Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 20 Ekim 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Tane tane tespit
ASALA kimdir?
EOKA kimdir?
PKK kimdir?

Müthiş tespit

"Son Baskı"da Yılmaz Özdil tarihi şifreyi çözdü: Başımıza bela olan 3 terör örgütünün formülü aynı: 4T... Terör estir, Tanıt, Tazminat iste, Toprak iste.



Usta gazeteci Yılmaz Özdil, müthiş tespiti, atv'de yayınlanan "Son Baskı"da dillendirdi: Türk kanı döken Ermeni ASALA, binlerce Türk katleden Rum EOKA ve bebek katili PKK, Avrupa tezgahlı formülle çalışıyor:

Ermeni terör örgütü ASALA: Vurdu, vurdu, vurdu. Terörle reklamını yaptı. Sonra davasını tanıttı, dünya kamuoyunu yanılttı. Sıra üçüncü ve dördüncü T'lere geldi. Tazminat talebini, "Toprak isteriz" izleyecek. EOKA da bunu yaptı. PKK da.

Şifreyi çözen Yılmaz Özdil, can alıcı soruyu da ekledi: Üç sorun dört T... Üçü de aynı proje. Aynı yolu izliyorlar. Peki, bu üç projeyi de kim destekliyor, kim yataklık ediyor, kim tanıyor? Avrupa Birliği... İşte beşinci T... "T"esadüf müdür?


***

Tane tane tespit

atv'deki 'Son Baskı' programını meslektaşı Ergun Babahan ile hazırlayıp sunan usta gazeteci Yılmaz Özdil, müthiş tespiti ile terörün 4 T formülünü işte böyle açıkladı:.

Bir tablo düşünün. Bir sanat eseri. Size ait. Tuvali, Türkiye coğrafyası. Boyası, atalarımızın kanı. Hayatlarını ortaya koymuşlar, kanlarını akıtmışlar, o kanla, bu tablo yapılmış...

***
Her gün önünden geçiyorsunuz o tablonun. Her gün görüyorsunuz.

***
Ama birileri her sabah sizden önce uyanıp, o tablonun başına geliyor ve minik firça darbeleri atıyor. Her sabah, bir minik fırça darbesi. Siz yine her gün önünden geçiyorsunuz ama, o tablodaki minik fırça darbelerini fark etmiyorsunuz. Çünkü minik minik değişiyor tablo. Aniden değil. Minik minik.

***
Aradan yıllar geçiyor. Tablo tamamen değişmiş. Ama siz bunun farkına varamıyorsunuz. Çünkü dedim ya, kanıksamışsınız. Aynı tabloyu gördüğünüzü zannediyorsunuz. Aslında tamamen değişmiş. Anlamanız için... O tablonun ilk hali ile son halini yan yana görmeniz lazım. Görseniz... İşte o an, ne kadar değiştiğini, o minik fırça darbeleriyle yapılan değişikliğin, aslında ne kadar büyük olduğunu anlarsınız.

***
Fransa'da çıkan son yasa budur aslında. Minik bir fırça darbesi daha.

***
Bir gün şehit cenazesi geliyor, onu konuşuyoruz. Bir gün bir ülkede sözde soykırım tanınıyor, onu konuşuyoruz. Bir gün Nobel veriliyor, onu konuşuyoruz. Bir gün bir karakol basılıyor, onu konuşuyoruz. Bir gün Kıbrıs'ta referandum yapılıyor, onu konuşuyoruz. Bir gün bir AB komiseri "Atatürk'ün resimlerini kaldırın" diyor, onu konuşuyoruz. Bunun gibi sayısız örnek. Hepsi aslında, tablomuzu değiştiren, minik fırça darbeleri. Tek tek konuşuyoruz. İlk haliyle son halini karşılaştırmıyoruz.

***
Bakın ben size, Türkiye'nin 150, 90 ve 60 yıldır uğraştığı üç sorunla ilgili üç örnek vereyim... Üç sorunda da dört adet "T" göreceksiniz. Ve bakın bakalım, o dört "T" ne anlama geliyor.

***
ASALA... Terör örgütü. Birinci T. Ne yaptı? Vurdu, vurdu, vurdu. Duyurdu. Sonra ne yaptılar? Tanıttılar. İkinci T. Sırada ne var? Üçüncü ve dördüncü T'ler. Yani, tazminat ve toprak talebi.

***
EOKA. Terör örgütü... Birinci T. Ne yaptı? Vurdu, vurdu, vurdu. Duyurdu. Sonra ne yaptılar? Tanıttılar. İkinci T. Sonra? Tazminat aldılar. Üçüncü T. Sırada ne var? Dördüncü T... Toprak...

***
PKK. Terör örgütü... Birinci T. Ne yaptı? Vurdu, vurdu, vurdu. Duyurdu. Şimdi ne yapmak istiyor? Tanıtmak, tazminat ve toprak...

***
Üç sorun, dört T. Üçü de aynı proje. Aynı yolu izliyorlar. Peki bu üç projeyi de, kim destekliyor, kim yataklık ediyor, kim tanıyor? Avrupa Birliği.

***
İşte beşinci T... "T"esadüf müdür?


Yılmaz Özdil

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Terör İslam'ın ruhuna aykırıNikâh için geldi
'Fingirdeme' dedi...Beleş müfettiş
Yolunuz açık olsun17'lik hırsızı doğum ele verdi
Sahte polisler ekip...Tehdide karşı şantaj
Eşkıyalık pekiyi...Romanya çadırı
Gaziler yürüdüVali kurtardı
Fedakâr hocaMüsaitseniz baskına gelicez
12 Eylül sergisiİşlerini tek tek patlattı...
Taş heykellerBir dava daha...
Doğtaş masumBayramda yağmur var
İndirimli adaletKuru yük gemisi yalıya...
'Mendil' izdihamıTuğçe'nin feci ölümü
Servis beklerken kalbine yenildiDilovası kanser ediyor
İntikamını kezzapla aldıZekâtı kapkaççıya verdi
'Kim takar' kemeriTakvim yazdı bulundu
Eski soba 'yama'lanır'Abla'nın dolandırıcılık planı
Öğretmene kurşunAkıl almaz ölüm
Sanki cephanelikKalbi dayanmadı
Polis zoruyla getirilecekTiyatrocuyu öldüren...
EKONOMİ
CNR'ın CNR'ın fuar düzenleme hakkı 2007'de elinden alınıyor
TOBB, İTO yönetimi ile kavgalı olan Ceyda Erem'e ait CNR Yurtiçi...
Starwood Otelleri'nin 3...
Bayiler: Bizim suçumuz ne?
Elektrikte zam muamması
'İstikrarın kıymetini bilin'
10 ayda 128 bin personeli...
Fiat, D200'e Türkçe isim...
MAGAZİN
Vee... Vee... Hokkabaz
Cem Yılmaz'ın merakla beklenen filmi Hokkabaz, bugün vizyona girdi.
İşte karşınızda Angelina Ebru
'Turkuaz'ın tanıtım turu
Bu samimiyet dikkat çekti...
7'den 70'e herkes ona hayran!
Taklit polemiği
Taciz suçlaması
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.823,940 D:% 0,20
DOLAR S: 1,461 D:% -0,31
EURO S: 1,835 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu