Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Mart 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Gece pazarlıklar yapıldı
Canlı yayında söz düellosu yaşandı

Yıldırım&Saran kapıştı



atv'de Santra Özel'e konuk olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile canlı yayına telefonla bağlanan Sadettin Saran, Rus futbolcu Beschastnykh transferi yüzünden birbirine girdi. Yıldırım, Saran'ın bu transferden çıkar sağladığını iddia etti. Saran'ın "Adam gibi konuş" dediği Başkan Yıldırım, "Terbiyesizlik yapma" yanıtını verdi.

***

Gece pazarlıklar yapıldı

Başkan Yıldırım, geçen sezon şampiyonluğu dış etkenler yüzünden kaybettiklerini belirterek, "Denizlispor tek umudunun bizim maçımız olacağı durumuna getirildi. Bazı takımlar küme düşmesinler kurtarılsın diye gece yarıları pazarlıklar yapıldı" dedi. Aziz Yıldırım, Daum'dan Alex'e, Haluk Ulusoy ve Özhan Canaydın'dan, Sadettin Saran ile Tahir Kıran'a kadar şu çarpıcı görüşleri dile getirdi:.

Daum zaten gidecekti
Aziz Yıldırım ve arkadaşları Teknik Direktör Daum'a inandı. Onunla 2 yıl şampiyon olduk. Son sene de şampiyonluk kaçtı. Ayrılacağını kafasına koymuştu. Şampiyon olsaydık yine Daum gidecekti. Türkiye'de basın insanları maalesef çok yıpratıyor. Böylesine bir baskı altında nasıl çalışılır? Kendisi zaten bir gazeteye verdiği demeçte ayrılacağını açıkça ortaya koymuştu. Bizim yapacağımız fazla bir şey yoktu.

Alex karakterli biridir
Alex'le belli bir noktaya geldik. Önümüzdeki hafta işi bitecek. Medya bazı yıldızları yaptıkları haberlerle perişan ediyor. Emeğe saygı gösterilmiyor. Alex ya Fenerbahçe'de oynar, ya da Brezilya'ya gider. Çünkü o karakterli bir oyuncudur. 12 gol atarak nasıl bir oyuncu olduğunu ispatladı. 2.5 senedir ne yaptığı da ortada. Onu alkışlamam, emeğe saygımdan dolayıdır.

Scolari ile ben görüştüm
Fenerbahçe için Capello ve Scolari ile konuştum. Görevi bıraktığım sırada ben Scolari için Portekiz kampına bizzat özel uçakla gittim. Lizbon'dan 100 km uzakta bir manastırda başbaşa bir görüşme yaptım. Brezilyalı teknik direktör ile para konusunda da anlaştım. Scolari bizden alacağından daha az paraya Portekiz'de kaldı. Sürekli bizi oyaladığı için ondan vazgeçtik.

Karalama kampanyası
1-Ben Fenerbahçeliyim.
2- Fenerliyim,
3- Fenerliyim. Bütün işleri bıraktım. Çocuğumun üniversite mezuniyetine gidemedim. Ama beni herkes karalama kampanyasına girdi. Zico başarıyı arayan bir antrenördü. Bu özelliği bizi cezbetti. Ayrıca ekonomik olarak bünyemize uygun bir teknik direktör olduğu için kendisiyle anlaştık. Tercihimizi bunun için ondan yana yaptık.

Capello bize gelebilirdi
Teknik direktör arayışlarımız sırasında Capello ile de görüştük. Kendisi 6 milyon euro istedi. Yardımcılarıyla birlikte 12 milyon euro ediyor. Ben Aziz Yıldırım olarak getiririm. Ama Fener olarak getiremem. 50 milyon euro'ya mal olan bir adamı iki mağlubiyet sonrası nasıl göndereceksin. Ona ödenecek para yüksek boyutlara ulaştığı için transferden vazgeçtik.

Değerleri düşürülüyor
LUGANO konusunda hayal kırıklığına uğramadım. Oyuncuların değerini maalesef biz düşürüyoruz. Menacer Figer, Lugano, Edu ve Deivid'i aynı fiyatlara satabileceğini söyledi. Ama biz bunu istemedik çünkü onlardan memnunuz. Türk takımları Avrupa'da başarılı olmak istiyorsa yabancı oyuncular iyi olmalı. Sezon sonunda belki bir yabancı transferini tercih edebiliriz.

Yıldırım'ın üç veliahtı
2001'de ailem için bıraktım. 2006'da istifa ettikten sonra çok büyük baskı oldu. Bu noktada bırakmanın yanlış olacağına kanaat verdim ve geriyi döndüm. 2009 yılında kongrede şartlar oluşmuşsa başkanlığı bırakırım. Benden sonra başkanlık yapacak çok insan var. Ali Koç, Mehmet Ali Aydınlar, Ferit Şahenk gibi isimler bizim yerimize pekala başkanlığa gelebilirler.

Ulusoy futbolu kirletti
Federasyon çifte standart içinde. Haluk Ulusoy geri döndüğünde, "Değiştim" dedi. Geçen sezonu gördünüz. O dönemin son 10 maçını alın inceleyin. Geceleri maçların üzerine pazarlıklar yapıldı. Denizlispor'un kümede kalma umudu bizim maçımız olacak şekilde ayarlandı. Ulusoy döneminde futbol kirlendi. Eğer en üstteki temiz değilse, diğerlerini bunun için suçlayamazsınız. Milli Takım için bile şike yapıldı iddiaları var.

Seyrantepe devletindir
F.Bahçe Stadı'nı Fenerbahçeliler yaptı. Cebimizden ödeme yaparak stat yaptık. 80 milyon dolar harcadık. Ayrıca stat devletin. Ama G.Saray'a devlet stat yapıyor. Seyrantepe'de devlet stat yapıyor. Bu nasıl G.Saray'ın stadı olur. 6-0'lık maçta taraftarlara kötü tezahürat yapılmaması için ricada bulundum. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın da bundan dolayı elimi sıktı.

Kutlualp'i kim tanırdı?
Hakan Bilal bize danışmadan gitti bir gazeteye konuştu. Neden ayrıldığını bile bilmiyorum. Kim tanıyordu Hakan Bilal'i? Ama biz onu yönetime alarak ünlü yaptık. Yönetici olması için kimleri aracı koyduğunu ben biliyorum. Şadan Kalkavan benim şahsıma ilgili konuştu ama F.Bahçe ile ilgili konuşmadı. Ama Sadettin Saran ve Tahir Kıran, Fener'i rencide edici konuştular.

700 bin doları Saran aldı
Sadettin Saran'ı, yanında çalışan adamı geldi F.Bahçe Disiplin Kurulu'na şikayet etti. UEFA'dan, S.Moskova'ya 800 bin dolar ödeyin diye uyarı geldi. Oysa Sadettin Saran, Beschastnykh'i bedelsiz getirdiğini söylemişti. Bunun üzerine biz 800 bin doları vermek zorunda kaldık. Sadettin Saran bu parayı aldı 100 bin dolarını Rus kulübünün başkanına verdi gerisini de yedi.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Hep destek tam destekİkili pazarlık
İşte Beşiktaş'ı yakan sözleşmeÖnümüze çıkanı devireceğiz
Mersin yerle birBoks maçına ibretlik ceza!
A.Hassan atağıTamamen tesadüf
Kulüplerden ÜltimatomKritik Perşembe
10. saniyede gol attı...100.Yıl hatırası
98 dolar otele bile yetmiyorDallas'ı kim durduracak
Spor turuSpor turu
Mamma Mia tek olur
SAKLAMBAÇ
Cem Cem doktorunun adını söylesin
Cem Yılmaz, CMLYZ adlı gösterisinde, Armağan Çağlayan'ın stand-up...
Türk resminin Avrupa temsilcisi
Bu çiçekler kadınlara
7 bin YTL'lik 'Armağan'
Metabolizmanızı nasıl...
Kadınca Hastalıklar
Türkan Sabancı'nın rötarlı...
EKONOMİ
Devleri Devleri Zorladı, yeni gayrimenkul kralı oldu
Zorlu, Dubai Şeyhi El Maktum ve Ofer gibi dev grupları geride...
Hızlı internete büyük indirim
Gittiğimiz yeri cazibe...
1.8 milyar $'lık servetiyle...
Topbaş: İETT arazisinin...
Gecekonduculara talih kuşu'...
Yıla durgun başlayan oto...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 5°C 
ANKARA Sisli 14°C 1°C 
İZMİR Az Bulutlu 21°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.406,510 D:% 0,44
DOLAR S: 1,432 D:% -0,59
EURO S: 1,880 D:% -0,34
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu