Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Ocak 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Gözlerim yalnız kaldı
Bir yaz akşamıydı
'Özdemir'in suikastı bir garsonun işi değil'
Yardımsever aile
İlk makyajını 16 yaşında yaptı
Ece'nin Aynası

Kurşun döktürdü



Merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Hanım, Ece Vahapoğlu'na konuştu: 'Sende uzun boylu bir kadının nazarı var' dediler, ilk kez kurşun döktürdüm.


***

Gözlerim yalnız kaldı

Takvim'e konuşan Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Hanım, 'Sakıp Bey'i çok özlüyorum. Gözlerimizin içine bakarak şarkılar söylerdik. Onun yokluğuna alışmak çok zor' diyor....

Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ile Atlı Köşk'te görüştük. Kayseri doğumlu Türkan Sabancı, çocukluk ve gençlik günlerini Adana'da geçirdi. Teyzesinin oğlu Sakıp Sabancı ile 21 yaşında evlenen Türkan Hanım, yıllarca Sakıp Bey'in yanınan hiç ayrılmadı. Her davete, her misafire, her ziyarete beraber gittiler. Sakıp Sabancı'nın 2004'te vefatıyla, çocuklarına tek başına annelik yapmak durumunda kaldı. 2001 yılında Görme-Engelliler'in Işık Anası sıfatıyla 'Yılın Annesi' seçilen Türkan Sabancı, Dilek, Sevil ve Metin Sabancı'nın annesi. Son derece fedakar bir anne olmasıyla tanınan Türkan Hanım, Metin Sabancı ile ayrı bir bağlılığa sahip.

Sakıp Bey'le başbaşayken birbirinize nasıl hitap ederdiniz? Sakıp Bey bana hep 'Hanım' derdi. Anadolu tarzı. Ben kendisine ismiyle hitab ederdim.

Elele tutuşup söylediğiniz özel bir şarkınız var mı? 'Eski dostlar', 'Bir ihtimal daha var' ve 'Sevemez kimse seni' şarkılarını birlikte söylerdik. Bu şarkıları birbirimize gözlerimizin içine bakarak söylemekten büyük mutluluk duyardık.

Sakıp Bey şu an karşınızda olsa ona neler söylerdiniz? Seninle çok mutlu oldum. Seni gördüğüm zaman daha çok mutlu oldum ve mutlu yaşadım. İyi ki de beraberiz. İnşallah bu beraberliğimiz hep devam etsin.

Çocukluğunuz nasıl geçti? Çocukluğum Kayseri'de yaylada geçti. Evlendikten sonra 17 yıl Adana'da yaşadım. Adana'nın iklimini çok severdim. Portakal ve greyfurt bahçelerinde gezerdik.

Çocukluğunuzdan beri üzerinizde taşıdıınız bir eşya ya da simge var mı? Nazar boncuğuna çok inanırım. Boynumda ve kolumda taşırım. Çantamda şap taşırım. Kötü enerjiyi aldığına inanırım. Duaya da çok inanırım. Mutlaka çantamda taşırım. Kendimi daha mutlu ve güvende hissederim.

1957 yılında Türkan Civelek Türkan Sabancı olarak Türkiye'nin en fazla tanınan kadınları arasında yerini aldı. Sakıp Sabancı'nın eşi olmak nasıl bir duyguydu? Sakıp Sabancı'yla evli olmak duygusu çok güzeldi. Ağır bir sorumluluktu da. Sakıp Bey misafir gelecek heyecanıyla yaşardı. Misafiri çok severdi. Külfetli olmasına rağmen muhteşemdi. Ben de zamanla alıştım.

Balayınız nasıl geçti? Balayına Amerikaya gittik. O zamanlar uçaklar çok ufaktı. Çok uzun saatler uçtuk. Uçakta yatmak için, portatif bir merdivenle çıkılan ranzanın üst katında ben yattım. Amerika bambaşka bir dünya, her şey büyük boyutlarda. Miami ayrı bir dünya gibi gelmişti, adeta bir cennet. Balayında üç hafta kaldık. Ben 49 kiloydum. Hiç kilo almadan aynı şekilde döndüm.

O dönem, Cumhurbaşkanı Turgut Özal, holdinginizin genel koordinatörü. Gerek Sakıp Bey'in, gerekse Özal'ın ikna çabalarıyla, genel merkezinizi İstanbul'a getiriyorsunuz. Bütün gençlik anılarınızı ve tanıdıklarınızı Adana'da bırakıyorsunuz. Neler hissettiniz? Adana'da o kadar sosyal yaşam yoktu. Daha küçük ve samimi, eşli toplantılar yapardık. İstanbul'a adapte olmak, yaşamına uyum sağlamak zaman aldı. Daha sonra politikacılardan, işadamlarından, sanatçılardan oluşan kocaman bir muhitimiz oldu.

Sakıp Bey'le birlikte ABD başkanlarını evinizde misafir etmiştiniz. Jimmy Carter ve eşi'nden sonra Beyaz Saray'a gittiniz. Ronald Reagan ve eşi ile görüştünüz. Prens Albert'in Belçika Kraliyet nişanını Sakıp Bey'e sunmasını da buna ekleyelim. Tüm bunların arasında sizi en çok etkileyen kimdi? En çok etkileyen Jimmy Carter ve eşi oldu. Onlarla vakit geçirmek güzel bir duyguydu. Eşi de kendisi de çok mütevazı insanlardı.

Torununuzla ilişkiniz nasıl? Anneanne olarak Melisa'yı çok seviyorum. Derslerinden dolayı daha çok haftasonları görürüm. O da büyüdü artık. Mini eteğin altına çorapsız gezmesinin moda olduğunu anlatıyor bana.

Fazla kilolarınız yok. Spor yapıyor musunuz? Haftanın üç günü sabahları birer saat spor hocası eşliğinde, kasları çalıştırma ağırlıklı çalışma yaparım. Bisiklete binerim. Kapalı alanlarda kışın yürürüm.

Nasıl beslenirsiniz? Uyguladığınız diyet var mı? Yeşil sebze ve salata türü yiyecekler yerim. Bol maydonoz, nar suyu gibi meyva içeceklerini tercih ederim. Hamur işinden uzak dururum. 58 kiloyum. Sıkı diyet uygulamam.

Bir kadın olarak estetiğe bakışınız nasıl? Çok bariz olmayan estetiğe karşı değilim. Botoksu aykırı bulmuyorum. Senede iki kes yapılarak çizgilerden kurtulabiliyorsunuz. Ama doğrusu estetiğe çok cesaret edemem.

Nazara karşı başka neler yaparsınız? İnançlarınız var mı? Misafir geleceği zaman eve mutlaka tütsü yaparım. Kendimi daha rahat hissederim. Geçen gün kurşun döktürdüm ilk defa. Uzun boylu bir kadının bende çok nazar varmış, kim olduğunu bilmiyorum.

Bir gününüz nasıl geçiyor? Bazen sakin, bazen da çok yoğun geçebiliyor. Gün yetmeyebiliyor. Öyle ki Metin'i bile azıcık görebiliyorum.


ECE VAHAPOĞLU

DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Derin devlet PKK'dan zorTaşdelen 'Çankaya...
Ülkücülerin 'hilal' kapışmasıAksu 'Tuncel polis mi?'...
Türkiye düşen uçak...ABD gemisini protesto...
Erbakan'dan çağrıBir ihtimal daha var
301 tümden kalkmayacakBilgisayar cebe!
Dink cinayeti ABD...Trabzon'a Avrupa Birliği...
'Göbeğimi de yaz'Girit belgesi
Ağar 'you-tube'daYine Türkiye'yi kızdıracak
AKTÜEL
Yıldızlar Yıldızlar ayaklandı
Uzun yıllar önce Vietnam savaşına karşı düzenlenen gösterilerde aktif...
Bağdat'ta ortaokulu vurdular
"İslam'la dinlerarası diyalog...
67'sinde ikiz doğurdu dünya...
Son moda Japon işi
Davos'un keyiflisi
Sınırsız azim
EKONOMİ
Devler, Devler, gençleri tavlamak için 'internet ajanı' tuttu
Coca-Cola, Microsoft, Akbank, Efes Pilsen, Nestle, Mey İçki ve Sony...
Bu yıl pazar %10 daralır 550...
'Yabancı, üretime değil...
Piyasalarda düzeltme haftası
Halkbank için bu hafta ilan...
Müslüman 100'ün dörtte biri...
İşbirliğimiz dolarla ifade...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 1°C 
ANKARA Kar 1°C -8°C 
İZMİR Çok Bulutlu 10°C -1°C 
ANTALYA Az Bulutlu 9°C 3°C 
ADANA Az Bulutlu 8°C -3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.846,380 D:% -0,66
DOLAR S: 1,424 D:% 0,21
EURO S: 1,839 D:% -0,27
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu