Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Şubat 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
El ve ayak sağlığı için eğitim şart...
Sadece 15 saniyenizi ayırın
Özensizlik AIDS'e bile yol açabilir
Bir tırnağın anatomisi

El ve ayak sağlığı için eğitim şart...

Bilinçsizce yaptırılan manikür ile pedikürün, AIDS'ten Hepatit B'ye kadar birçok sağlık sorununa yol açtığı biliniyor Uzmanlar bakımı yapan kişilerin mutlaka eğitimli olması gerektiğini söyleyerek bütün kadınlara önemli uyarılarda bulunuyor.



Özellikle kadınların en bakıma muhtaç bölgeleri olan eller ile ayaklar özen ister. Bakımlı ve güzel görünmek uğruna sağlığınızın bozulmaması için el ile ayaklarınızın bakımı sırasında kendinizi korumanız şart. Ortalama 15 günde bir yapılması gereken manikür ve pedikürde dikkat edilmesi gereken noktaları işin uzmanları sizin için açıkladı...

YEDİ ADIMDA MANİKÜR
1. Adım :
Maniküre başlamadan önce tırnaklar oje çıkarıcı ile iyice temizlenmeli. Tırnaklarınızın zarar görmemesi için kullandığınız oje çıkarıcının nemlendirme özelliğinin olmasına dikkat edin.
2. Adım: Tırnaklar hassas dokunuşlu bir törpü ile tek bir yöne doğru törpülenmeli. İleri geri yapılan törpüleme işlemi tırnakları güçsüzleştirerek katmanlarına ayrılmalarına zemin hazırlar. Metalden uzak durup, ahşap, kağıt ya da cam törpü kullanılması tırnakların zarar görmesini büyük ölçüde engeller.
3. Adım: Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için tırnak eti bakımınızı doğru bir şekilde yapmalı ve bu bölgeyi beslemelisiniz. Manikür yaparken tırnak etlerinin kesilmesi sağlığımız için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu sebepten, ıslak değil de itilerek yapılan manikürü tercih edin. Doğru itici ürün kullanılarak tırnak etleri geriye itilmeli, sabun ve su ile temizlenerek manikür- pediküre devam edilmeli. Tırnak etlerinin kesilmesi mikrop kapılmaya müsait bir ortam yaratır.
4. Adım: Klasik ojelerdeki zararlı kimyasalların tırnak yapısını bozmaması ve sarartmaması için ojenin altına tırnakları koruyucu bir astar kat mutlaka uygulanmalı. Kişinin herhangi bir tırnak problemi varsa bu probleme yönelik uyguladığı bir ürünü ojenin altına astar kat olarak da kullanabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte; kırılma, çatlama, katmanlara ayrılma ve sararma gibi birçok farklı tırnak problemi için özel olarak formüle edilmiş ürünler bulunmakta.
5. Adım: Astar kat iyice kuruduktan sonra oje, hafif fırça darbeleriyle hızlı bir şekilde ve ince bir tabaka halinde uygulanmalı. Çünkü ince tabaka olarak sürülen oje ışığı daha iyi yansıttığı için parlak bir görünüme sahip olur. İlk kat sürülen oje iyice kuruduktan sonra ikinci ince kat sürülerek eşit bir ton elde edilebilir. Bu adımda seçtiğiniz ojenin sadece tırnağınızı renklendirmesine değil, besleyip nemlendirmesine de dikkat ediniz.

GECELERİ KREM SÜRÜN
6. Adım: Manikür - pedikürünüzün uzun ömürlü olması ve ilk günkü parlaklığını koruması için ojenizin üzerine "cila kat" uygulayın. Böylece ortalama bir hafta boyunca tırnaklarınızı ilk günki ışıltılı haliyle koruyabilirsiniz.
7. Ekstra Adım: Geceleri tırnaklara tırnak eti kremi ile yapacağınız masajla kan dolaşımını arttırarak tırnakların çok daha çabuk ve sağlıkla uzamalarını sağlayıp; yumuşak, sağlıklı ve de güzel görünümlü tırnak etlerine sahip olabilirsiniz.

HİJYENİN ÖNEMİ BÜYÜK
Sağlıksız koşullarda yapılan manikür ve pedikürden Hepatit B, AIDS gibi ve virütik hastalıklara yakalanabilirsiniz! Manikür-pedikür yaptıracaksanız, salonunun standart ve hijyenik kurallara uyup uymadığını kontrol edin. Sağlığın ön planda tutulduğu günümüzde meslek edindirme programları ve AB uyum yasaları gereğince manikür-pedikür standartları kurallara bağlanmış olup, sektörde çalışanların sertifikalarını almış olması gerekmektedir. Kullanılan araçların steril olması, manikür-pedikür yapılan yerin temizliği, aşamalarına uygun olarak yapılması tamamen işlemi yaptırdığınız salonun sorumluluğudur. Islak manikür-pedikür yaptıranların mutlaka kendi makas setlerini yanlarında götürmelerini tavsiye ederiz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Evlenmiyorlar ama...Sürpriz boşanma
Oscarlar için her şey hazırModacılar da savaşa katıldı
Kekemelik kader değil23 Uğursuzluk mu şans mı...
Yürek dayanmaz!Teo&Bülent
5x5 KalenderArtık duvarları yıkma zamanı
Alışverişin keyfine varın'Nikebana' tasarımları...
Modern rüzgarlarMasanın şıklığı
'Lidya' büyüsüGünün her dakikasını yaşamak...
Nişantaşı bu akşam coşacak...Efsaneler aramıza geri dönüyor
Eski dostlarla yine yeni yenidenBuradan kim, nasıl bakabilir?
Evliliğe doğru...Samba kralları
Çinliler kenetlendiGenetik güzellik
Çevrecilerden gönüllü yardımMahrum kalmayın
Giydirin güzelleşsinKahve lekeleri...
Pratik bilgilerVizyona girenler
Teknolojik ürünlerBunları biliyor muyuz?
Hatırla Sevgili -41-Acil servis
Günün mönüsüÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıOya Germen yarın başlıyor
İrfan Gürkan Çelebi: Aşk...Timuçin Güner: Rober...
GÜNCEL
Yürek Yürek acısı
19 yaşındaki genç, kalp krizi geçirerek can verdi Okan'ın babasının...
Mutluluk Ağar'landı
Badem seferberliği
Cepten naklen kaza
Hayırsız kocaya nafaka hapsi
Gül'ü babası gülümsetti...
Esenler'de apartman boşaltıldı
SPOR
Ummadık Ummadık taş!
Geçen yıl Fenerbahçe'yi çelmeleyerek Cimbom'u şampiyon yapan Denizli,...
Boksör gibi olmalıyız
Fatura bu üçlüye
Kartal'ın kader günü
Beşiktaş'tan daha iyiyiz
Telekom ezdi: 88-65
Çarşambaya biter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmur 6°C 4°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 9°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 12°C 9°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.591,720 D:% -0,54
DOLAR S: 1,380 D:% -0,18
EURO S: 1,817 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu