Yılların vücudunuzda ve yüzünüzde bıraktığı izlerden kurtulmak artık çok daha kolay. Üstelik yeni yöntemler hem doğal hem de acısız.
Günümüzde gerek beslenme şekli gerekse hareketsizlik nedeniyle oluşan kilo problemi fiziksel ve psikolojik sorunlar yaratmaktadır. Diyet ve buna ek olarak spor yapıldığı halde eritilemeyen bölgesel yağ dokusundan kurtulabilmek için kullanılabilecek başlıca yöntem liposuctiondur. Bu işlem sayesinde vücudumuzdaki fazla yağlar uzaklaştırılarak vücuda yeni bir şekil verilir.
Yağlardan kurtulma Liposuction en sık karın, bel, kalçalar, uyluklar, diz çevresi, kol, çene altı bölgelerine uygulanır. Liposuction bir zayıflama yöntemi değil, bir kontur düzeltme yöntemidir. Bu nedenle hastanın operasyon sonrası mutlu olabilmesi için hasta seçimi çok dikkatli yapılmalı, liposuctiondan faydalanamayacak hastalar ya başka bir yönteme yönlendirilmeli yada ameliyattan vaz geçirilmelidir. Liposuction için en iyi adaylar ideal kilosunda veya ona yakın bir kiloda, deri elastikiyeti iyi, beklentileri gerçekçi olan hastalardır. Ameliyat öncesi Ameliyat öncesi hastanın liposuction yapılacak bölgelerinin operasyon sonrası ile karşılaştırılabilmesi için ölçüsü alınır. Liposuctiondan hemen sonra hastaya giydirilecek olan korse için ölçü alınarak korse temin edilir. Ameliyat sırasında ve sonrasında kanama rizikosunu arttıracak ilaçlar kesilir. Uygulanacak yöntem ve operasyon sonrası süreç hastaya anlatılır. Liposuction hastanın yaşı, genel durumu, alınacak yağ dokusunun miktarı, uygulanacak bölgelere bağlı olarak genel veya lokal anestezi ile uygulanabilir. Yöntem 0. 5-1cm'- lik kesilerden kanüllerin sokulması şeklinde uygulandığı için izsiz bir yöntemdir. Yöntem esnasında kanüllerle mekanik olarak parçalanan yağ dokusu negatif basınç uygulayan aletlerle dışarı alınır. Vücuda arzu edilen şekil verildikten sonra kanüllerin sokulduğu delikler cerrahi olarak dikilir ve hasta uyanmadan uygun korse giydirilir.
Ameliyat sonrası Ameliyat sonrası hastanın genel durumuna göre hasta aynı gün evine gidebilir veya bir gün hastanede yatabilir. Taburcu olan hasta uygun aralıklarla yara iyileşmesi tamamlanana kadar pansumana çağrılır. Liposuction tamamen kapalı yöntemle yapılan bir operasyon olduğu için açık ameliyatlarda yapıldığı gibi kanama kontrolü yapılamayan bir yöntemdir. Bu nedenle operasyon bölgesinde birkaç haftaya kadar devam edebilen morluklar olabilir, bunlar zamanla önce yeşile sonra sarıya döner ve zamanla tamamen kaybolur. Renk değişikliğinin dışında uyuşukluk, ağrı, yanma hissi de olağandır. Bunların tamamı birkaç hafta sonra geçecektir. Operasyondan birkaç gün sonra hasta işine dönebilir ve günlük normal yaşantısına devam edebilir. İlk günler yürüyüş önerilmektedir. Dikişler alındıktan sonra günde en az iki kez 30 dakika masaj önerilir. Korse en az 3 hafta boyunca sürekli giyilmelidir 3-4 haftadan sonra bir sürede sadece geceleri giyilmesi tavsiye edilir. Şişliklerin tamamen inmesi 1. 5-2 ayı bulacaktır. Liposuction sonrası hastaya düşen en önemli görev kilosunu korumasıdır. Bu sayede formunu da koruyacaktır.
Akne tedavisi Akne izleri genellikle ergenlik çağında bazen de daha ileri yaşlarda vücuttaki hormonal değişikliklere bağlı olarak deri altındaki bazı bezlerdeki fonksiyon değişiklikleri ve buna eklenen iltihap sonucu deride oluşan yaraların iyileşirken bıraktığı izlerdir. Akne izlerinin cerrahi tedavisine başlamadan önce eğer akneler devam ediyorsa öncelikle onların tedavi edilmesi gereklidir. Bu tedavi; diyet, ağızdan alınan akne giderici ilaçlar ve yüze sürülen kremler üçlüsünden oluşur. Bu tedaviyi takiben izlerin giderilmesinde şu yöntemler uygulanır;
Kollagen Uygulaması: Akne sonucu birkaç yerde çukurluk şeklinde iz kalmışsa kollagen ile doldurulabilir.
Kimyasal Soyma (Peeling): Akne izleri yüzeyel ise Glikolik asit, Asetik Asit, Fenol gibi asit içeren solüsyonlarla derinin en üst tabakası soyulur. Birkaç seansı gerektiren bir işlemdir.
Lazer: Akne izlerinin derinliği hekim tarafından ayarlanan kontrollü bir yanık oluşturularak yüzün yüzeyel tabakasının atılarak yok edilmesi işlemidir. Yüzeyel izlerde tercih edilir.
Dermabrazyon: Soyma işleminin mekanik olarak kabaca derinin zımparalanması şeklinde yapılmasıdır. Daha derin akne izlerinde kullanılan yöntemdir. Uygulama sonrası yüzde kabuklanmalar kaçınılmazdır ancak kabukların altından sağlıklı yeni deri çıkar ve yaklaşık 3 haftada iyileşme sağlanır. Kollagen uygulaması dışındaki tüm tedaviler mutlaka güneşsiz mevsimlerde yapılmalı, yaz aylarında ise yapılmamalıdır.