Alman gazeteleri Türk yemeklerini anlatırken, 'Türkler ağzının tadını iyi biliyor" dedi. Kebap ve pidelerimiz de Almanlar'dan övgü aldı.
TÜRK mutfağındaki çeşitlilik ve lezzet yabancıları cezbediyor. Türkiye'ye tatil için gelen yabancı turistlerin tadına doyamadıkları yemeklerimizi, Alman B.Z ve Bild gazetesi manşete taşıdı. "Türkiye bu kadar lezzetli yiyor" başlığıyla verilen haberde, Türk mutfağının, Almanya'da yaygın olarak bilinen dönerin yanı sıra çok büyük bir çeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çekildi. BİN YILDIR KÖZDE PİŞİRİLİYOR Türk aşçıların yaklaşık bin yıl önce olduğu gibi kebapları halen köz ateşinde pişirdiğini vurgulayan gazete, baharatlarımızın da nefis tatlar yarattığını vurguladı. Aşurenin de 3 bin yıllık geçmişi olduğu tahmininde bulunuldu.