Yemekçilerin çağrısı
Her gün, bir orta veya kuzey Avrupa ülkesi nüfusu kadar kişiye hazır yemek hizmeti sunan yemek sanayicileri, organize sanayi bölgesi çatısı altında toplanmak istiyor. İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD), sektörde daha fazla istihdam, daha fazla ciro, kayıt dışılığı ortadan kaldırarak daha fazla katma değer sağlayabilmek için İstanbul'un iki yakasında 'yemeksanayicileriorganizesanayibölgesi' kurulmasını istediklerini açıkladı. Dernek Başkanı Hüseyin Bozdağ gönderdiği mesajda, "Hazır yemek sektörü, 6.5 milyon insanın fiilen yemek yediği, 350 bin çalışanıyla, 1.5 milyon dolaylı istihdamıyla, 4.5 milyar dolar cirosu olan bir sektördür. Sektörümüzün potansi yeli 22 milyon kişidir. Hazır yemek sektörü olarak daha fazla katma değer yaratmak için organize sanayi bölgeleri istiyoruz" dedi. Biz duyurmuş olalım. Elçiye zeval olmaz...