Çılgınlık 'online'
Türk internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 35'i sanal alemden alışveriş yapmaya başladı....
İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte sayıları hızla artan alışveriş siteleri, kullanıcılara fiziki mağazalara göre daha çok çeşit ve daha uygun fiyatlar sunmaya başladı. Bu kaçırılmaz online alışveriş fırsatı ise çok kısa sürede tüm dünyadaki internet kullanıcılarını ardından da Türkler'i etkisi altına aldı.
En çok kitap Türk internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 35'inin online alışveriş yapmaya başladığı son yıllarda internet üzerinden özellikle elektronik eşya alımı hızla arttı. İnternet üzerinden satılan ürünlerin içinde en fazla ilgiyi kitap ve CD çekiyor. Ardından sırayla bilgisayar ve bilgisayar parçaları, tiyatro, sinema ve seyahat bileti, hediyelik eşya, otel rezervasyonu, oyuncak, spor malzemeleri, elektronik eşya, cep telefonu, çicek ve kozmetik geliyor. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği online giysi alımı, yabancı markaların internetteki fiyatlarının mağazalara oranla daha ucuz olmasından kaynaklanıyor. Spor ayakkabıyı mağazadan 100 dolara alanlar aynı ayakkabıya internetten 50 dolara sahip olma şansını yakalıyor.
İlginç icatlar Ayrıca yalan makinesi gibi birçok icat ile birbirinden ilginç ürünlerin internette de satılması da bu sektöre olan ilgiyi artırıyor. Online alışveriş yapmak riskli görünse de alışveriş sitelerine getirilen sıkı denetimler, mağduriyetleri önlüyor. Bu siteler arasında en büyük rağbeti 'baskuda, biletix, deppo, gününfırsatı, hepsiburada, gittigidiyor, indirimim, amazon, ebay, onlinealışveriş, ikincielden ve eavantaj gibi siteler görüyor.
|