Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Aralık 2006  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Haydi hayırlısı
İşte Torbalar
Muhtemel Rakiplerimizi Tanıyalım
Uefa Kupası'nın Statüsü

Muhtemel Rakiplerimizi Tanıyalım



RANGERS (İskoçya)
İskoçya Ligi'nde 18 maç sonunda 29 puan toplayan ve 2. sırada yer alan Rangers, UEFA'da iyi bir performans gösteriyor. Mavi-Beyazlılar, birinci turda Norveç ekibi Molde'yi 0- 0 ve 2-0'lık skorlarla eledi ve A Grubu'na düştü. İlk maçında Livorno'yu deplasmanda 3-2 yenen Rangers, ardından M.Haifa'yı 2-0 mağlup etti ve Auxerre'le 2-2 berabere kaldı. Son maçında ise Partizan1-0 yendi. Takımın en golcü ismi Hırvatlar'ın ünlü yıldızı Dado Prso. Fransız Paul Le Guen'in çalıştırdığı Rangers, maçlarını 50 bin kişilik Ibrox'da oynuyor.

ALKMAAR (Hollanda)
Avrupa Kupaları'nda son yıllarda aldığı ba-şarılı sonuçlarla dikkat çeken AZ Alkmaar, Hollanda Ligi'nde 36 puanla, lider PSV'nin en yakın takipçisi. UEFA Kupası 1. turunda 3- 2'nin rövanşında Kayserispor'la 1-1 berabere kalıp temsilcimizi eleyen Kırmızı-Beyazlılar, C Grubu'nda Braga'yı 3-0, Grasshoppers5- yenip, Liberec'le 2-2 berabere kaldı. Sevilla karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle de lider oldu. Van Gaal yönetimindeki Alkmaar, maçlarını 8 bin kişilik A.Hout Stadı'nda oynuyor. En önemli gol silahı ise eski Trabzonlu Şota.

BLACKBURN (İngiltere)
Milli futbolcumuz Tugay Kerimoğlu'nun formasını giydiği Blackburn Rovers, Premier Lig'de 16 maçta topladığı 16 puanla düşmehatının hemen üzerinde yer alıyor. UEFA Kupası 1. turunda Salzburg'u 2-2 ve 2-0'la geçen İngiliz ekibi, gruptaki ilk iki maçında Wisla'yı 2-1, Basel'i de 3-0 yendi. Feyenoord'la 0- 0 berabere kalan Rovers, Nancy'yi 1-0 mağlup edip lider oldu. Maçlarını 31 bin kapasiteli Ewood Park'ta yapan Blackburn'ün hocası Mark Hughes. Nonda ve McCarthy ise rakip-lerin en çok dikkat etmesi gereken isimler.

PANATHINAIKOS (Yun.)
Yunan futbolunun dev kulübü Panathinaikos, liginde 23 puanla 3. sırada. UEFA Kupası macerasına 1. turdan başlayıp Zaporizhya'yı 1-1 ve 1-0'la eleyen Yeşil-Beyazlılar, 2-0'lık Hapoel galibiyetiyle G Grubu maçlarına başladı. Ardından Boleslav'ı da 1-0 yenip, R.Bükreş'le golsüz berabere kaldı. PSG'ye 4-0 yenilen Panathinaikos, buna rağmen lider olarak üçüncü tura adını yazdırdı. Victor Munoz'un çalıştırdığı Yunan ekibinin 18 bin kişilik Spyro Luis Stadı, rakipler için tam bir cehennem. Papadopoulos da defansların korkulu rüyası.

TOTTENHAM (İngiltere)
Hollandalı Martin Jol'un teknik direktörlüğünü yaptığı Tottenham Hotspur, Premier Lig'de 17 maçta 25 puanla 9. sırada. UEFA Kupası ilk turunda Çek Slavia Prag'ı iki maçta da 1-0 yenen Kuzey Londra ekibi, gruptaki ilk sınavında temsilcimiz Beşiktaşİnönü'de 2-0'la geçti. Brugge'ü sahasında 3-1, Bayer Leverkusen'i de Almanya'da 1-0 mağlup eden Lacivert- Beyazlılar, son maçında Dinamo Bükreş'i 3-1'le geçti. Tottenham'ın stadı 36 bin 200 kişilik White Hart Lane. İngiliz takımının en tehlikeli ismi ise Bulgar golcü Dimitar Berbatov.

PARMA (İtalya)

1992-1999 yılları arasında 2 UEFA, 1 Süper Kupa, 1 de Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşayan Parma, artık eski günlerinin çok uzağında. İtalya Ligi'nde 10 puanla sondan 3. sırada bulunan Sarı-Lacivertliler, Rus Rubin'i iki maçta da 1-0 yenip UEFA Ligi'ne D Grubu'ndan katıldı. Grupta Odense, Heerenveen ve Lens2-1'la geçen Parma, son maçında ise Osasuna'ya 3-0 yenildi ama zirvedeki yerini korudu. Stefano Pioli'nin çalıştırdığı İtalyan ekibi 28 bin kişilik Ennio Tardini'de rakiplerini ağırlıyor. Hırvat Igor Budan, takımın yıldızı.

ESPANYOL (İspanya)
Tamudo ve De la Pena'nın önderliğindeki Espanyol, La Liga'da 19 puanla 11 sırada bulunuyor. 1. turda Artmedia'yı 2-2 ve 3-1'lik skolarla eleyip UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Ernesto Valverde'nin ekibi, grubunda fırtına gibi esti. Espanyol sırasıyla, Sparta Prag2-0, Waregem'i 6-2, Ajax2-0, A.Wien'i de 1-0 yenmeyi başardı ve 12 puanla zirvede yer aldı. 55 bin kişilik Lluis Companys Stadı'ndaki müthiş atmosferde kolay kolaykaybetmeyen İspanyol ekibinde Uruguaylı Pandiani, gol yollarında çok önemli bir silah.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Simsiyah bir gece: 1-2Zaferler artık bizden sorulur
Sonunu getiremedikHaydi hayırlısı
Ali Bilgin kavgasıLigdeki skoru unutun
Ankara-Trabzon kupada kapışıyorBilet fiyaskosu
Şok suçlamaEfes'in 8. Harikası
Fenerbahçe tutulmuyorŞikeciye dopingciye 6 ay...
Cankartal yine şanslıLivorno, Auxerre'i evinde...
İddaa sonuçları...Spor turu...
SAKLAMBAÇ
Basına Basına konuşan 10 bin $ öder
İşletmeci Aykut Kutluel ile eşi Senem Çapa'nın boşanma davası...
'Kim olursan ol gel'
Tatilcilerin tercihi yurtdışı
Loğusalık kabusu!
Seda nazlanıyor!
Aslı'nın kaderi bu!
Kendimi birinci ligde görüyorum
EKONOMİ
IMF IMF ilaç kutusuna da göz dikti
Bugüne kadar ücretlilerin vergi iadesinin kaldırılması ve çalışan...
Rekabet'in ikinci Telekom...
Talep daraldı, otomotiv ve TV...
Kipa'nın tamamını aldı...
Vestel 'ses getirecek' dediği...
Gelin ve damatlara Koç'ta...
Hayvan ithalatı talebi sığır...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 7°C 
ANKARA Sisli 8°C -1°C 
İZMİR Az Bulutlu 18°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 21°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.595,380 D:% 1,85
DOLAR S: 1,422 D:% -0,59
EURO S: 1,877 D:% -0,71
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu