Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 22 Ekim 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Fransa'dan geldi gönülleri fethetti
Yüzbaşı Cemal neden öldü?

Fransa'dan geldi gönülleri fethetti

Yüzbaşı Cemal olarak tanınan Cansel Elçin, çok yakında 'Hatırla Sevgili' adlı dizi ile atv ekranlarında hayranlarıyla buluşacak. Fransa'da yaşamış sanatçı, dizilere Fransız değil!.



Cansel Elçin... Herkes onu 'Yüzbaşı Cemal' olarak tanıdı, sevdi... Fransa'da yaşarken, kendisine gönderilen senaryoyu okuyup, teklif edilen rolü kabul eden Elçin'in hayatı bu diziyle birlikte tamamen değişti. Yılda sadece birkaç kez Türkiye'ye gelen Elçin, 1.5 yıl önce diziye başlamasıyla Türkiye'ye yerleşmek zorunda kaldı. 'Kırık Kanatlar'ın Yüzbaşı Cemal'i Cansel Elçin, Kasım başından itibaren atv ekranlarından hayranlarına 'merhaba' diyecek. 'Hatırla Sevgili' adlı dizinin başrol oyuncularından Elçin, Türkiye'ye geleli kısa süre olmasına rağmen, büyük projelere imza attı, gönülleri fethetti. "Benim için 'Hatırla Sevgili' çok büyük bir proje. Yayına gireceği günü sabırsızlıkla bekliyorum" diyen Elçin, yeni diziyi, Yüzbaşı Cemal'i ve merak edilen her konudaki görüşlerini açık yüreklilikle paylaştı...

SAVCININ EĞİTİMLİ OĞLU...
* 'Hatırlı Sevgili'de nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Dizi 1959 yılında geçiyor. Ben de 'Ahmet' isminde bir karakteri canlandırıyorum. Ahmet, uzun yıllar İsviçre'de eğitim almış, bir savcının oğlu. Güzel ve üst düzey bir eğitim durumu var yani. Dizide CHP'li zengin bir ailenin çocuğuyum.

* Bu dizi Adnan Menderes dönemini anlatırken, çıkmaz bir aşk üçlüsünü de işliyor galiba...
Öncelikle dizide Romeo ve Julyet tarzında üç karakter var. Okan Yalabık'ın oynadığı pastacı Necdet var, Beren Saat genç bir kızı oynuyor. Ben de Ahmet'im. Yani Avrupa'da yaşamış, Türkiye'ye dönen ve Türkiye'ye objektif olarak bakan bir genci oynuyorum. Aşk üçgeninin dışında da projede oldukça güçlü karakterlere yer verilmiş.

* Daha önce de 'Kırık Kanatlar'da oynamıştınız; böyle dönem dizilerinde oynamaktan keyif alıyor musunuz?
Evet benim için çok keyifli projeler bunlar. Çünkü bence insana bir hayat yetmiyor. Yani ben başka ülkelerde doğmak, çok farklı işler yapmak isterdim. Doktor, pilot, bakkal gibi her meslekte çalışmak isterdim ve başka bir dönemde de doğmak isterdim. Hepimiz en azından bir kere "1960'larda, 1920'lerde veya 16'ncı asırda hayat nasıldı?" hatta, "2200'de hayat nasıl olacak?" diye konuşmuşuzdur. Sonra da "Acaba yaşadığımız dönem iyi bir dönem mi, yoksa eskiden daha mı iyiydi?" diye düşünüyoruz. Bu yüzden bence en zevkli meslek oyunculuk. Tabii onlar gibi yaşamıyoruz ama oyunculuk sayesinde o yılları biraz tatmış oluyoruz.

* Çekimlerde o dönemi hissedebiliyor musunuz?
Sizi geçmişe götürüyor mu? Kesinlikle... Bir kere saç tıraşları, kostümler, arabalar olsun birden değişiyor. Kendimizi o atmosfer içinde buluyoruz. Giyecekler, yiyecekler, hatta kokusu bile farklı oluyor.

* Belki de bundan sonraki projede sizi 80'li yıllar bekliyor!
'Hatırla Sevgili' 1960 darbesiyle başlıyor ama ileride 1980'lere kadar gidecek. Ben şimdi genç birisini oynuyorum, Beren (Beren Saat) 17-18 yaşlarında genç bir kızı canlandırıyor. Yani, bundan 20-25 bölüm sonraki senaryoyu düşünerek oynuyoruz. İleride Beren evlenecek, anne olacak çocuklarının çocukları olacak. Yani 60'lardan sonra 70'ler ve 80 darbesini çekmeyi düşünüyoruz.

'UZUN SOLUKLU BİR PROJE'
* Bir sezondan uzun bir proje bu...

Konu bir sezonda anlatılmayacak kadar büyük. Üç sezon olarak düşünüyoruz.

* Bu dönemle ilgili bilgilere nasıl ulaştınız?
Can Dündar gibi çok değerli danışmanlarımız var. Onlardan önemli bilgiler alıyoruz. Aslında ben dizinin başladığı 1959 öncesini okumak istiyorum. Uzun zaman Avrupa'da yaşadım ve bana bir şey anlattıkları zaman benim bir ifade vermem gerekiyor. Tamam, bir çok şeyi biliyorum ama hiçbir zaman 'bu konuyu tam olarak bilmiyorum' demek istemem; çünkü ifade eksikliği yaşarım.

* Yani tarihi bilgilerden uzak kaldınız...
Her yıl 1-2 ay Türkiye'ye gelirim. Burada okuduğum gazetelerle Avrupa'daki gazeteler arasındaki haberler tamamen değişik. Tabii, Türkiye'de arkadaşlarım var. Gündemi takip etmeye çalışıyorum ama tabii ki, buradaki gibi olmuyor. Ailem, ağabeyim, hep bana tarihimizi anlatırdı. Bu yüzden tarihimizden uzak değilim. Yine de biliyorsunuz, 1959- 1960 dönemi biraz karanlık. Türkiye'deki insanlar bile fazla bilmiyor. Tabu bir dönem diyebiliriz sanırım. Tabii, bazı kitapları okuyunca çok şaşırıyorum. Acayip olaylar olmuş. 'Vay be' filan diyorum, beni çok şaşırtıyor.

'MENDERES BENİ ŞAŞIRTTI'
* Tarihimizde sizi bu kadar çok şaşırtan olaylar ne olabilir?

Bilhassa Adnan Menderes'in nasıl milletvekili olduğu beni çok şaşırttı. Bildiğim kadarıyla Atatürk Adnan Menderes'le görüşmek için Aydın'a gidiyor. Burada 5 dakika sürmesi beklenen görüşme 4 saat sürüyor. Yani uzun uzun konuşuyorlar. 1 hafta sonra Adnan Menderes'in eşi radyodan milletvekilliği haberini duyuyor. Atatürk ani bir kararla Menderes'i milletvekili yapıyor. Bu inanılması zor bir olay. Dünyada başka bir ülkede olmayan bir şey...

* 'Yanlış bir şey yaparız ve tepki çeker miyiz' diye endişelendiğiniz oluyor mu?
Şimdiye kadar 3 bölüm okudum ve eminim ki, yanlış bir şey yapmıyoruz. Çünkü çok güzel yazılmış bir senaryo. Zaten siyasete de yüklenmiyoruz. En çok aşk hikayesini işliyoruz. Burada önemli olan iki ailenin yaşadıkları. Ama bu hikayenin içinde Romeo ve Jülyet tarzında bir aşk hikayesi var. Çekimlerimiz çok keyifli geçiyor. Senaryo iyi olunca biz de büyük keyif alıyoruz.

* Uzun yıllar Fransa'da yaşadınız fakat artık Türkiye'desiniz. Bundan sonra nerede yaşayacaksınız?
Hayatınıza Türkiye'de de- vam etmeyi düşünüyor musunuz? Aslında Fransa'yı düşünmüyorum. Orası benim için biraz daha kenarda duruyor. İleride olursa, hem Fransız hem de Türk projelerde yer almak isterim... Ama şimdilik kesinleşmiş bir kararım yok.

* Sinema eğitiminiz var mı?
Fransa'da tiyatro eğitimi almıştım. Tabii ki, bu tiyatro eğitimini önceleri zevk için aldım, hiç profesyonel olarak düşünmemiştim. Ama şimdi, 'İyiki de almışım' diyorum.

* Türkiye'de tiyatroyu düşündünüz mü?
Tabii, öyle projelerim de var. Ama şu an iş çok yoğun olduğu için bu projelerim biraz askıda. Fransa'da oynamış olduğum bir oyun var. Onu Türkiye'de oynamayı çok isterim. Büyükada'da 3-4 ay çekim yaptıktan sonra İstanbul'a geçeceğiz. O zaman belki biraz daha vaktim olur ve bu projelerimi gerçekleştirebilirim.


Çoşkun EMRAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gülben fikrini cabuk değiştirdiNuri Alço'nun rekorunu kırdı
Bu kadar aksilik olur!Tamer'e kız aranıyor
Temizlik çok önemliDoğru makyajla...
Bu Roomster alınırGenç-yaşlı herkes şişip gerildi!
Tepkiler artınca sıfır katlandıBeckham'ın oyuncakları
Alzheimer ilaçları yetersizKalp sağlığı için üç ana unsur
Baş dönmeleri genetikmişHamileyim ve aşırı kilo alıyorum
Kangurular diyarında!Şeytan meleğe karşı
Alice ile birlikte oynar...Kadını anlama klavuzu çıktı...
Birlik olma zamanıBaba-oğul ilişkisi...
Botoks ve dolguOyuncak almak çocuk...
Bu kış kadınlar pastel olacakSivilcelere tatlı tatlı 'elveda'
Suyla gelen rahatlıkGösterişli ve uzun
Ayak kokusuna 'ayak...Ellerinizi unutmayın
Bırakın saçlarınız hareketlensinÜç, beş, yedi... Hızla dökülüyor
Erkek gibi dinamikOrkide ile nemlenin
Verimli toprak misaliTraş sonrası bakım şart
Yaprak tazeliğindeBu fırsat kaçmaz
Gözler ve dudaklar için...Gece-gündüz teniniz ateşleniyor
Işıltınızla büyüleyinTamamen doğal!
Cildiniz genç kalsınEl işi emek ister
Aydınlık antrelerÇiçek düşkünleri bu...
Gümüş çerçevedeki...Tek koltuklara mı...
Hem dekoratif hem sıcakPerde seçimi çok önemli
Yemeğin keyfine varın...Şömine ateşinin romantizmi
Evinizin şıklığını tamamlayınEvlilik çatırdatan kadın!
Yeni aşkı kim?Nereden çıktılar!
Bebekleri oluyorTeknoloji takvimi
Acil servisİftar mönüsü
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
AB'nin AB'nin kalbi yok
Avusturya'da bir Türk ölüme terk edildi. Türk bayraklı eşofmanı...
Katiller yola çıktı
Kahreden dalgınlık
Depremin ateşi çıktı
Bayram yolu araç dolu
Kalpler Tuba için birleşti
Bir prens aranıyor
SPOR
Atan'da Atan'da tutan da
Gerek ligde, gerekse Avrupa'da taraftarlarını üzen Aslan için...
İlginç benzetme
Örumcek Adam Mondi
Alex cevabını sahada verecek
Horoz penaltılarla öttü
Bursa'da sessiz gün
Malatya nihayet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,462 D:% 0,17
EURO S: 1,847 D:% 0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu