncu ayrımı yapan ve bir türlü hem fikir olamayan yöneticilerin mutlaka etkisi var. Bir kulüpte kararı veren başkan, asbaşkan, şube sorumlusu ve hocasıdır. G.Saray'da ise ne yazık ki her kafadan bir ses çıkıyor. Ve bu tanımadığımız alt kadrodaki insanlar sadece reklam amaçlı konuşuyor.

* Bochum'a gittiniz. Bu takımın hocası Neuruer, "Fatih iyi futbolcu. Ancak kariyeri sayesinde ilk 11'deki yerinin garanti olduğunu sanıyor. Bir türlü çok çalışması gerektiğini anlatamadım" demiş. Neuruer'in bu sözlerine baktığımız zaman kendinizi vazgeçilmez olarak görüyor musunuz? Neuruer, G.Saray'dan Ankaraspor'a giden Volkan'a ve şu anda Antalyaspor'da oynayan Ersan Tekkan'a Türk olduğu için kötü davranmış. Beni Almanya takımına isteyen de kendisiydi. Zaten hazırlık maçlarından sonra bir karşılaşma şansı verdi. Bochum'a gidince hocanın bir Türk düşmanı olduğunu gördüm. Anlaşamayınca da ayrıldım.

* Teknik Direktör Ziya Doğan'ın Trabzonspor takımının başına gelmesiyle sizi istememesinin ardından, "Hoca, aramızda sorun edilmeyecek kadar küçük bir sorunu büyütüyor. Takımın başına hakkıyla gelmediğini ve kulüpte bir takım olayların döndüğünü bildiğim için beni uzaklaştırıyor" açıklamasını yapmışsınız. Doğan ile aranızdaki sorun neydi?

DOĞAN DÜRÜST DEĞİL
Ziya Doğan hiç dürüst bir insan değil. Gençlerbirliği Kulübü'nde konuştuğum başkan, yöneticiler veya futbolcuların tamamı dahi "Ziya hocadan çok çektik" diyebiliyor. Yaptığımız takım toplantılarının birinde ise oyuncu arkadaşımız için "Çocuğu oynatamayarak biliyorum ki hakkını yiyorum" demiş ve bu yönünü kanıtlamıştır. Takımda benimsediği futbolcuların birçok olayını göz ardı ederken ben de abartılacak bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Bu konuyu benimle yüz yüze tartışamaz. Çünkü takımın içinde neler olup bittiğini iyi biliyorum. Teknik Direktör Lazaroni'nin gelmesiyle kulüpten bir yönetici ortalığı karıştırdı ve akabinde takımı çalıştırmaya Doğan geldi. Gerçi benim gitmemin perde arkasında sadece hocanın değil, kendisini getiren kişilerin de rolü var. Böyle olaylar çok çirkin.

* "Paramı futboldan kazanıyorum. Şartlarıma neresi uyarsa giderim" diyorsunuz. Futbol sizin için sadece para kazanma aracı mı sayılıyor? Mesleğimi her futbolcu gibi severek oynuyorum. Futbola ilk başladığım gençlik dönemlerimde hiçbir şeyi düşünmüyordum. İstediğim bir şeyi kazanmıştım. Fakat aileniz de işin içine girince sorumluluk daha farklı oluyor. Geleceğimizi garanti altına alabilmek açısından neresi uygun olursa oraya giderim. Hiç farketmez.

* G. Saray'dan bahsi geçen 500 bin dolarınızı alabildiniz mi? Bazı Galatasaray yöneticileri, birçok arkadaşım ve benim hakkımda sağda solda konuştu. Fakat biz oyuncular, "Sarı-Kırmızılı kulüp büyük bir camiaya sahip. Yorum yapmak çirkin olur" diye konuşmadık. Başarılı olduğumuz Lucescu'lu sezonun iç transfer döneminde kulüp ile 1 seneliğine 535 bin dolara anlaştık. Bu rakamın 35 binini aldım. Bu arada Avrupa'dan iyi bir teklif geldi ve gittim. Kalan alacağımı bugüne kadar hiç talep etmedim.

* Yeni hedefleriniz neler? 5 yıl daha oynamak istiyorum. Futbolu bıraktıktan sonra ise teknik direktörlük yapacağım.

* Peki gönlünüzde çalıştırmayı özellikle arzu ettiğiniz bir kulüp var mı? Bu kulüplerin isimlerini verebilir misiniz? Mutlaka her hoca G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzon gibi büyük takımları çalıştırmak ister. Fakat benim hedefim ilk etapta alttaki takımlarla başlamak ve yavaş yavaş yukarıya çıkmak.

* G.Saray'dayken "F.Bahçe'de asla oynamam" dediniz ve 2 sene sonra bu takıma gittiniz. Trabzon'dayken de G.Saray formasını bir daha giymeyeceğinizi söylemenize rağmen geçen gün basında "G.Saray'dan teklif bekliyorum. Roberto Carlos'u ben durdururum" ifadeli haber vardı. Bu açıklamaları hangi psikolojiyle yapıyorsunuz? Sabahları kalkıp gazeteleri açtığımda ağzımdan çıkmayan farklı farklı demeçler yer alıyor. Türkiye, ben ve benim gibi iz bırakan futbolcuları bir gün alır zirveye taşır; bir gün sonra da yerin dibine sokar. Belirtilen takımlarda "Hiçbir zaman oynamadım" demedim. Hatta F.Bahçe gibi büyük bir kulüpte oynadığım için de çok mutluyum. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum.

* F.Bahçe'ye transferi gerçekleşen Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Roberto, iyi ve kariyerli bir futbolcu. Geçmişteki karşılaşmalarda rakibimdi. Mücadelemizde kendisine karşı üstünlük sağladığım zamanlar oldu. Tabii onun gibi birçok yıldızla çoğu zaman karşı karşıya geldim. Yeniden karşılaşırsak sıradan bir futbol oynarız. F.Bahçe'de çok iyi işler yapar. Türkiye'yi ayağa kaldırır diye düşünüyorum.

* Bugün F.Bahçe'den yeni bir teklif gelse cevabınız ne olur? Böyle bir teklifi hiç düşünmeden seve seve kabul ederim.

* 2001'de "G.Saray'a para kazandırmadan bir yere gitmem" diyerek bedavaya Mallorca'ya transfer oldunuz. Sözünüzü niye tutmadınız? Özellikle G.Saraylılar olmak üzere hiç kimse bu konuların iç yüzünü bilmiyor. Para kazanamayacağımı ve Avrupa'yı düşündüğüm için ayrılma kararı aldım. Yıl sonuna kadar beklememe rağmen iç transfer döneminde "Gel" diyen de olmadı. Mallorca beni istediğinde ise burada doğdum ve büyüdüm. Kulübüme para kazandırmadan gidersem Türkiye'deki insanlar etkilenir. Kötü iz bırakmak istemem" dedim. Tamam cevabı veren Avrupa kulübü bedava gidebileceğim halde G.Saray yönetimine 2 Milyon Mark teklif etti. Ancak kulübümün talebi 4 Milyon olunca Mallorca yönetimi parayı vermekten vazgeçtiğini ve benim imzayı attığımı belirtti. Aslında G.Saray için yetiştirdiği bir oyuncuyu Avrupa'ya göndermek büyük bir gurur... Fakat bazı geri kafalılar bunu anlamadı. Bu olayların aslını ne G.Saray camiası ne de eski yöneticilerimiz bilmedi.

* Medyada adınız 'Bukelemun Fatih' ya da 'kişiliksiz adam' olarak anılıyor. İstikrarsız bir gidiş ile maç ve para cezalarına neden olan kariyerinizdeki bazı tatsızlıklar ele alındığında hakikaten öyle misiniz? Yoksa bunu kabul etmiyor musunuz?

TÜRK FUTBOLU KÖTÜYE GİDİYOR
Türkiye'de başarıya ulaşmış herkes ile uğraşılıyor. Aksine tek neden; fazla dürüst davranmamdır. Haksızlığa asla tahammül edemiyorum. Bulunduğum bazı kulüplerde kimi takım arkadaşlarımın kimi hocaların yaptıkları iğrenç işlere karşı durduğum için hoş karşılanmıyorum. Birçok çirkin olaylara şahit oldum. İki gencecik çocuğun arasında ayrım yapılarak birinin çok iyi olmasına karşın hayatı karartılırken bir diğerinin yıldızlaştırıldığını her zaman gördüm. Türkiye'deki futbol günümüzde hakkıyla oynanacak durumda değil.

* Farklı takımlarda oynadınız. Ayrılırken sürekli hocaları ya da kulübü suçladınız. Peki sizde hiç mi hata yoktu? Oynadığım kulüplerden sürekli problemli ayrılıyormuşum gibi gösterildi. Ancak mesela PAOK formasını giydim. Bu takımda çok iyi bir 6 ay geçirdim. Kulüp bırakmak istemedi, fakat paramı alamadığım için ayrıldım. Yaşım genç mutlaka hatalarım olmuştur. Peki Fatih Akel'in hatası nedir? Futbolcu olarak kampa girmiyor mu? Sakatlık ve tedavi süreci dışında antrenmana mı çıkmadım? Örneğin bazı hocalar, oyunculara gelişmemiş bir düşünce içerisinde kendi psikolojilerine göre davranıyor. Bugün 50 yaşındaki bir yönetici 2 milyon markı elinin tersiyle iterek hata yapıyorsa bizlerin ufak tefek kusurlarının büyütülmesi çirkin...

*Gençlerbirliği'nde neden oynamadınız. Mesut Bakkal hocayla bir sorununuz mu var?
Beni takıma Mesut hoca istemişti. Antrenmanlarımı yaptım ve hazırlık maçlarına çıktım. Ancak lig maçlarında oynatmak hocanın insiyatifindedir. Fakat aramızda bir sorun yok. Yalnız mukavelem bitti. Anlaşırsak devam edeceğim.

* Futbolu bırakması için Hakan Şükür'e yapılan baskı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Hakan abi "Gol rekoru için oynuyor" diye düşünüyorum. Her futbolcunun düşüncesine her zaman saygı duyarım. Ve haklı da... Çünkü gol kralı ile arasında sadece 3 gol fark kalmış. Atamayabilir de ama kendisi Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük, en iyi golcülerinden bir tanesi... Bunu hiç kimse inkar edemez. Oyuncu yaşı ilerledikçe refleks düşer ve 20 yaşındaki gibi koşamaz.


ELİF ŞIPKA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Merhaba TürkiyeSon aday Itandje
Artık Schalke yokBouzid 2. Stumpf
Rüştü karıştırdıBir gün herkes...
Ada'ya ikinci çıkarmaSüreyya The End
Sinan Bahisci çıktıZoru gören Ulusoy kaçtı
Umutsuz SharapovaDünkü at yarışı sonuçları
Spor turuSpor turu
Spor turu
SAKLAMBAÇ
Geçen Geçen yıllarıma üzülüyorum
Yıllardır Adnan Hoca'ya karşı büyük bir mücadele veren Ebru Şimşek...
Kepçe kulaktan kurtulabilir
Kaybetmekten çok korkuyorlar
Aile de Esra'ya aşık
Küçük Travolta beyazperdede
Ayrıldılar
Yanlış saat başına iş açtı
EKONOMİ
Klima Klima ve kombide tasarruf devri
Küresel ısınma ve enerji maliyetlerinin artması, ısıtma-soğutma...
Koç, Migros'u satıyor 4...
Borsalar rekor kırdı döviz...
'Dev giyim markalarının yeni...
Aygaz, aşı odalarını yeniliyor
Asgari ücrette 9 AB üyesini...
Babacan: İstihdamı artırmaya...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 33°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.367,590 D:% 0,86
DOLAR S: 1,305 D:% -0,72
EURO S: 1,749 D:% -0,54
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu