Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Haziran 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Geçen yıllarıma üzülüyorum
'Bu kez dersime çalıştım'
Müridi olmadım

Geçen yıllarıma üzülüyorum

Yıllardır Adnan Hoca'ya karşı büyük bir mücadele veren Ebru Şimşek müziğe geri döndü. Şimşek duruşmadan duruşmaya koştuğu o günlere üzülüyor ama yine de davasının arkasında olduğunu söylüyor.



Ebru Şimşek deyince herkesin aklına Adnan Hoca (Oktar) geliyor. Çünkü Şimşek kendisini müridi yapmak isteyen Adnan Hoca'ya direnen ve yıllardır adalet önünde hakkını arayan neredeyse tek isim... 1994 yılında katıldığı güzellik yarışmasıyla adını duyuran, ardından mankenlik, sunuculuk ve oyunculuk yapan Ebru Şimşek ile yeni albümü 'Buz' dan ve "Hayat Harcadın Beni" şarkısından, "Lanet olsun! Artık vazgeçtim. Bir daha Adnan Hoca'dan şikayetçi filan olmam" dediği isyan günlerine kadar her şeyi konuştuk.

* Adnan Hoca ile karşılıklı yüzlerce dava açmıştınız. 7.5 yıl sonra davalar zaman aşımından düştü. O dönem "Bugün Adnan Hoca inanılmaz delillerle yakalansın, hatta bana 'Ebru sen gel şikayetçi ol, 3 gün içinde bu dava bitecek' deseler, yemin ediyorum şikayetçi olmam.." demiştiniz. Oysa şimdi davanız yeniden görülecek? Evet. 13 Temmuz'da davamız var. Avukatlarım bu davanın sonunu getirmemiz için ısrarcı oldu, çünkü 7.5 yıl harcadık ve davamız zaman aşımından düştü. Çok yorulmuştum ve umutsuzluğa kapılmıştım. Ancak beni temyize gitmek konusunda ikna ettiler. Hayatımın en güzel, en verimli yılları adliye koridorlarında geçti. Aslında bu durumdan çok rahatsızım. Adnan Hoca alnıma bir leke gibi yapıştı kaldı. Adım onunla birlikte anılır oldu.

* O dönem bu davaya olan inancınızı mı kaybetmiştiniz? Ben bu davanın mücadelesini kendim için vermiyorum ve evet o dönem adalete olan inancımı kaybetmiştim. Doğru dürüst duruşması bile görülemeden dava düştü. Adalet bu duruma göz yumdu diye düşündüm. Ama yanılmışım. Yargıtay gereken cevabı verdi. Bundan sonrasını birlikte göreceğiz.

DEDEMDEN PARA KALDI

* Daha önce bir albüm yapmıştınız. Bu davaların, duruşmaların içinde kaybolup gitmişti. Şimdi ikinci albümünüz çıkıyor ve yine tarih olarak davaya denk gelecek. Bu kötü bir tesadüf mü? Evet hem de nasıl... O kadar emek verdim ki bu albüme ve yine albümümden çok Adnan Hoca davaları ile konuşulacağım. Gerçi Adnan Oktar benim onun üzerinden prim yaptığımı söylüyor ama üzerinden prim yapılabilecek en son kişi bile o olamaz.

* Bu aslında ikinci albümünüz ama pek kimse bilmiyor galiba? Evet. Gerçi ilk albümde ufak tefek hatalar da yaptım. O da güzeldi ama olmadı. Bir yandan duruşmalar diğer yandan evliliğim, eşimin apar topar askere gitmesi, işyerimizin tüm sorumluluğunun bana kalması. Hiçbiri kolay şeyler değildi, Her yere aynı anda bölünemedim. Promosyonumu Adnan Hoca davalarıyla yapamayacağıma göre o albüm kaldı.

* 2005 yılında verdiğiniz bir röportajda "Şu anda bana ait ne bir evim var, ne de bankada param. Yeni doğmuş bir çocuk gibiyim. Kimse 'Ya bu kız bu mücadeleyi veriyor da nasıl yaşıyor?' diye sormadı" demiştiniz. Nasıl geçindiniz, daha doğrusu bu albümü yapacak parayı nereden buldunuz? Ailemle birlikte oturuyorum. Onların birikimi vardı. Ailem dışında kimseden para almadım. Bu süreç içinde dedem vefat etti. Ondan ufak bir miras kaldı. Onunla albüme başladım.

* Yetti mi peki bu para? Albümde çok iyi müzisyenler var, maliyeti yüksek olmalı... Evet öyle ama açık söyleyeyim; Sude Bilge Demir ve diğer aranjör arkadaşlar bana hatırı sayılır bir indirim yaptılar. Çünkü yaptıkları işe inandılar. Seyhan Müzik devamını getirdi. Benim hem sesim hem oyunculuğum hem de sahne şovum var. Bakın, gerçekçi olalım; hiçbirimiz Müzeyyen Senar değiliz. O yüzden ses kadar görsellik de çok önemli. Ama ben kendimi geliştirdim, değerli hocalardan dans ve ses eğitimi de aldım.

HARCANMADIM...

* Albümde Türk Sanat Müziği klasiklerinden "Hayat Harcadın Beni" yi seslendirmişsiniz. Bu şarkının özel bir anlamı var mı ? Annemin de benim de çok sevdiğimiz bir şarkı. Annem albümde olsun istedi. Aslında ben bir pop albümü yaptım. Ticari baktım. Oysa Türk Sanat Müziği'ni çok daha güzel yorumluyorum.

* Yani yıllardır yaşadıklarınıza bir gönderme değil, hayatın sizi harcadığını düşünmüyorsunuz? Bütün o süreci ailem de benimle birlikte yaşadı. Belki de onun için çok seviyor olabiliriz bu şarkıyı. Böyle düşünmemiştim ama toplamında 13 yıllık bir fiil mücadelemdi bu davalar. Geçen yıllarıma üzülüyorum ama harcanmadım. Bir davanın arkasında dimdik durdum.

* Mankenlikten gelen şarkıcılara duyulan önyargı sizi tedirgin etmiş gibi. Basın bülteninize bu önyargıyı sileceğinizi yazmışsınız. Evet, biraz öyle. Ama ben kendimi zaten manken olarak görmüyorum. Çok kısa bir süre mankenlik yaptım. Asıl sunucuydum. Sonra Kemal Sunal gibi büyük bir oyuncu ile 13 bölüm 'Bay Kamber' adlı dizide başrolde oynadım. Yine o yıllarda yani Etiler'in Etiler olduğu dönemde sahneye çıktım. Kapılardan taştı dinleyiciler. Benim zaten önemli bir şarkıcılık geçmişim var.

* Mankenlikten gelip de başarılı olan yok mu? Demet Akalın mesela? Tabii ki, onu o önyargı duyulan ve kötü söyleyen insanların dışında tutuyorum. Demet Akalın müzikte gerçekten bir numara.

*Gökhan Adlı ile boşanırken "Severek ayrılıyoruz" demiştiniz. Sonrasında görüştünüz mü hiç?

*ÇOCUĞUMUZ olsa belki görüşürdük ama görüşmedik. Gökhan çok iyi bir insan ama biz birlikte yapamadık. 5 yıl evli kaldık. İyisiyle kötüsüyle birbirimizi sevdik ve seviyoruz. Anlaşamıyorduk. Benim yaşadığım stres, onun apar topar askere gitmesi, sorumluluklarımın artması hepsi bu evliliğin sonunu getirdi.


İpek DURKAL

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kepçe kulaktan kurtulabilirKaybetmekten çok korkuyorlar
Aile de Esra'ya aşıkKüçük Travolta beyazperdede
AyrıldılarYanlış saat başına iş açtı
Manken takviyesiHer beyin nöbet geçirebilir
Bu akşam sahnedelerYeni yaşı uğurlu geldi
Sağlıklı doğsun yeterŞarkısında babasını anlattı
Yine at binecek Yine at binecekOrduyla geziyor
Jen'in eski aşkı fena yakalandıKızları artık yanıbaşında
Dev yapıma veda ediyorDJ'e bak
Onlar unutmadıTrilyonluk önlem
Hatırla Sevgili-156Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Dinamitli Dinamitli ameliyat!
Adliye binası inşaatı için patlatılan dinamitler, Kartal Dr. Lütfi...
En baba acı
İşin 'Aslı' mucize
Dere tepe çile
Sokakta vahşet
Para basarken polis bastı
Hayat günlüğü
SPOR
Merhaba Merhaba Türkiye
Brezilyalı yıldızı taşıyan özel uçak saat 22.45'te Atatürk...
Son aday Itandje
Artık Schalke yok
Bouzid 2. Stumpf
Rüştü karıştırdı
Bir gün herkes Fenerbahçeli...
Roberto Carlos Türkiye'yi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 33°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.367,590 D:% 0,86
DOLAR S: 1,305 D:% -0,72
EURO S: 1,749 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu