Antepli Dedeoğlu Baklavacısı, 3. kuşağın yönlendirmesiyle, baklavacı zincirlerini içinde İtalyan mutfağının da yer aldığı yeni konseptiyle büyütmeye hazırlanıyor.
3kuşaktır baklavacılık yapan Antepli Tüfekçi ailesinin sahibi olduğu Dedeoğlu Baklavacısı, İtalyan mutfağıyla vites büyüttü. Dedeoğlu'nun yönetim koltuğunda oturan ailenin ikinci kuşak temsilcisi Cemal Tüfekçi, babasının adını taşıyan büyük oğlu Ali'nin yönlendirmesiyle, geleneksel baklavacı zincirlerini artık içinde İtalyan mutfağının da yer aldığı yeni konseptiyle büyütmeye hazırlanıyor.
Yurtdışına açılıyor 6 satış noktasında faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Tüfekçi, "İçinde sadece baklavanın değil, pizzadan lazanyaya kadar İtalyan mutfağının da olduğu 400 metrekarelik baklava dükkanları açmaya başladık. 3 yılda 20 noktaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Başlangıçta bu uygulamaya karşı çıktığını belirten Tüfekçi, "Oğlum haklıymış. Sadece baklava satan dükkanlarımıza göre, Pendik, Bayrampaşa ve Fındıkzade'de açtığımız yeni konseptli yerlerin cirosu yüzde 50 daha fazla" diye konuştu. Cemal Tüfekçi, yurtdışında da büyümeyi hedeflediklerini kaydederek, "Yaz sonuna doğru Yunanistan'da ilk dükkanımızı hizmete sokacağız. Ardından İngiltere ve Rusya'da baklava dükkanı açacağız" dedi. 6 nokta ile 1 milyon YTL ciro yaptıklarını ifade eden Tüfekçi, açılacak yeni konseptli restoranlar ve yurtdışı noktaları ile ciro hedeflerini 5-6 milyon dolar olarak revize ettiklerini sözlerine ekledi.