Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Haziran 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Parayla sanatçı olunmaz
İyi ki Varsın (Ege)

Parayla sanatçı olunmaz

'İyi Niyetlerim' adlı albümüyle müzik piyasasına dönen Niran Ünsal, yurtdışından gelip parayla sanatçı unvanı alanların kalıcı olamayacağını söyledi. Ünsal, kendi albümünden ise çok umutlu.



Üç yıl aradan sonra çıkardığı 'İyi Niyetlerim' adlı albümüyle suskunluğunu bozan Niran Ünsal, kötü günleri geride bıraktığını ve eşi Oğuz Türküsev'le ikinci baharını yaşadığını söyledi. Kendini yeni doğum yapmış bir anne gibi hisseden Ünsal, müzik piyasasının geldiği durumu eleştirdi.

* Yeni albümünüz müzik marketlerde yerini aldı. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Yeni doğum yapmış gibi hissediyorum. Benim bütün parçalarım çocuklarım gibi. Ne kadar heyecanlı olduğumu anlatamam. Her yeni albüm çıktığında bu heyecanı mutlaka yaşarım. 'Profesyonellik' dedikleri bu olsa gerek.

ÜÇ YIL ARA VERDİM

* Uzun süredir sizi göremiyorduk. Bu süreçte neler yaptınız? Üç yıl ara verdim ama bu arayı albümümün parçalarını hazırlamakla geçirdim. Ondan sonrası çok kolay zaten. İki ay içinde kaseti bitirdik. Bu arada kendi albümümün dışında sanatçı arkadaşlarıma da eserler verdim. Özcan Deniz'in 'Hediye' adlı albümüne üç tane, Seda Sayan'ın albümüne de bir tane beste verdim.

* Beste yaptığınızı biliyoruz. Sözleri kim yazıyor? Söz yazarı Günay Çoban'la çalışıyorum. Günay sözleri yazıyor, müziklerini de ben besteliyorum. Frekanslarımız birbirini tutuyor. Böylece ortaya çok sevdiğimiz eserler çıkarıyoruz.

* Şarkı sözlerini yazarken ya da bestelerken nelerden ilham alıyorsunuz? Hiç ummadığım bir anda olabiliyor. Genelde geç saatlerde. Çok mutlu olduğum bir anda son derece romantik hüzünlü şarkılar yazabiliyorum. Ya da tam tersi çok mutsuz olduğum zamanlarda çok neşeli şeyler dökülebiliyor kalemimden. Tuvalette saçımı tararken bile yazabiliyorum.

OĞUZ İÇİN YAZDIM

* Şimdiye kadar hiç kimse için şarkı bestelediniz mi? Hayatımda ilk defa biri için bir şarkı yaptım. O da eşim Oğuz. Çünkü onun benim hayatıma kattığı değerler çok fazla. O yüzden de 'İyi ki Varsın (Ege)' adlı şarkıyı yazdım.

* Bu şarkı albümünüzde de yer aldı, değil mi? Günay'dan 'İyi ki Varsın'ın sözlerini yazmasını rica ettim. Aslında bu şarkıyı kasete koymayıp ikimiz dinleyecektik. Bizim için çok özeldi. Ama yakın çevremiz, şarkıyı dinledikten sonra, 'Bu şarkıyı insanlarla da paylaşmalısınız' deyince albüme koymaya karar verdik.

CAMİA KAN AĞLIYOR

* Son zamanlarda albüm satışlarındaki düşüş hakkında ne düşünüyorsunuz? Sanat camiası kan ağlıyor. Tüm sanatçıların albüm satışlarından da bunu anlayabilirsiniz. Ama doğru bir iş yapıyorsanız ve kemikleşmiş bir dinleyici kitleniz de varsa albümünüz satmaması için hiçbir neden yok. En azından benim kendi albümümden umudum var.

* Uzun bir süredir sizi sahnelerde görmüyoruz. Özel bir nedeni var mı? Sahne olayı çok farklılaştı. Ben 90'lı yıllardan beri sahnedeyim. Aslında sahne geçmişim, albüm geçmişimden çok daha eski. Şöyle bir bakıyorum 15 sene öncesiyle şimdiki zamanı kıyaslıyorum da, gece hayatı gerçekten bitmiş.

* Gece hayatı bu duruma neden geldi? Gece kulübü olayının bitmesinde mekan sahiplerinin de katkısı var. Birtakım ucuz işler yaparak, müzikal anlamda ucuz insanlarla çalışarak bu hale getirdiler. İstanbul'da gidip kaliteli müzik dinlenebilecek hiçbir yer yok. Ama onbeş sene öncesine bakarsan İzmir'de de vardı, İstanbul'da da vardı. Her yerde insanların haftasonunu keyifle geçirebilecekleri güzel kaliteli müzik dinleyebilecekleri yerler vardı. Bu olayı yok eden maalesef mekan sahipleri oldu.

* Peki, gece hayatı eski keyifli günlerine dönebilir mi? Hiçbir şey bozulmadan düzelmiyor. Bence her şey eskiye dönecek. Bu çeteleşme kalktığı zaman ama. Yaklaşık 20 sene öncesine gidelim, kimler vardı o zaman? Sezen Aksu, Nilüfer, Zerrin Özer, Kayahan, Barış Manço ve Erol Evgin vardı. Onların önünde de bir sürü ıvır zıvır insan vardı.

KALICILIK ÇOK ÖNEMLİ

* Müzikal kalitenin düşmesinin sebepleri neler? Müzik çok kolay bir iş haline geldi. Cebine parayı koyan adam geliyor yurtdışından buraya. "Allah Belanı Versin" diye şarkı yapıyor. Bundan daha kötü ne olabilir ki? Adam 'bela' kelimesi okumaktan felç oldu işte. Bunları söylerken kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Ama parayla sanatçı olunmaz.

* Müzikte kalıcılığın ölçüsü nedir? Yaptığın şarkılarla ne kadar kalacağını insan kendi belirliyor. İyi iş beraberinde birçok şeyi getiriyor. Bu insanları beş-on sene sonra kim hatırlayacak, çok merak ediyorum.

* Kral Tv'den hiç ödül aldınız mı? Ödül almayı bırakın, davet bile edilmedim.

ARTIK KABUL ETMEM

* Neden peki? Bunun sebebi sanıyorum kişiliğimden, kadınlığımdan ve müziğimden ödün vermemiş olmam. Bu saatten sonra bana ödül verseler de ben kabul etmem. Muhtemelen o güne denk gelen bir sahne çalışmam ya da konserim çıkar bir anda.

* İleriye dönük yeni planlarınız neler? Aralık ayında yeni bir proje hazırlığı içindeyiz. Eski albümlerimden en sevilen parçalarla başka sanatçı arkadaşlarıma vermiş olduğum şarkıları bir araya getirip karma bir albüm yapacağız. .

* Bütün sanatçılar uluslarası arenada var olma yarışı içinde. Sizin böyle bir düşünceniz var mı? Sıkı bir Whitney Houston hayranıyım. Onunla aynı sahneyi paylaşmak en büyük arzum. Eşim Oğuz, uzun araştırmalar sonucu Houston'un menajerinin mail adresine ulaşabildi. Kendilerine bu isteğimizi bildirdik. Şimdi cevap bekliyoruz, dilerim olumlu yanıt gelir.

* Televizyon projeleriniz var mı? Televizyon programı yapmam için partnerimin gerçek bir müzik adamı olması lazım.

* Kimin partneriniz olmasını istersiniz? Tarkan ve Özcan Deniz. İkisi de iyi yorumcu. Özcan çok iyi bir tenordur.


Nilüfer BAYRI

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dualarım kabul olduRomantik tatil
Sponsor arıyorEmre'den emin değil
Ustanın hayatı kitap olduGüzelliğini kiraza borçlu
Red Kit yakında sinemalardaSezin yeni biraşk yaşıyor
Bekle bizi Karayip!'gnctrkcll'lilere özel
En değerli giysinizin...Gidilecek görülecek mekanlar
Ex- eşiyle yine yeni yenidenSaygısızlık üzer
Şöhreti konusunda mütevazıTuğba, Urfalılar'ı ağlattı
Festi'den FB şovBu yaz yıldız yağmuru var
Gizli saklı yaşanan...Püsküllere dikkat!
Mangal yapma zamanıÇöpe atmayın, değerlendirin
Pratik BilgilerGünün Mönüsü
Püf NoktasıAmazon bitti sıra 'korunmada'
Lütfen ye NicoleDelon'un inatçılığı
Beni çok etkiledi!Brad kalmadı taklidi olsun
Sıkıysa uyuklaDoğanın güzelliği
Tek dileği huzurJustin aktörlüğe'soyunuyor'
Hatırla Sevgili-146Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Bir Bir SMS at, ormanı koru
Türkiye'de. orman yangınlarında kullanılan 'amfibik' uçaklardan 13...
Aşkın gaspı yok
Vicdanlar borçlu
Fanatizm makara yapmaz
Yasak aşk cinayeti
Muayene beleş taciz 12 bin YTL
Hamur işinden yardım işine
SPOR
Lincoln Lincoln haftaya bitiyor
Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı oyuncunun 8 milyon euro'luk bonservis...
Bütün kupaları almaya geliyorum
Helguera bombası
Hakan'a yapılan ayıp
İster kal ister kalma
Karan gitmiyor
Colin Kazım ısrarı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 28°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 29°C 18°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 31°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.086,740 D:% -1,69
DOLAR S: 1,358 D:% 2,38
EURO S: 1,812 D:% 1,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu