Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Haziran 2007  

Günün Mönüsü



Yoğurtlu Patates Topları
HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp ezin ve rendelenmiş havuç, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımdan minik toplar yapıp servis tabağına dizin. Yoğurtla ezilmiş sarımsağı karıştırıp üzerlerine gezdirin. Pulbiber ve nane serpip afiyetle yiyin.
MALZEME: (4 kişilik) 3 adet patates, 1 adet havuç, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, tuz- kırmızı pulbiber- kuru nane

Renkli Börek
HAZIRLAMA: Yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtaları iyice karıştırın. Beyaz peyniri ezin, ayrı bir kapta patatesleri de ezip, baharatları ekleyin. Ispanakları ince doğrayıp yemeklik doğradığınız soğanla biraz yoğurun, baharat ekleyin. Havuçları rendeleyin ve baharat ekleyin. Yufkalardan birini yayın, sağ ve soldan dörder parmak içeri katlayın ve yoğurtlu harçla ıslatın. Üzerine peyniri yayın ve rulo yapıp bir kenara alın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın, bu kez patatesi yayın ve rulo yapıp onu da kenara alın. Üçüncü yufkayı da kenarlarından katlayıp ıslatın, bu kez ıspanağı serpip rulo yapıp kenara alın. Dördüncü yufkayı yayıp ıslatıp havuçları alın ve rulo yapın. Son yufkayı da kenarlarından kıvırın ve rulo halinde bekleyen yufkaları alıp bu kez tüm yufkaları bu yufkayla sarın ve dolapta dinlendirip dilimleyerek 200-220 derecedeki fırında pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 5 adet yufka, 3-4 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt İçine: 200 gr beyaz peynir, 2 adet haşlanmış patates, 250-300 gr ıspanak, 1 adet küçük soğan, 2 adet havuç, tuzkarabiber, kırmızı pul biber

Elmalı Top Kek
HAZIRLAMA:
Un, kakao, tuz, baharatlar ve kabartma tozunu karıştırın. Cevizi ve üzümü de ekleyin. Bir kapta şekerle yağı iyice karıştırın, yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın. En son elma püresini ekleyip biraz karıştırın ve yağlanmış kalıba alıp 180 derecede 40-45 dakika pişirin.
MALZEME: (6-8 kişilik) 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1.5 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1.5 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı toz karanfil, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı, 1.5 su bardağı şeker, 2 adet yumurta, 1.5 su bardağı elma püresi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Babamı çok seviyorumEn büyük aşkı çocukları
Hadi alışverişeŞöhretten bile tatlı
Sevgiyle saracakŞık olmak için seçenek bol
Hediyesi check-upGuinness'in ünlü isimleri
En yeni teknoloji burada!Mutluluğu onun 'ayağına' götürün
Müzik armağan edinMacera ve doğa tutkunlarına
Babacığım gel gezelimSaç dökülmesinin çözümü var
Cildi ışıldayacakKaliteli yaşam için takviye şart
Melez aktris Mendes...'Şimdiki aklım olsa...'
Kate 'türban' tasarlıyorCruz da dağıttı
Podyuma çok yakıştıEl örgüsü kolye!
Örtünüzü kendiniz yapınEn rahat seyirler
Porselen sahanda sucuklu yumurtaYaratıcılığını kullan
Bileğine güveneneHamak, oh ne rahat!
Püf NoktasıAcil Servis
Hatırla Sevgili- 153Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Siyasi Siyasi destek
TAKVİM'in şehit düşen ve yaralanan güvenlik görevlilerinin yakınları...
Büyük sınav yarın
2007 ÖSS bütün konuları...
Suçları sevmekti
Bir 'Buket' umut
Profesyonel kavga
Şimdi tatil vakti
SPOR
Çok Çok kolay bir karardı
Sarı-lacivertli kulüp gibi büyük bir camiada yer alacak olmanın...
Lincoln yola çıktı
İşte 16'lık bomba Batuhan...
Carle komedisi
Ali Bilgin'de mutlu son
Kazım'ı biz istemedik
Tango ve zafer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 20°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 17°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 35°C 23°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.971,800 D:% 2,90
DOLAR S: 1,314 D:% -1,02
EURO S: 1,755 D:% -0,65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu