Okulları işgal planı Milli Eğitim, yönetici atama yönetmeliğini çıkartmayıp binlerce okula vekil müdür tayin etti. Şimdi bunları asil yapmaya hazırlanıyor. Sınavı kazananlar ise isyanda
Milli Eğitim Bakanlığı, 2004 ve 2005'te okullarda idareci olacaklar için sınav açtı. Bu sınavları kazanan öğretmenlerin atamaları bir türlü gerçekleşmedi. Daha önce de yazdığım gibi, kazanan adaylar yönetici atama yönetmeliği çıkartılmadığı için mağdur oldu. Sınavı kazandığı halde yönetici olamayan öğretmenlerin yerine vekaleten idareciler atanması ise sorunun üzerine tuz biber ekti.
'HÜKÜMETEYAKINİSİMLER' Sayıları on binleri bulan idareci adayı öğretmenlerin bakanlığa yaptıkları müracaatlar da hep sonuçsuz kaldı. Vekaletle yönetilen okulların sayısı binleri bulurken, Milli Eğitim'in bu yöneticilere asalet verme çalışmaları yaptığı belirtiliyor. Bu konudaki iddiaları gündeme getiren Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, hükümete yakın isimlerin atanarak okul yönetimlerinin ele geçirilmesinin amaçlandığını söyledi.
'HAKLARİADEEDİLSİN' Avcı, "Boş kadrolara, sınavı kazanamayan torpilli kişiler çoğunlukla olmak üzere, vekaleten atama yapıldı. Şimdi yeni bir taslak hazırlanıyor. Taslakta, '6 ayını doldurmuş olan vekil okul müdürlerine bir defaya mahsus olmak üzere asalet verilir' deniliyor. Öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına alacak olan bu taslağı kabul etmiyoruz. Umarım, bu düşünce Milli Eğitim Bakanı'nın sağduyusu ile sadece taslak olarak kalır" dedi. Büyük emeklerle sınavı girip başarılı olanların onurlarıyla oynandığını belirten Avcı, bu öğretmenlerin haklarının iade edilmesi gerektiğini kaydetti. Gürkan Avcı, gelişmelerle ilgili şunları söyledi: Müdür yetkili öğretmenlere her yıl için 2 değerlendirme puanı veriliyor. Bu durumda sınavı kazanan öğretmenlerin atanması zorlaşıyor. Haksız düzenlemelerden dolayı müdür yetkililik yapan sınıf öğretmenlerinin yönetici olarak atanması da oldukça güç. Bu haksızlığın da düzeltilmesi gerekir.