Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Kasım 2006  
Yazar Arşivi

Arda aslında o kafayı Türk spor medyasına attı!

Gerets, Bordeaux maçından sonra, hedefe ulaşmak için takıma takviye yapmaları gerektiğini söyledi. Sizce Belçikalı hoca haklı mı? Doğru söylüyor. Çünkü Galatasaray'ın çok iyi bir teknik direktöre ihtiyacı var. Bir insanın yeni bir transfer talep etmesi için evvela elindekini iyi kullandığını göstermesi lazım. Bu kadar iyi bir kadroyu darmadağın eden bir adama yeni eleman alınır-verilir mi? Bu nedenle Galatasaray'ın ilk kurtulması gereken kişi Gerets'tir. Ama ben artık Gerets hakkında laf söylemek de istemiyorum. Gerets'i bu külübün başına bela eden Özhan Canaydın. Canaydın'ı bu külübün başına bela eden ise Galatasaray kongresi. Ben Özhan Canaydın başkan seçildi diye, dünyanın en zor kulüp üyeliklerinden biri olan Galatasaray üyeliğinden istifa ettim. Özhan Canaydın kadar kötü bir başkanla devam eden bir kongre bitmiştir zaten.

Canaydın bir terminatördür
Adnan Polat desen o da bitik. Kendini ziyan etti. Galatasaray'ın geleceğinin tek ümidiydi Adnan Polat. Özhan Canaydın'ı destekleme uğruna seçime girdi, girdiği günden beri de Özhan, Adnan'ı yedi bitirdi. Geçen dönem Ergun Gürsoy'a yaptığı gibi bu kez de Adnan Polat'ı yok etti. Şimdi Adnan'ın sesi çıkıyor mu? Adnan'ı gören var mı? Adnan'ı duyan var mı? Tribünlerde 'Adnan' diye bağıran var mı? Özhan Canaydın, Galatasaray'ı maddi-manevi yok eden bir terminatördür. Bunu kötü niyetli olduğu için yaptığını söylemiyorum. Özhan Canaydın aksine çok iyi niyetli bir Galatasaraylı'dır. Tırnaklarıyla kazıya kazıya bu mevkiye kadar gelmiştir. Ama Özhan yeteneksiz ve egoist. 'Benden sonra tufan. Galatasaray isterse çöksün, yeter ki ben kalayım' diyor. Ali Sami Yen'i yok etti, şimdi Riva'yı tezgahlamaya uğraşıyor. Galatasaray'ın malı mülkü de bitecek. Sağa sola har vurup harman savuruyor. Yarattığı borçları ödemek için uğraşıyor. Yani kendisini kurtarmaya çalışıyor. Bordeaux maçında Arda rakibine kafa atıp kırmızı kart gördü. Sizce bu hareketin nedeni şımarıklık mıydı, yoksa bir anlık öfke mi? Arda o kafayı Türk spor medyasına atmıştır. Ben yıllardan beri 'Arda' derken, medyamız Arda'nın farkında değildi. Arda, takıma girmeye başladı ve ardından Arda tablosunu dehşet içinde izledim. Fevkalade şımarık, hatta küstah, büyüklerine saygısı yok. Ve hemen uyardım: "Sen dünya çapında bir yıldız olacaksın. Hatta Ronaldinho'yu bile aşarsın. Kendine gel Arda" diye. Forması dışarıda duruyordu. "Sok o formanı içine Arda" dedim. Çünkü kurallar, "Forma içeride olacak" diyor.

Yazanlara popomla güldüm
Sen gencecik bir adamsın. Takımın en küçüğüsün. Ama kurallara ilk sen isyan ediyorsun. Bu yazdıklarımdan dolayı kıyamet koptu. Senelerden beri Arda'yı görmeyenler, Arda'yı ısrarla ortaya çıkaran adamı eleştirdiler. 'Vay efendi sen ne diyorsun" diye. Aptalca yazılar yazdılar. Hıncal'ı eleştirmekti amaçları, Arda'yı savunmak değil. Onları okurken popomla güldüm.
Arda kendisini Zidane zannetti. Arda'nın menajeri Erhan Önal. Çok iyi bir futbolcuydu. Şimdi de çok iyi bir futbol adamı. Galatasaray kulübünde Erhan'dan başka Arda'yı yola getirecek kimse yok. Herkes Arda'nın böyle bir hareket yapacağını biliyor ve bekliyordu. Galatasaray yönetimi bir acizler topluluğu. Bu gidişi herkes izledi ve kimse dur diyemedi. Bu yönetim hiçbir şey beceremez. Arda çocuktur, Erhan onu uyarmazsa beleşe gider.

Tek umudum Erhan Önal'da
Yükselmenin birinci yolu disiplinli ve saygılı olmaktır. Sahneyi gözünüzün önüne getirin. Arda önce yere düşerek kıvranıyor. Fakat o Arda bir anda yerden zemberek gibi fırlayıp adama kafa atıyor. Yani o kıvranması da sahte, aldatmaca, oyun, tiyatro. Rakibi kart görsün, cezalandırılsın diye aşağılık numaralar yapıyor. Yakışır mı 19 yaşında bir adama! 'Rakibin itse de düşme Arda' diyorum. Ayakta kalmaya devam etse dünya kadar asist yapacak, gol atacak. Yok! O ne yapıyor? Yanından bile hızla biri geçtiğinde kendisini yere atıyor. Rakibine kafa atmasa da o hareket kırmızı karttır. Yerde kıvranırken birden kalkmak, 'Ey hakem! Bak ben seni aldatıyorum. Gördün mü' demektir. Arda belki de Türk futbol tarihinin yetiştirdiği en büyük yetenek. Can Bartu'lar, Lefter'ler, Metin Oktay'lar, Recep Adanır'lar dahil. Ama o daha 19 yaşındayken şamarıklıkları, kirlilikleri ve pislikleri öğreniyor. Bu nasıl bir utançtır. Nasıl bir ayıp, nasıl bir rezilliktir. Onun için tek umudum Erhan Önal'da. Bir an evvel Arda'yı Galatasaray'dan alıp Avrupa'ya götürsün. Çünkü Avrupa'da iki günde onu yola getirirler. Bütün o küstahlıklar, yalanlar, dolanlar biter.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sonumuz aynen Kenya gibi olur!   / 28-10-2006
 Hangisinde yürek var? Göreceğiz...   / 21-10-2006
 Terim'in taktik yanlışları   / 06-10-2006
 Galatasaray'ın futbolu geleneksel şahlanıştı   / 30-09-2006
 Bu stat Türkiye'nin yüzkarası!   / 14-09-2006
 Yunanistan'ı kesin yenmemiz gerekiyordu   / 26-08-2006
 Türkiye'de şikeyi açıklayan yanıyor, yapan değil!   / 25-07-2006
GÜNCEL
Hediyemiz Hediyemiz sevgi
24 Kasım'da kimi öğretmenlere otomobil, kimilerine ekmek hediye...
Cezanın aslı yok
Hemşirenin zaferi
Çalıp sahibine satıyorlar
Kuşbakışı intihar
Promil sınırı yok
Manav cinayeti
SPOR
Rico Rico böyle istedi: 3-1
Lig'de Sakarya, Antalya ve F.Bahçe ile berabere kalıp, Sivas'a...
Beşiktaş hastanesi
İşte arzulanan Fener
Yap boz tahtası
Trabzon'da birlik çağrısı
3 gol attık ama 4 oyuncu...
Küfürlü zafer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Sisli 15°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 23°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 22°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.582,130 D:% -1,30
DOLAR S: 1,472 D:% -0,37
EURO S: 1,923 D:% 0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu