Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Mart 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Yalnız kolej arsasına değil komşu tarlaya da kondu
Belediyenin izni gerekiyor

Tarla Zaferi

Halkın arazisine kolej diken, mahkemenin "yıkım" kararına direnen Zafer Mutlu, aynı yerde 79 dönüm daha tahsis almış .



Eyüp Belediyesi'nin arazisine kolejkondu yapan, belediyenin yıkım kararına araya hatırlı isimleri koyarak direnen, mahkeme kararına uymayan Zafer Mutlu, ilçedeki tüm partileri isyan ettirdi. İşte o görüşler:

HALKIN MALI
CHP Eyüp İlçe Başkanı Lütfü Gündoğdu: Biz ve diğer partiler tahsise karşı çıktık. Çünkü, o arazi Eyüp halkının malı ve halk için kullanılmalı. CHP olarak konuyu sonuna kadar takip edip halkın malını yedirmeyeceğiz.

YIKILMALIDIR
MHP Eyüp İlçe Başkanı Birol Gür: "Zafer Mutlu'nun gücü varmış" deniliyor. Yıkım için karar var. Hukuki yoldan yapamıyorsanız, metazori yıkacaksınız.

BURASI HUKUK DEVLETİ
DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli: Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes eşittir. Kimse "Yıkamazsınız" diyemez. Garibanın gecekondusu nasıl yıkılıyorsa, kondukolej de öyle yıkılmalı.

TMSF'nin el koyduğu Etibank'ın eski yönetim kurulu üyesi ve Vatan Gazetesi'nin yöneticisi Zafer Mutlu, Eyüp halkının tapulu arazisine kondu, çıkmıyor. Arazinin yüzde 10'una kolej yapan, geri kalanına alışveriş merkezi planladığı iddia edilen Mutlu, bununla da yetinmemiş.

BİRİ GİTMEDEN İKİNCİSİ
Batık bankacı Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in haklı direnişi sonucu "kolejkondu" yu kaybederse, B planı hazır. Aynı bölgede tahsisini aldığı 79 dönümlük yeni araziye sızacak. Kaybı olmayacak.

ÇAĞAN: KANDIRILDIM
Dönemin Maliye Bakanı Nami Çağan, Takvim'in haberi üzerine şok açıklamalar yaptı: Kandırıldım! 1 yıllık geçici tahsis vermiştim. O dönem İstanbul Valiliği'nden gelen talepte buranın tapulu belediye malı olduğu benden gizlenmiş.

SUÇ DUYURUSU GELİYOR
Peki ne olacak? Mahalli İdare uzmanlarına göre çok net: Mahkeme kararı varsa, tahsisi alan şahsın arazide hiçbir hakkı kalmaz. Üstündeki kaçak yapı yıkılır. Savcı, ilgililer hakkında suç duyurusu yapar.

En mutlu bölge
210 bin 583 metrekare arazi... Alırken sudan ucuz, 31 bin YTL. Bugün sadece arazisi 100 milyon dolar...

Tahsis şartlı. Veren Nami Çağan söylüyor. Fakat, dev arazinin ancak yüzde 10'u kondukolej. Geri kalan bölümün planları da hazır: Üniversite ve alışveriş merkezi

Mutlu'nun kondukolejinin tapu kayıtlarında TARLA yazıyor... Sahibi ise EYÜP BELEDİYESİ... Yargı kararı vermiş. Belediye yıkım emri vermiş. Ancak dinleyen kim?

Zafer Mutlu hatırlı isimleri araya koyup Eyüp'e direniyor. Olur da kaybederse, "B Planı" hazır. Bölgede 79 bin metrekare yeni bir alanın tahsisini aldı.

898 ve 899 pafta, 3292 parsel... Dibinden yol geçiyor. Arazinin cinsi tarla. Tahsisi 12/12/2001. Mutlu, patates, soğan ekilecek toprağa yapılaşma izni bile almış.


***

Yalnız kolej arsasına değil komşu tarlaya da kondu

1999'da 220 dönüm belediye arazisini alıp kaçak inşaat diken Zafer Mutlu'nun iki yıl sonra aynı yerdeki 79 dönüm araziyi aynı yöntemle ele geçirdiği ortaya çıktı.

TMSF'nin el koyduğu batık banka Etibank'ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun bir 'tarla operasyonu' daha olduğu ortaya çıktı. Mutlu'nun Eyüp Belediyesi'ne ait araziye yaptırdığı kolejin hemen yanında bu kez Hazine'ye ait 79 dönümlük bir araziyi kapattığı belirlendi. 3292 parselli bu arazi kayıtlarda tarla olarak görünüyor. Belediyeye ait araziye kolej diken Mutlu, bu araziye de villa ve alışveriş merkezi yapmayı planlıyor.

SÜMER ORAL ONAYLADI
220 dönümlük arazi 1999 yılında DSP'li Nami Çağan'ın Maliye Bakanlığı döneminde tahsis edilmişti. Fakat Eyüp Belediyesi, 2000 yılında açtığı dava ile arazinin kendisine ait olduğunu yargı kararıyla ispatladı. Yargının arazinin tahsisini iptal ettirmesiyle Mutlu'nun bu arazi üzerinde hiçbir hakkı kalmadı. Ancak Mutlu, pes etmedi. Vatan gazetesi yöneticisi, bu karardan bir yıl sonra bu kez ANAP'lı Sümer Oral'ın Maliye Bakanlığı döneminde aynı bölgeden 79 dönüm (79 bin metrekare) büyüklüğünde yeni bir araziyi kiraladı. Bu arazinin Zafer Mutlu'ya devredildiği tarih kayıtlarda 12.12.2001 olarak görülüyor. İlgili yönetmelikler gereği bu alanda inşaat yapılamıyor.

2005'TE DEĞİŞTİRİLDİ
Sulama havzası olduğu için de ancak tarım maksadıyla kullanılıyor. Bu durumu bilen Zafer Mutlu, bu kez araziyi aldıktan 9 ay sonra 13.09.2002 tarihinde Üst Hakkı Sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmenin 6. maddesi 25.11.2005 tarihinde değiştirilerek, "İrtifak hakkı konusu taşınmaz üzerinde, imar planlarının onayını takiben ay içerisinde inşaat ruhsatı alınarak inşaat 2 yıl içerisinde bitirilecektir" ifadesi eklendi.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Mutlu'ya karşı siyasi koalisyonYıkım kararı uygulansın
Gecekondu gibi yıkılsın'Savcılık dava açabilir'
Bu arazinin değeri 40...53 bin ton çelik 570 bin...
Burgu Kuleler'e 35 bin ton çelik'Seçim ekonomisi var' yasaları
700 milyon dolarlık yatırımKalekim'den 2 yeni yatırım
Corendon, BBI'ı satın aldıAr-Ge'de çalışana vergi yok
Tutsak denizciler petrol...Türklere transit vize kolaylığı
Yurtdışı çıkış harcı, 15 YTL
SAKLAMBAÇ
Yıllarla Yıllarla birlikte Hande de değişti
Yeni şöhret olduğunda at üzerinde çıplak poz veren Hande Ataizi çok...
Şimdi de şarkıcı olacak
Yarışmalar patladı ekstralar...
Bu meslekleri duyunca...
İki haftada 235 film
Teknolojinin son noktası
Bahar vurgunu olmayın
AKTÜEL
İlgi İlgi ayaklarını yerden kesti
Berlin Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ancak annesi tarafından...
İyi hafıza için ceviz
Müzik gençleştiriyor
Stresin düşmanı mutlu evlilik



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 14°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 6°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 20°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.408,710 D:% 0,39
DOLAR S: 1,385 D:% -0,11
EURO S: 1,842 D:% -0,46
MAGAZİN
SPOR
GÜNE BAKIŞ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu