Eski tekstilci Goldaş, bir yılda altın borsasındaki dev bankaları devre dışı bıraktı. Goldaş ve Meydan Döviz, en fazla altın satan kurum haline geldi.
Bir yıl önce altın borsasına üye olan Goldaş, en fazla işlem yapan kurum konumuna geldi. Hem de tekstil sektöründen gelen bir şirket, deyim yerindeyse dev bankaların pabucunu dama attı. Geçen yıl 270 tona ulaşan işlem hacminin yüzde 50'sini Goldaş gerçekleştirdi. Bu yıl ise bu oran yüzde 60'lara ulaştı. Kalan kısmı da yine aynı gruba ait Meydan Döviz ve Kıymetli Madenler gerçekleştiriyor. Neredeyse altın ithalatının tamamını Goldaş gerçekleştiriyor. Fiyat konusunda Goldaş ile rekabet edemeyen Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası ve Koçbank (Yapı Kredi ile birleşti) gibi borsa kurulduğu günden bugüne işlem hacminde üst sıralarda yer alan bankaların işlem hacmi hızla geriledi.
Bankalar şikayetçi Banka yetkilileri, Goldaş gibi ucuz altın satamadıkları için yavaş yavaş piyasadan çekilmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Peki Goldaş bunu nasıl başardı? Dev bankalarla nasıl rekabet ediyor? Ucuz altını nereden buluyor? İşte bankacıların merak ettiği bu soruları, Goldaş Genel Müdürü Sedat Yalınkaya'ya yönelttik. Yurtdışında çok iyi bağlantılarının olduğunu söyleyen Yalınkaya, "Altınları Güney Afrika, Avustralya, Avrupa ve çeşitli bankalardan alıyoruz" dedi. Bankalar gibi sabah 9.00, akşam 17.00 saatleri arasında çalışmadıklarını söyleyen Yalınkaya, şöyle konuştu: "Bu sektörde büyümeyi 2000 yılında öngördük ve bu alanda yatırımlara başladık. Parayı cebinize koyup gidip yurtdışında altın alamazsınız, mutlaka kredibiliteniz olması gerekiyor. Biz 1995- 2000 aralığında bunu oluşturduk. Şimdi meyvelerin topluyoruz." Goldaş'ın Sadece Türkiye'de değil dünyada da bu alanda sayılı firmalardan biri olduğunu söyleyen Yalınkaya, gelecekte tüm dünya için tek örnek olacaklarını vurguladı.