Günün Mönüsü
Yoğurtlu Patates Topları HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp ezin ve rendelenmiş havuç, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımdan minik toplar yapıp servis tabağına dizin. Yoğurtla ezilmiş sarımsağı karıştırıp üzerlerine gezdirin. Pulbiber ve nane serpip afiyetle yiyin. MALZEME: (4 kişilik) 3 adet patates, 1 adet havuç, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, tuz- kırmızı pulbiber- kuru nane
Renkli Börek HAZIRLAMA: Yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtaları iyice karıştırın. Beyaz peyniri ezin, ayrı bir kapta patatesleri de ezip, baharatları ekleyin. Ispanakları ince doğrayıp yemeklik doğradığınız soğanla biraz yoğurun, baharat ekleyin. Havuçları rendeleyin ve baharat ekleyin. Yufkalardan birini yayın, sağ ve soldan dörder parmak içeri katlayın ve yoğurtlu harçla ıslatın. Üzerine peyniri yayın ve rulo yapıp bir kenara alın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın, bu kez patatesi yayın ve rulo yapıp onu da kenara alın. Üçüncü yufkayı da kenarlarından katlayıp ıslatın, bu kez ıspanağı serpip rulo yapıp kenara alın. Dördüncü yufkayı yayıp ıslatıp havuçları alın ve rulo yapın. Son yufkayı da kenarlarından kıvırın ve rulo halinde bekleyen yufkaları alıp bu kez tüm yufkaları bu yufkayla sarın ve dolapta dinlendirip dilimleyerek 200-220 derecedeki fırında pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 5 adet yufka, 3-4 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt İçine: 200 gr beyaz peynir, 2 adet haşlanmış patates, 250-300 gr ıspanak, 1 adet küçük soğan, 2 adet havuç, tuzkarabiber, kırmızı pul biber
Elmalı Top Kek HAZIRLAMA: Un, kakao, tuz, baharatlar ve kabartma tozunu karıştırın. Cevizi ve üzümü de ekleyin. Bir kapta şekerle yağı iyice karıştırın, yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın. En son elma püresini ekleyip biraz karıştırın ve yağlanmış kalıba alıp 180 derecede 40-45 dakika pişirin. MALZEME: (6-8 kişilik) 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1.5 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1.5 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı toz karanfil, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı, 1.5 su bardağı şeker, 2 adet yumurta, 1.5 su bardağı elma püresi
|