Çok ortaklı Kızılırmak Holding'te Çorumlu küçük ortaklar yönetime girmek için mücadele başlattı Usulsüz sermaye artırımı yapıldığı iddia edildi. Karamollaoğlu, "Şirketi kimseye kaptırmayız" dedi.
Kombassan, Yimpaş gibi çok ortaklı şirket olarak kurulan Kızılırmak Holding'te hareketli günler yaşanıyor. Mehmet Demirel önderliğinde bir grup Çorumlu'nun tepkilerine sahne olan genel kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 10 Haziran'a ertelendi. 4 bin ortaklı şirketi Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ve yine Saadet Partisi'nden Hüseyin Karagöz yönetiyor. 1973 yılında Milli Selamet Partisi milletvekili Turhan Utku tarafından kurulan Kızılırmak Holding'in yönetimi ise Saadet Partililer'in elinde. Şirketin ortaklarının önemli bir kısmını Almanya'da yaşayan yurttaşlar oluşturuyor. Diğer hissedarlar ise ağırlıklı olarak İç Anadolu Bölgesi'nden. Çorumlu hissedarlar ise, sermayenin 6.7 bin YTL seviyesinden 54 bin YTL'ye yükseltilirken usulsüzlük yapıldığını öne sürüyor.
HİSSELER DAĞITILACAK Yüzde 2 C grubu hisseye sahip olan Sivas eski Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bu iddiaları reddediyor. "Gerekli işlemler yapılıp hisseler basıldıktan sonra dağıtım yapılacak" diyen Karamollaoğlu, 30 yıldır bu şirketleri yönetiyor. Karamollaoğlu, "Biz ortaklarımızın hakkını koruyarak, şirketin bugünlere gelmesini sağladık. Eğer gerçekten bu şirketi yöneteceğine inandığım biri çıkarsa bırakır giderim" dedi. Şirket yönetiminde hiçbir söz hakkı bulunmayan ve hisselerini satamayan ortakların bugüne kadar hiç mağdur edilmediğini belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu: "Diğer çok ortaklı şirketler gibi sermaye artırımı yapılarak hisse sayıları azaltılmadı. Hepsi haklarını aldı. Ancak biz satmak isteyenlerin hisselerini almıyoruz. Milli Selamet Partisi'nden Turhan Utku Bey, darbe sonrası yurtdışına giderken, bize emanet etti ve bizde emanete sahip çıkıyoruz. Yatırımcıları 2001 yılına kadar temettülerini ödedik, borsada işlem görmüyoruz ama halka açık bir şirketiz. Bir ara düşündük ama borsaya girmenin bize uygun olduğunu düşünmüyoruz."
SİYASET ENGEL Mİ? Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olmasının şirketin yönetimine girmesine engel olmadığını da vurgulayan Temel Karamollaoğlu, "Genel kurulu yapamadık, çünkü yeterli çoğunluk sağlanamadı. Mehmet Demirel denen bir adam geldi Çorum'a ve şirketin yönetimini eline geçirmek istedi. Biz buna izin vermeyiz" şeklinde konuştu. Karamollaoğlu bu arada, ortaklarına şirketin şu an 54 bin YTL olan sermayesinin kısa sürede 3-4 milyon YTL'ye yükseltileceği mesajını verdi. 2001 yılından bu yana uygulanan enflasyon muhasebesi nedeniyle ortaklarına temettü dağıtamadıklarını da dile getiren Karamollaoğlu, önümüzdeki dönemde kar payı dağıtmaya devam edeceklerini belirtti.