Karbonhidratlar: Besin piramidinin alt grubunda yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken gıdalardır. Karbonhidrat pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllarda bulunur. Proteinler: Vücudun en etkili kalori yakıcı bölümü olan kas dokusunu güçlendirmek açısından çok önemlidir. Protein et ve süt ürünlerinde yüksek oranda, hububat ürünlerinde ise daha az olarak bulunmaktadır. Mineraller: Mineraller sebze meyvelerde bulunur. Hücre korunması ve sağlıklı diş, kemik, cilt yapısı için önemlidir. Minerallerritmi, kan basıncı, vücuttaki sıvı dengesi gibi daha birçok düzenleyici fonksiyonlarda rol oynar. Kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde yeterli kalsiyum alınması gerekmektedir. Yağ-şeker: Çok az tüketilmesi gereken gıdalar olmakla birlikte A, D, E ve K vücudumuz için önemli vitaminleri içerdirirler ve az miktarda tüketilmelidirler. Sıvı ve katı yağlar, şeker ve tatlılar bu grupta yer alır.