Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 21 Ekim 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Menderes döneminin en aşık pastacısıyım'
'Serseri'den çok farklı bir rol'

'Menderes döneminin en aşık pastacısıyım'

Çok yakında atv'de start alacak olan 'Hatırla Sevgili' adlı dizinin başrol oyuncularından Okan Yalabık, Adnan Menderes döneminde pastacılık yapan aşık bir adam karakterini canlandırıyor.



Herkes Okan Yalabık'ı 'Serseri' adlı filmle tanıdı, sevdi. 'Çapkın' ile de gönüllere taht kurdu. Her iki filmde canlandırdığı ele avuca sığmaz, serseri aşık karakteriyle özellikle genç kızların gönlünü fetheden Yalabık, şimdi bambaşka bir rolle izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. atv ekranlarında 7 Kasım Salı günü start alacak 'Hatırla Sevgili' adlı dizinin başrol oyuncularından Yalabık, Adnan Menderes dönemini anlatan filmde pastane sahibi, pastacılık yapan aşık bir adam rolünde. Bu rolü çok sevdiğini söyleyen Yalabık, "O dönemin en aşık pastacısı ben olurdum" diyor. Beren Saat ve Cansel Elçin ile başrolleri paylaşan Yalabık, yaşanan aşk üçgeninden ve anlatılan hikayeden herkesin mutlaka ders alacağını belirtiyor. Yalabık ile 'Hatırla Sevgili'yi, o dönemi ve dönemin aşklarını konuştuk.

'O DÖNEME YETİŞEMEDİM'
* 'Hatırla Sevgili'de biraz siyaset, biraz da aşk var. Projeyi anlatır mısınız...

Bu, çok özel bir proje. Siyasal tarih içerisinde çok önemli bir yeri var. Hiçbirimizin kayıtsız kalamayacağı bir konuya değiniliyor. Dolayısıyla böyle bir projenin içerisinde olmak açıkçası beni heyecanlandırıyor. Televizyon için de dizi, drama yapıyoruz. Ama tamamen anlattığı şeyler çok önemli... Kronolojik olarak Adnan Menderes dönemi. Tabii ben 1978 doğumlu olduğum için o döneme yetişemedim. Fakat konuya hakim olmak için ciddi araştırmalar yaptık.

* Ne tür araştırmalar bunlar?
Kronolojik bir iş yaptığımız için kafanıza göre, hayal dünyası doğrultusunda çalışamıyorsunuz. Bu yüzden yapım kadrosu bizi yönlendirdi. Üç tane de danışmanımız bize yardımcı oldu. Diğer taraftan yazar ekip çok güçlü. Adnan Menderes ve etrafında geçen olaylar malum; aşk hikayesi... Çok organik bir şekilde birbirine geçmiş.

TARAF TUTMADIK
* Projeye başlarken neler düşündünüz? Endişeleriniz oldu mu?

Hayır, hiç endişelenmedim. Değil endişelenmek, tersine çok heyecanlandım diyebilirim. Son 2-3 yıla baktığımız zaman değişik bir şey yapıyor olduğum için mutluyum. Dolayısıyla hiçbir çekincem olmadı...

* O dönemde iki karşıt görüş vardı ve bu görüşler, sivri uçlar günümüzde de devam ediyor. Tepki toplayabileceğinizi düşündünüz mü?
Aslında dizinin böyle bir misyonu yok. Benim anladığım kadarıyla zaten taraf tutmak mümkün değil. Üçüncü şahıs olarak biz taraf tutamayız. Belgesel gibi değil ama bir şeyleri belgelemek ya da işaret etmek üzere gösterebiliriz. Çünkü taraf tutmak kimsenin haddine düşmeyeceği gibi bize de düşmüyor. Ama tabii ki insanlar birşeyler söyleyecektir. Özellikle dönemin tanıkları ya da o dönemden sonra hayatının bir şekilde yönü değişmiş olanlar. Ama susmak yerine konuşuyor olmak tabii ki çok daha güzel.

* Filmde canlandırdığınız Necdet nasıl biri?
Ailesiyle birlikte pastane işleten ve Yasemin'e çocukluğundan beri sırılsıklam aşık bir karakter. Onunla aynı adada, aynı ortamda büyümüş; halktan biri... Filmin politik kısmına gelecek olursak; bu çalkantılı dönem içinde iki taraftan bağımsız, politize olmamış, herhangi bir tarafta bulunmayan biri.

* Tarafsız bir kişilik yani?
Evet, bu kişi çalkantılı dönemde yapılanlar karşısında sorular soruyor. Herhangi bir tarafa yaklaştığını görmüyoruz. Sadece bu iki taraf arasındaki üçüncü bir taraf olarak ona bakan ve sorular soran bir adam. Bu kişiyi kafa sesi olarak düşünebiliriz. Yapılanların karşısında sorulması gereken soruları sormak için bu adamı konuşturuyoruz.

* İzleyici yeni rolünüzü nasıl karşılayacak? Sizi yine sevecek mi?
Benim için bu rolle ilgili süreç çok keyifli geçiyor ama izleyicinin tepkisini bilemiyorum. Mekanlar, atmosferler çok başarılı. Tanıtımlar yeni yeni dönüyor ama çok güzel mesajlar geliyor. Yen bir şey olduğu için merak uyandırıyor. Sete geldiğim ilk gün beni hemen pastaneye götürdüler ve pasta yaptırdılar. Buna inanamadım. Çekimlerin yapıldığı evler, konaklar, öylesine büyüleyiciydi ki...

'PLATONİK AŞIĞIZ'
* Filmde siyasetin yanı sıra aşktan bahsediyorsunuz. Bu bir aşk üçgeni mi?

Evet, tam anlamıyla bir aşk üçgeni. Üç kişi ama herkes birbirine platonik olarak aşık. Bir kız ve iki adam arasında yaşanan aşk hikayesi. Onlar için hayat, kader, matematik olarak birazcık platonik olarak bağlamış ilişkileri. Bir buluşamama durumu var yani. Zaten nerede üçgen var, orada ulaşılamayan bir durum vardır.

* Canlandırdığınız yeni karakterin sizi yansıttığını düşünüyor musunuz?
Aslında, beni çok yansıttığını düşünmüyorum; rolümün hakkını vermeye çalışıyorum. Yani, biz de yeni yeni başladık bu karakter oluşumuna.

* Çekimlere başlamadan önce ne gibi çalışmalar yapıldı?
Öyle çalışmalar yapılmış ki, bizim için inanamazsınız... Mesela, o dönemde çıkan gazete küpürlerindeki başlıklar ya da bir sahnede Cansel'in okuduğu kitapta bir not var. Ve bunlar eksiksiz olarak bizlere sunuldu. Okunacak kitapların alternatifleri bile bize veriliyor. Bir sahnede o detayın görünüp görünmeyeceğini bilmiyorum ama o detaylar bile veriliyor. Zaten böyle olması gerekiyordu. Çünkü çok ciddi bir konu üzerinde çalışılıyor.

* Rolünüze hazırlanırken, pasta yapmayı öğrendiniz mi?
Tabii, bununla da ilgili bir çalışmam oldu. Bir pasta imalathanesine gittik orada hamur, krema torbasıyla şekil verme gibi değişik çalışmalar yaptık. Yani dizide emanetmiş gibi durmasın diye uğraş verdik. Ben de bu vesileyle nasıl pasta yapıldığını da öğrenmiş oldum.

'ROLÜMÜ ÇOK SEVDİM'
* Bu rol size teklif edildiğinde neler hissettiniz?

İlk andan itibaren işe sempatiyle yaklaştım. İşin hem genelini, hem de rolü çok beğendim. Rol, kendi içerisinde gerçekten çok renkli. Benim çok sevdiğim bir karakteri anlatıyor. Bu çok önemli bir şey, her zaman denk gelmeyebilir.

* Karakter çalışmalarına ne zaman başladınız?
Uzun sürdü mü? Bir ay öncesinden bizi yönlendirmeler başlamıştı. Hamur yapma çalışmalarına ise çekimler başlamadan yaklaşık iki hafta önce giriştik. üçdört sefer hamur çalışması yaptım. İyi iyi becerdim

* Son aylarda dönem dizileri çok fazla gündeme gelmeye başladı. Bunların bu kadar tutmasını neye bağlıyorsunuz?
Öncelikle alışılagelmişin dışına çıkılıyor bu dizilerde. Aslında bu seyircinin talebi. Çünkü seyirci artık aynı şeyleri seyretmekten sıkıldı. Yeni bir şey yapıldığı zaman olaya 1-0 galip başlarsınız. Çünkü yeni bir şey merak edilir. İnsanlar bu dizilerde kendine ait bir şeyler buluyor. Mesela ben... Benim 60'lı yıllara ait fazla bir bilgim yok. Bizim diziyle ilgili şunu söyleyebilirim; Demirkırat belgeselinden bilgiler vardı elimde. Ama böyle hafif hafif tanık olduğunuzda, araştırdığınızda daha çok o dönemi öğreniyorsunuz. Şimdi sıra o dönemi anlatmakta. Önce biz öğrendik ki gerçekçi olsun.


Coşkun EMRAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
The Sultan's of the world recordRekorların Sultan'ı
Bayram kaçamağıAltıncı hissinizle tanışın
Çocuklara abra kadabra!Kadınların sıkıntısı
Hint işi güzellikVizyona giren filmler
Eylence takvimiHayallerine bir yıl ara veriyor
'Aşk parayla alınır'O da modaya uydu
Sevimli bir muhabbetHem iş hem tatil yapacak
Gülben Ergen'in memleket sevgisiParalar peşin
Fobinizden kurtulabilirsinizTroid hastalıklarını önemseyin
Göz tansiyonu sinsice ilerliyorAcil servis
Burcuna bak tarzını belirleAğızda tat, gönülde mutluluk
Dört mevsim deriKüçük bey ve hanımlara
Zarif ve sıcakHollywood gündemi
Zeta Jones aldatılıyor!Çantam olmadan asla!
Sergiden düğüneYeni yaşına çok mutlu girdi
Erkekliğe ilk adımı attılarHayalleriniz gerçek oluyor
İftar MönüsüRüya Yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Deprem Deprem paniği
Balıkesir'de meydana gelen 5.2'lik deprem Marmara'yı salladı, can ve...
'Cep'i deldiler
Adı kimde saklı
Tuba için el ele
Tren yolunda mucize
Acı aynı terör farklı
Avrupa polisi alarmda
SPOR
Al Al sana 2. takım
Takımındaki kadroyu yeterince tanımadığı ortaya çıkan Fenerbahçe'nin...
Balon patladı
Vestel Manisa unvanını yıtirdi
Gerets'in kritik günü
Hedef adam Runje
Ligde de aynı futbol
Hakan'a doğum izni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,462 D:% 0,17
EURO S: 1,847 D:% 0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu